hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 舊清德望段可以放寬限制?
開啟左側

舊清德望段可以放寬限制?

Snoopy@FB8617 發表於 2020-1-29 18:27 | 顯示全部樓層

GA6072 發表於 2020-1-29 18:19
大户人家洗靠511返工

你係咪益到睇得巴士咁大ar

唔搭唔搭又唔知點解要加返班呢?

論益邊夠你勁呀95M小王子

74E加埋班加埋回程都話唔知/冇鬼用
哦肯定係D大埔市既客搭入去上車
你要繼續9up唔阻你

某巴士公司疑似謊稱區議會重組方案經區議會通過
GA6072 發表於 2020-1-29 18:35 | 顯示全部樓層
Snoopy@FB8617 發表於 2020-1-29 18:27
唔搭唔搭又唔知點解要加返班呢?

論益邊夠你勁呀95M小王子

巴士公司點解加班唔係問巴士公司問我咁搞笑

64K,73,73A咪就係引埋哂大量三唔識七既人入去lor

起死回生
KW2523 發表於 2020-1-29 19:27 | 顯示全部樓層
GA6072 發表於 2020-1-29 18:35

一定係冇人搭想加班燒錢啦
都係嗰句啦,你唔滿意太多陌生人入自己嗰區咪搬入沙頭角囉 要有野做兼申請完先入得去,啱哂你口味
GA6072 發表於 2020-1-29 21:52 來自手機 | 顯示全部樓層

KW2523 發表於 2020-1-29 19:27
一定係冇人搭想加班燒錢啦
都係嗰句啦,你唔滿意太多陌生人入自己嗰區咪搬入沙頭角囉 要有野做兼申請完先 ...

你咁大愛好滿意太多陌生人既

不如你打開門口接武漢人入你屋企住la
GU9338 發表於 2020-1-29 22:08 來自手機 | 顯示全部樓層
GA6072 發表於 2020-1-29 18:35

73 73A 沿線有乜野值得三唔識七嘅人搭車入去?
定係你覺得連居民都唔搭得樓下嘅巴士出入?

鄉郊地方早就唔係 64K 77K 用緊 AM 夠載嘅年代啦
排外都唔係咁下話
KW2523 發表於 2020-1-29 22:18 來自手機 | 顯示全部樓層
GA6072 發表於 2020-1-29 21:52
你咁大愛好滿意太多陌生人既

不如你打開門口接武漢人入你屋企住la

入你屋企 =/= 去你住嗰區

你劃得到自己屋企附近做禁區 咪可以禁止陌生人入你嗰區囉 否則一係搬入沙頭角/蓮麻坑 一係接受屋苑範圍以外已經係公眾地方 係人都去得呢個事實
GA6072 發表於 2020-1-29 22:29 來自手機 | 顯示全部樓層

KW2523 發表於 2020-1-29 22:18
入你屋企 =/= 去你住嗰區

你將自己嗰區劃得到做禁區 咪可以禁止陌生人入你嗰區囉 否則一係搬入沙頭角 一 ...

咁武漢人唔入你屋企

只係去你住果區遊蕩
kitarolo 發表於 2020-1-29 22:47 | 顯示全部樓層
KW2523 發表於 2020-1-29 22:18
你劃得到自己屋企附近做禁區 咪可以禁止陌生人入你嗰區囉 否則一係搬入沙頭角/蓮麻坑 一係接受屋苑範圍以外已經係公眾地方 係人都去得呢個事實

睇睇吓我都唔想應佢
新巴9唔入鶴咀個位一樣
大把人行入去海岸保護區

一陣又同我扯去公共開支、商用車,
又睇到無咗私家車牌照費同燃油稅,
碌爛路必由巴士引致且無錢維修。
GA6072 發表於 2020-1-29 23:02 來自手機 | 顯示全部樓層
kitarolo 發表於 2020-1-29 22:47
睇睇吓我都唔想應佢
新巴9唔入鶴咀個位一樣
大把人行入去海岸保護區

話你知

閣下夢想中市面只得巴士得少量私家車既理想國度

呢個世上係有既

你可以考慮搬去平壤
KW2523 發表於 2020-1-29 23:04 | 顯示全部樓層

GA6072 發表於 2020-1-29 22:29
咁武漢人唔入你屋企

只係去你住果區遊蕩

引用萬能key #曲線要講明 pKdtnPX.png

不過認真講,要去嘅有冇巴士都會去啦,大窩西等地方又冇野好行,唔住嗰度或者去搵親友真係冇野做去睇郊區住宅咩