hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 九廠B9二問??
開啟左側

九廠B9二問??

~誰@359~ 發表於 2006-7-13 18:53 | 顯示全部樓層

原帖由 orange 於 2006-7-13 17:51 發表
擒晚周公報夢,話九龍灣要支持曾特首同李局長,於是
乎連派車都要死跟政府(唔通跟政府唔使俾GST咩)

原帖由 orange 於 2006-7-13 17:51 發表
不過周公仲話,呢次換車無乜得益,最多只會令某醫院
線有金車行(2架咁多),同埋某線換完可以再換

原帖由 orange 於 2006-7-13 17:58 發表
不過呢批車下星期將會有歸宿,唔使擔心,聽講仲可能日
日會拜見將軍

又係估野時間

1.死跟政府?咁究竟係跟住政府o係對面海起總部
定係要支持啟德發展?

2.醫院線?東九龍有幾多間醫院丫
除非間醫院係將軍澳醫院姐

3.日日拜見將軍得兩個可能性
一係直頭做埋將軍旗下,一係就靠出面既Order
但係出面線柯得入泥都冇乜選擇,一係1A行690,一係115行95
如果要令某醫院線受益拎兩架,咁似乎仲有八架「異類」、仲要已經換過既1A有望喎
咁唔單只堆狗仔,仲有堆遺孤都可以拜見將軍?

大吉利是講句:冇理由頭兩條A線換B9咁搞野下話

字大只顯得人自大
kingprowm 發表於 2006-7-13 19:24 | 顯示全部樓層
原帖由 ~誰@359~ 於 2006-7-13 18:53 發表

點解唔得? 冇人話同一批車一定要掛同一條線
何況 2A 都係大線, 又經過旺區  !
KG6068 發表於 2006-7-13 19:32 | 顯示全部樓層
不過入將廠又唔係無機既
將廠食慣富豪
希望唔好1A啦,睇下有咩線係黑馬先
藍田孖寶呢排都好多B9  (603/215X)

~誰@359~ 發表於 2006-7-13 19:32 | 顯示全部樓層

原帖由 kingprowm 於 2006-7-13 19:24 發表

點解唔得? 冇人話同一批車一定要掛同一條線
何況 2A 都係大線, 又經過旺區  !

我係諗唔明一點,就係東九龍有邊條線
適合用泥晒命之餘又要經過醫院兼夾而家冇金車…
如果話日日都可以拜見將軍,兼且有線換完又換
似乎1A真係大熱,但係醫院線就真係諗爆頭啦
字大只顯得人自大
~誰@359~ 發表於 2006-7-13 19:33 | 顯示全部樓層
原帖由 KG6068 於 2006-7-13 19:32 發表
不過入將廠又唔係無機既
將廠食慣富豪
希望唔好1A啦,睇下有咩線係黑馬先

好大可能1A啦…十架分八架畀1A
D圓就岩岩換走晒
字大只顯得人自大
orange 發表於 2006-7-13 19:37 | 顯示全部樓層
原帖由 ~誰@359~ 於 2006-7-13 18:53 發表

又係估野時間

1.死跟政府?咁究竟係跟住政府o係對面海起總部
定係要支持啟德發展?

2.醫院線?東九龍有幾多間醫院丫
除非間醫院係將軍澳醫院姐

3.日日拜見將軍得兩個可能性
一係直頭做埋將軍旗下,一係就靠出面既Order
但係出面線柯得入泥都冇乜選擇,一係1A行690,一係115行95
如果要令某醫院線受益拎兩架,咁似乎仲有八架「異類」、仲要已經換過既1A有望喎
咁唔單只堆狗仔,仲有堆遺孤都可以拜見將軍?

當然無咁簡單la...
1.曾特首話藍天白雲日子唔多,至於李局長當然話你聽教改點改法,
呢次10架B9簡直滿足晒兩個人要求
2.東九龍醫院數數埋埋得過幾間,不過呢條線換入後備車後都唔可
以學姊妹線有得玩跳牌
3.拜見將軍有好多種方法,不過學某板友話齋"早起的鳥兒有虫吃"

orange 發表於 2006-7-13 19:39 | 顯示全部樓層

原帖由 ~誰@359~ 於 2006-7-13 19:32 發表

我係諗唔明一點,就係東九龍有邊條線
適合用泥晒命之餘又要經過醫院兼夾而家冇金車…
如果話日日都可以拜見將軍,兼且有線換完又換
似乎1A真係大熱,但係醫院線就真係諗爆頭啦

東九龍醫院線只會換洗衣機,希望該區居民唔會破口大罵
KG6068 發表於 2006-7-13 19:51 | 顯示全部樓層
原帖由 orange 於 2006-7-13 19:39 發表

東九既醫院真係好易睇得出(聯合,將軍澳,靈實)
小弟覺得最大機會係11X/23加金,洗衣機都好過冇既
~誰@359~ 發表於 2006-7-13 19:54 | 顯示全部樓層
原帖由 orange 於 2006-7-13 19:39 發表

唔通閃廠全電化再遇障礙?!
字大只顯得人自大
~誰@359~ 發表於 2006-7-13 19:55 | 顯示全部樓層

原帖由 orange 於 2006-7-13 19:37 發表

1.曾特首話藍天白雲日子唔多,至於李局長當然話你聽教改點改法,
呢次10架B9簡直滿足晒兩個人要求
2.東九龍醫院數數埋埋得過幾間,不過呢條線換入後備車後都唔可
以學姊妹線有得玩跳牌
3.拜見將軍有好多種方法,不過學某板友話齋"早起的鳥兒有虫吃"

1.藍天 = 藍田?334?夾埋咪即係6…
2.咁似乎真係好似某板友所講,23有望喎
3.咁冇理由1A冇份啵…
字大只顯得人自大