hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 13/11交通安排
開啟左側

[突發!] 13/11交通安排

EX-TL 發表於 2019-11-13 16:59 | 顯示全部樓層

ricky 發表於 2019-11-13 16:52
我在灣仔開搭722去北角轉608,但722都唔開,唔通搭2A同10咩

灣仔搭地鐵/天星過海行嗎? 有車就搭啦, 馬路少左咁多車, 有咩咁「唔通」?

p.s. 其實你有心要搭608一早就開左ETA睇啦, 成個下晝問埋啲公開晒任check嘅資訊, 你真係要搭608???
qunow 發表於 2019-11-13 17:04 來自手機 | 顯示全部樓層
paul2357paul 發表於 2019-11-13 15:02
今日西灣河做咩事又再被挑起戰爭?

youtube搵唔到有佢既直播,因為戰地記者既人手走哂去中大城大浸大... ...

<<edit>>
limited 發表於 2019-11-13 17:07 | 顯示全部樓層

KMB 1700 update
30X/33A/35A/37/42A/44/45/52X/59X/67X/68X/234X/238X/265B - 只來往新界及東京街
260X - 只停紅磡站及屯門各站 (服務時間:1800-2100)

NWFB,CTB 1700 update
980x, 982x, 985 港澳碼頭 > 永安中心 > 皇后街 > 西隧
981p 港澳碼頭 > 永安中心 > 西隧

ricky 發表於 2019-11-13 17:11 | 顯示全部樓層

EX-TL 發表於 2019-11-13 16:59
灣仔搭地鐵/天星過海行嗎? 有車就搭啦, 馬路少左咁多車, 有咩咁「唔通」?

p.s. 其實你有心要搭608一早就 ...

剛剛打開城巴網站,話608「維持有限度服務,抵站時間將於巴士開出後提供」,去到北角唔知等幾耐,都係搭鐵算數。
前荃葵青區居民
3ASV174 發表於 2019-11-13 17:12 | 顯示全部樓層

至少之前回文時都仲有,後來先無。
如要討論,請先自貼差餉單一次
qunow 發表於 2019-11-13 17:42 來自手機 | 顯示全部樓層
ricky 發表於 2019-11-13 16:52
我在灣仔開搭722去北角轉608,但722都唔開,唔通搭2A同10咩

10號應該唔經灣仔?
limited 發表於 2019-11-13 17:44 | 顯示全部樓層

17:30 九巴及龍運巴士以下路線維持有限度服務,其餘路線服務暫停。

九巴

改道行走
3D - 只來往慈雲山中及彩虹站
5 - 只來往富山及新柳街
12 - 只來往海麗邨及渡船街
26 - 只來往順天及新柳街
29M - 只來往順利及彩虹邨紅萼樓
30X/33A/35A/37/42A/44/45/59X/67X/68X/234X/238X/265B - 只來往新界及東京街
46X - 只來往美孚及美田
52X - 只來往三聖及東京街
58M/67M/69M/265M - 只來往新界及荃灣
61M - 只來往荃灣及友愛(南),屯門區不停友愛、置樂
64K - 只來往元朗(西)及帝欣苑
98A - 只來往坑口北及觀塘警署
211A - 特別服務來往翠竹花園及樂富
213D - 只來往寶達及富豪東方酒店
258D/259D - 只來往新界及彩虹
260X - 只來往中港城及屯門
297 - 只來往坑口北及新柳街
960 - 只來往林士街及建生
960B - 不停中環

路線正常
3M, 7M, 31M, 32M, 34M, 36M, 37M, 39M, 43A, 43M, 53, 54, 59M, 66M, 68, 68A, 68E, 68F, 68M, 234A, 234B, 235M, 248M, 249M, 251A, 251B, 252, 298E

龍運

改道行走
A33X - 不停屯門站至豐景園。加停華都花園
A36 - 機場方向:不停山水樓至谷亭街;朗屏方向:不停又新街至元朗公園
A37 - 不停洪天路洪福邨至天慈邨
A41:機場方向:不停文化博物館至好運中心;沙田方向:不停沙田市中心至文化博物館
A43 - 不停祥華邨至粉嶺中心、上水站至掃管埔村。加停彩園路上水站
E31 - 不停大河道至荃富街公園,加停眾安街
E32A - 不停悅來酒店至大河道,加停眾安街

路線正常
S1, S64, A31, A32, A38, E32, R8
qunow 發表於 2019-11-13 17:47 來自手機 | 顯示全部樓層
EX-TL 發表於 2019-11-13 16:22
嘉亨灣及盛德街總站行車正常, 608 ETA也正常運作, 往九龍城改經愛秩序灣及電照街, 往西灣河過海後只停電 ...

608 ETA連太安樓都唔知點解會有
qunow 發表於 2019-11-13 17:50 來自手機 | 顯示全部樓層
柴灣道沿路(漁灣邨至東區醫院)只有8X/19?
EX-TL 發表於 2019-11-13 18:07 | 顯示全部樓層

3ASV174 發表於 2019-11-13 17:12
至少之前回文時都仲有,後來先無。

咁而家講咩都得嘅, 我今日返晏, 朝早11點幾開始一路mon住最新安排都係暫停服務, 落樓見到有車, 但office叫我唔駛返去, 返到屋企出po前專登再睇, 都係暫停服務, 咁我先出文啫.