hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) VA6619@80A 獅隧公路受襲
開啟左側

VA6619@80A 獅隧公路受襲

Snoopy@FB8617 發表於 2020-1-31 01:35 | 顯示全部樓層

最後致埋幾位"成年人"
日日望住武肺新聞
我年輕人就真係唔知可以做唔到啲咩
多得港共政府而家香港根本失晒控

有得揀邊個鐘意影響人
但明明搞最大獲既港共政府
由送中到而家肺炎
頂盡都係心入面鬧兩句
對住"年青人"呢就指住嚟鬧禍港

如果唔係有班有心人肯犧牲
送中過左->斷送香港金融/法治地位
迎接更多中国人到港醫治->你我都知咩事
肯做奴唔代表你永遠平安
某巴士公司疑似謊稱區議會重組方案經區議會通過
HN745 發表於 2020-1-31 02:00 | 顯示全部樓層

我認我廢青 唔係屋企人我唔會行到今日 但唔代表宅屋企就係對世界一無所知

一個冇年輕人既地方,仲會生氣勃勃? 定係留返哂聽黨話 盲目追隨既下流九官會可以同世界接軌?

如果唔係黃藍勇武,暉明白田漁灣東匯軸山變左隔離中心
如果唔係勇武,林鄭唔會部分封關
如果唔係勇武,612過左後既世界,你想像得到?
如果唔係勇武,香港晨早死左

你係勁,就唔會比美國禁住黎簽協議
你夠薑,當年就統一台灣,唔好拖到依家
你係敢,就唔好隱瞞武漢肺炎啲新聞啦
你夠賤,就話武漢骨炎係香港黑衣暴徒傳上大陸
你夠膽,就自己一個走入武漢醫病抗疫
你夠直,美國就唔會驚你偷人地科技而封你華為啦

一個連抗疫就做唔好 仲要為面子要世衛陪你做戲子既國家
欺騙市民百姓,欺騙世界全球,四出害其他國家同人

我認我地香港人本性自私 都有中國人DNA
除左中國,我諗唔到仲有邊到可以四出去唔同地方害人囉

AH_HIN 發表於 2020-1-31 08:34 來自手機 | 顯示全部樓層
HN745 發表於 2020-1-31 02:00
我認我廢青 唔係屋企人我唔會行到今日 但唔代表宅屋企就係對世界一無所知

一個冇年輕人既地方,仲會生氣 ...

香港一路沉淪咪有你 e d 人去支持用暴力抗爭. 咁有意義唔去林鄭門口坐? 破壞? 綁架? 日日騎劫市民生活, 去成就你所講嘅"爭取", Sorry, 不認同囉!

每個國家都有問題. 美國, 加拿大, 澳洲無問題咩? 當地人"抗爭"係用你所講嘅勇武? 唔好將第三世界解決問題嘅方法帶黎香港. 將問題無限放大, 得到咩益處? 日日提出問題, 又唔講解決方案. 政府唔聽你枝笛就破壞. E D 簡直係野蠻行為.

932gz6061 發表於 2020-1-31 09:40 | 顯示全部樓層

AH_HIN 發表於 2020-1-31 08:34
香港一路沉淪咪有你 e d 人去支持用暴力抗爭. 咁有意義唔去林鄭門口坐? 破壞? 綁架? 日日騎劫市民生活,  ...

喂講左幾十萬次係主權問題呀,獨立就解決到啦,有民主就得啦
請回應
上面咁多人講野你都回,淨係回唔到我?唔識回呀?咁就收聲啦
懶咩醒姐
你連咩叫攬炒都唔知呀傻仔
RH7685 發表於 2020-1-31 09:45 來自手機 | 顯示全部樓層
PF2802 發表於 2020-1-31 09:57 | 顯示全部樓層
香港一路沉淪咪有你 e d 人去支持用暴力抗爭. 咁有意義唔去林鄭門口坐? 破壞? 綁架? 日日騎劫市民生活,  ...

又話唔使講嬴人但又係咁出嚟講廢話
你捨得潛水未呀?

支那抗爭燒舖推翻警車,
而家各省各市都有平民用泥用磚堵路, 攞埋把大關刀守路
呢啲又唔見你講?

TR5774
Snoopy@FB8617 發表於 2020-1-31 10:28 | 顯示全部樓層

美國, 加拿大, 澳洲
全部都係行民主制度國家
香港呢?
03年50萬人遊行都會聽下意見拉倒23條
19年200萬人遊行呢?

無提供過解決方案?
有咩問題提出完無附加埋答案既
我係到諗埋橋又點話

某巴士公司疑似謊稱區議會重組方案經區議會通過
joeli16 發表於 2020-1-31 11:30 | 顯示全部樓層
RH7685 發表於 2020-1-30 23:04
死你都唔怕 真係好鍾意返工

你覺得你肺炎你都冇問題

係阿, 唔返工百分百會成家人餓死, 我緊係驚
相比返工可能中毒, 但唔係百分百機率, 你會點揀?
你一味淨係識講口號, 係屋企做鍵盤俠, 又講唔到任何具體可幫我忙既實質建議, 點會同你玩?
AH_HIN 發表於 2020-1-31 11:31 | 顯示全部樓層
932gz6061 發表於 2020-1-31 09:40
喂講左幾十萬次係主權問題呀,獨立就解決到啦,有民主就得啦
請回應
上面咁多人講野你都回,淨係回唔到我?唔 ...

依家先睇到你呀! 傻仔! 唔好意思!

香港作為一個城市, 憑咩獨立? 連一滴水都靠緊內地, 一獨立, 咪攬炒囉!

到時有民主, 咪成街乞衣囉!
AH_HIN 發表於 2020-1-31 11:32 | 顯示全部樓層

PF2802 發表於 2020-1-31 09:57
又話唔使講嬴人但又係咁出嚟講廢話
你捨得潛水未呀?

算啦! 你 E D 咪又係叫人衝, 自己縮個 D 囉!