hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 巴士迷吹水區 (B22) 北葵涌有甚麼好做
開啟左側

北葵涌有甚麼好做

AVBWU291 發表於 2020-3-5 16:26 | 顯示全部樓層

tonychow 發表於 2020-3-5 11:26
回樓上兩位
1. 巴士轉車貴可以轉鐵,一程鐵加 31M 平過 $20,仲未計都會票
2. 去荃灣除咗 235 仲有 31 同小 ...

屯門去荃灣幾遠?東北葵去荃灣又幾遠?一個咁遠嘅地方比一個咁近嘅地方仲多車,哈哈,真係冇得比喎
都唔怪九巴嘅,屯廠咁好賺,待遇好啲唔出奇。東北葵?繼續做爛佢
將軍澳係收視保證🫡 I mean 討論
RZ5946ATENU1 發表於 2020-3-5 16:50 | 顯示全部樓層
如果東北葵有人肯好似安達臣d人咁用8-11蚊搭214/290系落山
九巴應該都幾肯做...ge
962P
ricky 發表於 2020-3-5 17:07 | 顯示全部樓層
31,36,31M,32M,36M,235M在放工繁忙時間成日甩班,搞到荃灣同葵芳返屋企的乘客大排長龍
前荃葵青區居民
WongKinYat_WKY 發表於 2020-3-5 17:09 來自手機 | 顯示全部樓層

RZ5946ATENU1 發表於 2020-3-5 16:50
如果東北葵有人肯好似安達臣d人咁用8-11蚊搭214/290系落山
九巴應該都幾肯做...ge ...

新公屋有大把大陸人喺裏面,佢哋都好錢, 咁咪搭貴啲落山都冇所謂囉, 你睇人哋其他區都係靠接駁先落山, 佢哋畀貴啲都冇所謂九巴有得賺點會唔做
WongKinYat_WKY 發表於 2020-3-5 17:12 來自手機 | 顯示全部樓層
ricky 發表於 2020-3-5 17:07
31,36,31M,32M,36M,235M在放工繁忙時間成日甩班,搞到荃灣同葵芳返屋企的乘客大排長龍 ...

32M雖然班次疏但係甩班機會冇咁大,但係31M同36M先係甩班甩得最勁,成日總站爆滿,235M 繁忙時間至少有一兩班中途站都有得上,31/6M 真係上都上唔到
ATENU135 發表於 2020-3-5 17:33 | 顯示全部樓層
KW2523 發表於 2020-3-5 13:55
#1串緊人嫌北葵巴士服務唔夠西北好,唔係佢怨婦在先喎
改善空間一定大過西北,要一個北葵服務有西北咁好完 ...

又唔係嘅,最基本將出九西嘅線整合下先係正解,四條線得35A有用啲
天空之神 發表於 2020-3-5 18:26 | 顯示全部樓層

AVBWU291 發表於 2020-3-5 16:23
31?啲咁嘅班次你都攞嚟講
57M都好過佢啦

咁 31 係咪叫有先

北葵點解唔包梨木樹? 因為人地有 36 48X 73X 278X 任搭?

拎咁細個北葵同 成個屯門比,根本就唔公平
.
053h4 發表於 2020-3-5 18:29 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
AVBWU291 發表於 2020-3-5 18:30 | 顯示全部樓層
天空之神 發表於 2020-3-5 18:26
咁 31 係咪叫有先

北葵點解唔包梨木樹? 因為人地有 36 48X 73X 278X 任搭?

咁你咪喺荃灣搭城隧線上梨木樹囉,冇問題㗎。不過小弟冇錢,唯有死等36上去啦
將軍澳係收視保證🫡 I mean 討論
3ASV454@671 發表於 2020-3-5 21:29 來自手機 | 顯示全部樓層

Breadd18 發表於 2020-3-5 13:59
同你班弱智傾偈真係曬我時間
屌你老母
停我板啦唔撚稀罕你個精神病院呀

係啊,我哋講咩都係錯㗎喇。你都係好好喺屋企瞓覺喇!