hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 905巴士車長於旺角吸入催淚彈感不適,無法繼續駕駛 ...
開啟左側

[突發!] 905巴士車長於旺角吸入催淚彈感不適,無法繼續駕駛

Snoopy@FB8617 發表於 2019-10-28 12:12 | 顯示全部樓層

lsc04d11 發表於 2019-10-28 10:52
如果彌敦道 冇受阻 根本冇警察出到黎  其實最不該的應該是誰?

如果無人暴力驅散和平集會
彌敦道又點會受阻?
其實最不該的應該是誰?

某巴士公司疑似謊稱區議會重組方案經區議會通過
avianwind 發表於 2019-10-28 12:36 | 顯示全部樓層
Snoopy@FB8617 發表於 2019-10-28 12:12
如果無人暴力驅散和平集會
彌敦道又點會受阻?
其實最不該的應該是誰?

因為集會針對對象是某方

加上上次流水式集會上訴成功
而政府只是用"遺憾"級別

某方一直唔多服

評分

參與人數 1HugeC +5 收起 理由
Snoopy@FB8617 + 5 林大總統好不滿

查看全部評分

RH7685 發表於 2019-10-28 12:59 來自手機 | 顯示全部樓層
mrm23 發表於 2019-10-28 13:36 | 顯示全部樓層

cky 發表於 2019-10-28 00:34
佢地宜家根本為發泄而係咁亂放 tear gas
止暴制亂從來都係笑話
只有佢地才會越來越暴

好明顯佢O個句係錯字啦,人地明明係旨暴製亂~

評分

參與人數 1aPower +1 HugeC +10 收起 理由
MCMoore + 1 + 10 制亂不成反製亂

查看全部評分

lsc04d11 發表於 2019-10-28 14:57 來自手機 | 顯示全部樓層
請搞清楚”集會”定義  不是”流動集會” 你地又最興最執著字眼嫁喇   要講訴求 唔一定要堵塞道路 你最想佢聽嗰啲人絕對唔會喺馬路中心 或者佢唔會睇電視  或者就算睇住直播都唔知你地想點  一人一封電郵塞爆辦事處個mailbox反而更有效  (香港人最熟投訴文化嫁 好應該前線投訴通常冇用 email直達老鼎篤背脊先係最奏效) 根本讓番條路出黎 就算封鐵冇鐵搭 起碼都有九巴搭 又唔洗其他人受罪呢
RH7685 發表於 2019-10-28 15:34 來自手機 | 顯示全部樓層
Snoopy@FB8617 發表於 2019-10-28 15:59 | 顯示全部樓層

lsc04d11 發表於 2019-10-28 14:57
請搞清楚”集會”定義  不是”流動集會” 你地又最興最執著字眼嫁喇   要講訴求 唔一定要堵塞道路 你最想佢 ...

未夠3點已經咬緊人
係係要企係到畀人咬先叫合理爭取?

同埋呢我尋晚係佐敦打波
見到成條彌敦道都係green object堵塞道路
無green object既尖沙咀D巴士都仲開到
條數又點計?

最後
我想問可以send email畀邊個?
奠奠? You have no stake in society
投訴課? Green object 查 green object有咩用?
警監會? 連球證都係自己人你吹得我脹呀

某巴士公司疑似謊稱區議會重組方案經區議會通過
HN745 發表於 2019-10-28 16:43 | 顯示全部樓層
lsc04d11 發表於 2019-10-28 10:52
如果彌敦道 冇受阻 根本冇警察出到黎  其實最不該的應該是誰?

如果你諗野思路咁清晰
根本冇壇友出黎圍插你

其實最唔諗清楚應該是誰?
HN745 發表於 2019-10-28 16:52 | 顯示全部樓層
笑死

同之前我話40海安路單野一樣

明明就係佢自己曲解個意思 然後走去話人(唔好意思呀 我比較記仇

當連外國人都話監警會冇權力查甚至南華放埋風話可能對監警會報告不滿先成立獨調

仲話監警會...醒未呀?

依家阻路就係想整死政府 反正我地都比人話no stake to this society啦 遺書寫埋啦 為咩呀?

仲有,我想問投訴完會理嗎? 成個政府依家不堪入目 根本就扯線公仔

你咪試下投訴囉 睇下打999等39分鐘耐啲定係佢告返你轉頭囉
eternalflame 發表於 2019-10-28 16:55 | 顯示全部樓層

lsc04d11 發表於 2019-10-28 14:57
請搞清楚”集會”定義  不是”流動集會” 你地又最興最執著字眼嫁喇   要講訴求 唔一定要堵塞道路 你最想佢 ...

一人一封email塞爆係有效果就一早用左吧
講得出呢個方法的人仲停留係石器時代