hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 巴士攝影作品貼圖區 (B3) 2019~回看星光- Vol. 2(女星-多相)
開啟左側

[廣告欣賞] 2019~回看星光- Vol. 2(女星-多相)

Cedric_JT5803 發表於 2019-12-31 22:40 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

跟住就到呢25位女星出場:

薛家燕
入境事務處(3月/5月/7月/11月)

愛你無限60年演唱會澳門站(5月)

威馬企業有限公司(8月)

仁濟醫院(9月)

Pfizer 輝瑞科研製藥(10月)

Nestlé 雀巢(10月)

Twins
非分熟女(3月)

MSD(3月/12月)

情敵勸退師(6月)

失蹤(11月)

英皇集團(12月)

田馥甄
CITIZEN(4月/11月)

Lenor(7月)

金夏遇見愛演唱會(8月)

袁詠儀
廉政風雲 煙幕(1月)

AIA 友邦保險(2月)

DARIYA(5月/11月)

林嘉欣
廉政風雲 煙幕(1月)

實惠(3月)

美贊臣(6月)

宣萱
日本伊勢半株式會社(3月)

犯罪現場(10月)

DBS 星展銀行(11月)

蘇麗珊
Nestlé 雀巢(4月)

新世界維港泳(9月)

催眠•裁決(10月)

鄭秀文
FOLLOWMi 世界巡迴演唱會香港站 2019(5月)

必瘦站醫學美容有限公司(7月)

花椒之味(8月)

林芊妤
SUPERFOOD LAB(7月)

林和成貿易有限公司(8月)

羅蘭
女皇哥基大冒險(3月)

Britannia 英識教育(9月)

海洋公園(9月)

李佳芯
家匠TMF(3月/4月/11月)

螞蟻金服集團(5月)

黃翠如
Pfizer 輝瑞科研製藥(1月/9月)

Dettol 滴露(7月/10月)

湯怡
廉政風雲 煙幕(1月)

DPM® HOME(8月/9月)

陳慧琳
美心集團(7月)

雅蘭集團(9月)

謝安琪
反斗奇兵4(6月)

kay...isn’t me. an urban fantasy live 2019 演唱會(6月)

楊丞琳
專科 SENKA(3月)

青春住了誰世界巡迴演唱會澳門站(3月)

劉佩玥
Dream Beauty Pro 專業美容中心(6月)

Bio essence(8月)

宋智孝
RUNNING MAN KEEP ON RUNNING.LIVE IN HONG KONG (1月)

道地(5月)

陳敏之
全球藥業有限公司(4月)

鄭裕玲
皇家菲仕蘭康柏尼股份有限公司(3月)

AIA 友邦保險(4月)

薛凱琪
OLAY(3月)

JOOX Dear Jane & Fiona ON THE ROCKS Live(6月)

許思敏
寶寧健有限公司(9月)

郭書瑤
Pathfinder8(1月)

板野友美
SATAMI 莎娜美(9月)

劉穎鏇
SAMUEL ASHLEY(8月)

歡迎大家跟相或者張貼其他女星喺呢一年上畫嘅廣告, 多謝觀賞!!
稍後會介紹吓今年嘅全車身明星廣告。
SPkent 發表於 2019-12-31 23:18 | 顯示全部樓層
Share

Scarlett Johansson, Brie Larson

Scarlett Johansson, Brie Larson

竇靖童

竇靖童
sam0904 發表於 2020-1-2 00:23 | 顯示全部樓層

世界の色の夢を見ている
KC8249 發表於 2020-1-2 00:56 | 顯示全部樓層

GW4866 發表於 2020-1-2 01:12 | 顯示全部樓層

打開門,行出去,去遠啲!
AL_29 發表於 2020-1-8 18:45 | 顯示全部樓層

欣賞樓主每一年都有個總結
我又黎湊下熱鬧先

今年我覺得有動力想去影既廣告我會用一個悶字黎形容
始終好多有廣告都係17/18年廣告既延續/更新版
加上今年既環境(特別係今年既下半年)令到好多廣告商都唔敢放太多廣源去賣廣告(你留意到好多車由十字變長T/短T就知)
變相令廣告既吸引度都減少咗D

今年心水既有
Alipay....估唔到19年呢個廣告會大手上...實在唔難影,可說是驚喜之一

阿moon....19年dream beauty pro廣告個人覺得更醒神及養眼

但個人更愛呢款

另外tiffany既samuel ashley廣告個人覺得唔錯

另外佢ig都貼過呢架

呢個...唔知當唔當佢既明星好
但個人覺得幾靚(以前覺得林燕玲靚過佢,而家反而調轉

另外年經既kose廣告...竟然要到下半年先出現

之後貼下其他樓主及其他人都冇貼既
樓主冇貼過既靚湯,本來18年粉紅色半車身廣告咁正以為19年實有好多款影
點知得年初有呢條長T,加埋個咁娘既pose,然後便沒有然後.....

都係樓主冇貼過梁嘉琪...仍然係carrier冷氣,但個人覺得呢個廣告造型一般

何超蓮

王韾平

鍾麗淇

另外每年年經都有既vanko+veeko但由往年春秋各一款變為下半年沒有廣告出現

朱晨麗繼續代言vanko系列

veeko就由千雪變戴祖儀....omg而家開親電視咩節目都見到佢......

另貼一些樓主有提及過既

湯怡

謝安琪...本來想去睇佢concert,但最後冇去,聽番comment話入去聽juno既歌就唔去都無妨

賴慰玲

最後,呢兩個係最後一日為19年既廣告帶來些少驚喜,亦係2020年想大手影target之一
Judy

鄧佩儀

希望今年會有更加多靚廣告值得去影

kcrctrident619 發表於 2020-1-9 19:56 | 顯示全部樓層

對於楊丞琳歌迷而言,2019最高興的事就是有演唱會,雖則在澳門