hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 明天政府帶頭正常上班, 但巴士班次cut咗 ...
開啟左側

明天政府帶頭正常上班, 但巴士班次cut咗

河灣西 發表於 2020-3-2 01:52 | 顯示全部樓層

甩班咪投訴去交通投訴組囉
EX-TL 發表於 2020-3-2 02:08 | 顯示全部樓層
Quanta 發表於 2020-3-1 23:04
九巴不嬲係慢幾拍 有客都唔開車,無客就去開㗎喎
你竟然覺得佢會配合? ...

九巴直接改名做魔鬼巴士公司算啦, 講同做嘅自相矛盾, 話早繁提早加班減低受感染機會, 其他時段就減班減到頂晒閘, 雙層變單層, 長單都要變短單, home office又唔明解, 唔係睇清楚先決定派車同減幅, 永遠要爭做第一.

可惜好多時贏左第一之後, 其他嘢千瘡百孔, 乘客又奈佢唔何, 點減都要搭佢, 但ETA錯到離譜, 實際等幾耐冇人知.

早幾年換左管理層, 迎來一班新嘅, 氹到一班巴膠貼貼服服, 唱頌到間公司曉飛一樣, 難為一般乘客日夜受折磨, 開快線車錢貴左, 但唔係快左舒服左, 普通線被抽車減班, 繁時迫過罐頭沙甸魚, 淨係識諗縮數, 基本嘅豬紙 通告錯漏百出冇改善, 車廂污糟, 曱甴通處走, 而家呢間嘢同魔鬼吸血一樣, 邪惡到不得了, 要番十年前少新車, 冇ETA但有定點班次嘅九巴仲實際.
EX-TL 發表於 2020-3-2 02:10 來自手機 | 顯示全部樓層
河灣西 發表於 2020-3-2 01:52
甩班咪投訴去交通投訴組囉

行抗疫時間表, 唔會有甩班呢回事.
.KD.8283. 發表於 2020-3-2 02:37 | 顯示全部樓層

Ohm 發表於 2020-3-1 23:07
好彩我返工過海係搭新巴班次,唔怕

呢排新城都減左..今朝11點個段時間101新巴12分班..頂哂閘埋紅隧,唔係落左幾個都上唔到幾個閘長
同時間104 113都15-20分一班..相反170就12分班去華富
AP149 發表於 2020-3-2 03:12 | 顯示全部樓層
.KD.8283. 發表於 2020-3-2 02:37
呢排新城都減左..今朝11點個段時間101新巴12分班..頂哂閘埋紅隧,唔係落左幾個都上唔到幾個閘長
同時間 ...

新城都減左班嘅隧道線,九巴肯定會仲疏
低級趣味扮高級:369
ctb234 發表於 2020-3-2 08:02 來自手機 | 顯示全部樓層
搭黨鐵啦!就算企都企得舒服過巴士,班次又密。
Edward_Chan 發表於 2020-3-2 08:41 來自手機 | 顯示全部樓層

除左721 831之外 無論服務定政治立場 都唔見得巴士公司比地鐵好 由其狗公司直情比黑警領導 完全無撐既理由
Busways 發表於 2020-3-2 08:56 來自手機 | 顯示全部樓層
GD1570 發表於 2020-3-2 09:42 | 顯示全部樓層
昨晚SEARCH 24/2九巴出的臨時次表已經消失咗,唔知今日起係咪恢後返正常服務。
但最少261P依然係暫停服務。
你有你可愛,我有我好笑。
GM 發表於 2020-3-2 09:45 | 顯示全部樓層

EX-TL 發表於 2020-3-2 02:10
行抗疫時間表, 唔會有甩班呢回事.

73A 開60
277X 開30 都係TD APPROVED?

270A 10:00 即時出九龍45
回程 60

TD 一定唔會APPROVE

TCU 在二月開始收到大量的狗巴投訴
公務員已復工 TD可能要約見收車公司車廠主管
常備TCU 出行唔洗怕