hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 九巴 44、84M、85X、89C、219X、281A、284 調整班次 ...
開啟左側

[服務調整] 九巴 44、84M、85X、89C、219X、281A、284 調整班次

RH7685 發表於 2020-1-22 16:54 來自手機 | 顯示全部樓層

leo_ku 發表於 2020-1-22 16:56 來自手機 | 顯示全部樓層
KW2523 發表於 2020-1-22 16:56 | 顯示全部樓層
leo_ku 發表於 2020-1-22 16:52
無迴避,去形點元廣一樣行到過去,唔想行的坐西鐵都得。

又步行也不算太遠,去過元朗未?
leo_ku 發表於 2020-1-22 16:57 來自手機 | 顯示全部樓層

GU9338 發表於 2020-1-22 16:58 來自手機 | 顯示全部樓層
RH7685 發表於 2020-1-22 16:53
坐西鐵嘅點解我唔出荃灣搭?

一定要搭條68A?

古生呢個時候就會叫人行架啦
明明 68E 25-30 分去到門口嘅事
搭 68A 用多一倍有多時間都唔係問題

根本 68A 已經食唔起呢班重口味直達客
放過佢啦好嗎
RH7685 發表於 2020-1-22 16:59 來自手機 | 顯示全部樓層
RH7685 發表於 2020-1-22 17:07 來自手機 | 顯示全部樓層

GU9338 發表於 2020-1-22 17:08 來自手機 | 顯示全部樓層
leo_ku 發表於 2020-1-22 16:56
279X服務不足,青機條蛇餅你見過未?

西鐵收19蚊又點?南昌站日日大把人衝過對面月台上西鐵添。 ...

279X 上唔到車嘅位係欖隧往青衣同埋青衣西路去上水,而唔係青機,你瞓醒未?

仲有,南昌有人轉車又點?你完全證明唔到任何野,如果你覺得咁樣證明到有好多人人唔搭 68E 而搭西鐵去元朗,你瞓醒未?
leo_ku 發表於 2020-1-22 17:12 來自手機 | 顯示全部樓層
GU9338 發表於 2020-1-22 17:26 來自手機 | 顯示全部樓層

leo_ku 發表於 2020-1-22 17:12
279X甩起班上來青衣站一樣上唔到。

點證明唔到?東涌綫香港方向南昌站有人落過對面坐西鐵,已經包含緊青 ...

仲要繼續吹水嗎?好

1. 除咗大時大節,我從未見過係正常情況下 279X 青機條龍多過 1 架雙層嘅人
2. 就算大時大節有 1 嘅情況,但係 279X 都唔會總站就頂閘走,因為有班客唔會肯企入上水,情況等同上水站返青衣班客見到 279X 要企就唔會再上車一樣,當然都會企人走,但真頂閘係出現係中途站而唔係總站

吹水唔該有個限度,你講得出 279X 總站就頂閘就證明你係吹水唔抹咀嘅人,我真係無必要同你爭論落去了,西鐵個度簡直可笑,我見過有人東涌去天水圍係南昌轉車添,咁又點?