hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 九巴及龍運共15條路線新增$5.00轉乘優惠
開啟左側

九巴及龍運共15條路線新增$5.00轉乘優惠

ryandroid 發表於 2020-1-31 00:11 來自手機 | 顯示全部樓層

RH7685 發表於 2020-1-31 00:03
哎呀
駁唔到就發爛渣 小學雞喔
我明明回應緊你嘅問題講緊可以E轉A

邊個小學雞啊
以為自己捉到字蚤好威威

唔該你唔好成日騎劫人哋個post
講緊龍運同九巴嘅轉乘優惠
你要講都講A 車同九巴有轉乘優惠
淨係講E 車轉A 車係人都知嘅嘢其實係咪灌水呢?

返返去個重點
E 車轉九巴嘅轉乘優惠啦
RH7685 發表於 2020-1-31 00:45 來自手機 | 顯示全部樓層
ryandroid 發表於 2020-1-31 00:53 來自手機 | 顯示全部樓層
RH7685 發表於 2020-1-31 00:45
我本身冇講嘅嘢你就當我講咗
意思都唔同
我糾正返就係捉字虱?不如話你係為嘈而嘈

796X 嗰個post 唔係覆我喎
你可以自己去投訴㗎

天空之神人哋都具體過你
「需要搶先有優惠」係針對九巴同龍運轉乘優惠嘅安排回覆
同我係回應緊同一樣嘢
後面嗰句只係補充資料

反而你呢?
你覺得點解九巴同龍運會特別為指定路綫推出呢次優惠呢?
RH7685 發表於 2020-1-31 01:02 來自手機 | 顯示全部樓層

RH7685 發表於 2020-1-31 01:06 來自手機 | 顯示全部樓層
ryandroid 發表於 2020-1-31 01:12 來自手機 | 顯示全部樓層
RH7685 發表於 2020-1-31 01:02
唔係覆你=/=離題
神之logic

係你覺得我嘈交ja 喎
我已經嘗試同你討論緊九巴同龍運嘅轉乘優惠安排
如果你都係繼續自己同自己講嘢loop 帶話E 車轉A 車
咁我只能多謝你嘅information

嘈交我就唔會奉陪啦
RH7685 發表於 2020-1-31 01:18 來自手機 | 顯示全部樓層

ryandroid 發表於 2020-1-31 01:24 來自手機 | 顯示全部樓層
RH7685 發表於 2020-1-31 01:18
你連答問題都唔識 好難討論喎
喺得呢個論壇唔一定全部都熟交通或者巴迷
你覺得佢哋一定知可以用E轉A?

Old news is so exciting.jpg
RH7685 發表於 2020-1-31 01:27 來自手機 | 顯示全部樓層
ryandroid 發表於 2020-1-31 01:30 來自手機 | 顯示全部樓層

RH7685 發表於 2020-1-31 01:27
嘩你好叻叻
原來人人都知E轉A呢個方法
原來香港人人都係巴膠

最叻嗰個係你
我其實真係咩都唔識啊
要你呢個巴膠苦好婆心、循循善誘教我