hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 九巴所有streetdeck訂單已取消
開啟左側

九巴所有streetdeck訂單已取消

Eddie 發表於 2020-2-14 22:32 來自手機 | 顯示全部樓層

KC8249 發表於 2020-2-14 16:32
KL牌ATS下個月到期,應該都好大機會續多一季?

批11.3米趕唔切出都要續啦
HE7921 發表於 2020-2-14 22:51 來自手機 | 顯示全部樓層
KC8249 發表於 2020-2-14 16:32
KL牌ATS下個月到期,應該都好大機會續多一季?

續多一年仲好啦,黎手到KX-KZ牌ASV都會咁做
3ASV174 發表於 2020-2-15 00:24 | 顯示全部樓層
Eddie 發表於 2020-2-14 22:32

Wrightbus 財困轉訂 E500
依家又到大陸停工,唔知批底盤都未見既 E500 幾時先砌得起
如要討論,請先自貼差餉單一次
HV9990 發表於 2020-2-15 01:44 | 顯示全部樓層

當年ASV配額問題延期出牌
今舖應該都好大機會將餘下短車續多一年
跟手九巴就可以將11.3張單褪遲一年
KCRC . Keep Moving
mrm23 發表於 2020-2-15 09:44 | 顯示全部樓層
hokachung 發表於 2020-2-13 03:05
你呢刻要人賠錢,九巴肯定永久blacklist你間廠嘅所有product(包括車身)
到時睇下邊個大鑊啲

正常 contract terms 肯定有 milestone achieve 唔到先俾九記 cut 單...

九記唔 claim 返轉頭都已經偷笑了..

(當然,呢 D claims 通常都係得把口講多。)
AtrHenu 發表於 2020-2-15 10:40 | 顯示全部樓層
HE7921 發表於 2020-2-14 22:51
續多一年仲好啦,黎手到KX-KZ牌ASV都會咁做

我諗到時ASV 51-100應該唔會有續,話曬到2021年起批紅風筒11.3米出得街;到時細車車源唔會有緊張!!
林千九 發表於 2020-2-15 10:42 來自手機 | 顯示全部樓層

Eddie 發表於 2020-2-14 22:32

末必,可能有D路線轉用大車
林千九 發表於 2020-2-15 10:44 來自手機 | 顯示全部樓層
FBI2 發表於 2020-2-13 21:52
祖堯和堅道行12米都冇問題,係運吉唔俾

點解佢唔俾?
HeyKan 發表於 2020-2-19 03:24 來自手機 | 顯示全部樓層
我上年入職操車時  試過用AVC跟足91咁行 入到去清水灣總站 當時個師父叫我直入清水灣 我都嚇親 而果時我都揸得好小心 路又窄 架車又闊 最後好順利去到總站  不過好多位一定過哂火位 踩住一邊雙白線行  至於梨貝街 有次我有個同期 佢揸31M 係葵芳攞錯左架ATR 私上梨貝街 到左梨貝街先發覺唔對路  要其他師兄幫手倒車出  以上兩個地方  或者其實好多地方都係 12米長度唔係行唔到 只係有冇需要者

評分

參與人數 1aPower +1 HugeC +10 收起 理由
VK4642 + 1 + 10 多謝分享

查看全部評分

樓主| FBI2 發表於 2020-2-19 09:35 來自手機 | 顯示全部樓層

3ASV174 發表於 2020-2-15 00:24
Wrightbus 財困轉訂 E500
依家又到大陸停工,唔知批底盤都未見既 E500 幾時先砌得起
...

大6開始復工啦