hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 13/11交通安排
開啟左側

[突發!] 13/11交通安排

EX-TL 發表於 2019-11-13 18:07 | 顯示全部樓層

3ASV174 發表於 2019-11-13 17:12
至少之前回文時都仲有,後來先無。

咁而家講咩都得嘅, 我今日返晏, 朝早11點幾開始一路mon住最新安排都係暫停服務, 落樓見到有車, 但office叫我唔駛返去, 返到屋企出po前專登再睇, 都係暫停服務, 咁我先出文啫.
EX-TL 發表於 2019-11-13 18:10 來自手機 | 顯示全部樓層
qunow 發表於 2019-11-13 17:47
608 ETA連太安樓都唔知點解會有

608經太安樓? 作嘢可唔可以望清楚架車平時行邊度?
qunow 發表於 2019-11-13 18:27 來自手機 | 顯示全部樓層
EX-TL 發表於 2019-11-13 18:10
608經太安樓? 作嘢可唔可以望清楚架車平時行邊度?

打錯字sor, 太康樓
EX-TL 發表於 2019-11-13 18:28 來自手機 | 顯示全部樓層

ricky 發表於 2019-11-13 17:11
剛剛打開城巴網站,話608「維持有限度服務,抵站時間將於巴士開出後提供」,去到北角唔知等幾耐,都係搭 ...

係囉, 搭番你鍵盤旁邊嗰條鐵啦, 晏晝三四點仲有時間同里數預報時唔睇, 掛住出po.
3ASV174 發表於 2019-11-13 18:56 | 顯示全部樓層
EX-TL 發表於 2019-11-13 18:07
咁而家講咩都得嘅, 我今日返晏, 朝早11點幾開始一路mon住最新安排都係暫停服務, 落樓見到有車, 但office ...

定係你睇 APP 我睇網站 PDF 所以唔一樣,
佢真係出錯都唔奇,星期一晚佢都試過改道通告幾乎全部中環線都漏左,連 619 都無話改道但根本無可能無影響,
又試過星期二晚話 690 改香港站開,結果去到香港站又話唔開,叫晒班客去搭 621(但 601 621 681 又開)。
如要討論,請先自貼差餉單一次
EX-TL 發表於 2019-11-13 19:21 來自手機 | 顯示全部樓層
3ASV174 發表於 2019-11-13 18:56
定係你睇 APP 我睇網站 PDF 所以唔一樣,
佢真係出錯都唔奇,星期一晚佢都試過改道通告幾乎全部中環線都 ...

咁我唔知啦, 因為我回你「Really?」時我打開過網站pdf檔, 同呢度由板友報quote左新巴城巴同一個鐘數出嘅資料做比對, 發現完全吻合, 我先敢回你一句「Really?」(費事好似撩交嗌), 再cap埋ETA幅圖出嚟(cap圖時新城亦已更新下一小時資料, 多左981P).

因為我都好清楚資訊出處唔止一度, 而既然搵官方資訊咁容易, 我都不厭其煩去搵.

呢個po我今日先咁留意, 係因為我返晏, 一定要睇得清清楚楚先敢出門, 包括埋所有東隧路線邊啲有開, 然後決定行去碼頭搭船, 去東隧口搭巴士, 定係搭地鐵由尖沙咀過海, 或者行去油塘搭過海.

pdf我係三點幾先睇, 但睇番板友早少少嘅留言, 之前真係冇一次城巴619係有限度服務之列.
平田 發表於 2019-11-13 20:06 | 顯示全部樓層

nokia 發表於 2019-11-13 15:06
14:30 龍運  改道行走:  
E31 - 不停大河道至荃富街公園,加停眾安街  
E32A - 不停悅來酒店至大河道。加停 ...

如果出入機場條路差唔多,竟然不合理地停止服務,我諗可以同申訴專員公署投訴運輸署安排!
3ASV174 發表於 2019-11-13 20:09 | 顯示全部樓層
EX-TL 發表於 2019-11-13 19:21
咁我唔知啦, 因為我回你「Really?」時我打開過網站pdf檔, 同呢度由板友報quote左新巴城巴同一個鐘數出嘅 ...

其實無乜野,改動 Update 得密版本有出入真係唔奇,
今日都有人o係新城官方 Facebook 問過 619 有無車,官方都有覆話只來往觀塘站同中環(我諗應該係經龍和道 / 中灣繞),時間大約係朝早 11 點。
如要討論,請先自貼差餉單一次
alexero 發表於 2019-11-13 20:12 | 顯示全部樓層
tx96 發表於 2019-11-13 14:05
沙田有冇巴士出市區

頭先四點幾曾經見過有載客的81在沙田市中心埋站上客,但九巴公佈就一直唔見有開81

有膽做,無膽認 - Down Down NWFB!
peterkwan 發表於 2019-11-13 21:13 | 顯示全部樓層

頭先 6:30pm 左右灣仔軒尼詩道近灣仔電腦城見有往坪石既新巴 111 同埋往九龍既城巴 619X, 但新城網都無提有開.
如果 111 係開到, 應該開埋紅隧版既 9xx 線啦.  見住壇島出面成條隊兩幾人係度等 962B/962X, 根本好多人唔知灣仔無 962B/962X.