hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 下週一U廠採用正常時間表路線
開啟左側

[小道消息] 下週一U廠採用正常時間表路線

拾顓豭 發表於 2020-4-20 11:38 來自手機 | 顯示全部樓層

arfung 發表於 2020-4-20 11:00
我也覺得未必有最直接關係,只係公開試開考比人感覺社會逐步回復中。
有車有人既資源調配到,咪放番落去 ...

朋友我知你講邊個谷... 算啦 57M, 唔畀人殺綫都偷笑

嗰個谷個班次表比九公司公佈嘅準好多, 起碼叫有參考價值

58M 今早都有返柯打車, 連 59X 今早都有超豪出
bb606606 發表於 2020-4-20 11:41 來自手機 | 顯示全部樓層
L廠好多大線都大致回復正常
arfung 發表於 2020-4-20 13:44 | 顯示全部樓層
拾顓豭 發表於 2020-4-20 11:38
朋友我知你講邊個谷... 算啦 57M, 唔畀人殺綫都偷笑

嗰個谷個班次表比九公司公佈嘅準好多, 起碼叫有參考 ...

58M今早兆邦苑直出屯仁街特車,見到轉出屯公時仍有位坐…

超豪上斜慢,巴士線時段很不受歡迎,頂住後面,都老啦,不過加班車有好過無既。

想當年,勝利二型也因此全調走,52M/57M/61X最差都有M仔(L廠)或統治者(K廠)服務,再轉全三軸。
***57M為屯公全日線最後一條由勝利二型全掛牌再upgrade…

57M,那個谷有不少粉絲成日都話點解減班、加車無份等。
有其他谷友好心解說話57M全日大部份時間運椅,佢地又會話搭親都爆棚。
幾有趣。
GD1570 發表於 2020-4-20 13:51 | 顯示全部樓層

lsc04d11 發表於 2020-4-20 10:48
U廠呢堆線同去試場有咩關係?  你間學校/自修生報得屯門。啲考場都盡量喺屯門(頂盡去洪水橋) 九巴啲線唔係 ...

屯門區內好多學生會搭九巴去區內嘅學校的,因為比起輕鐵更快,又有位坐。
你有你可愛,我有我好笑。
arfung 發表於 2020-4-20 14:10 | 顯示全部樓層
GD1570 發表於 2020-4-20 13:51
屯門區內好多學生會搭九巴去區內嘅學校的,因為比起輕鐵更快,又有位坐。
...

早繁荃葵青方向區內落車,我諗到係:68A唔算密,但早上青衣方向都有十幾廿人屯市落車,部份係學生。
67M都固定好些學生屯官落。
估計58M應該更多...

如果因為佢地加番班次,咁返工客都受惠既

fly831 發表於 2020-4-20 14:17 | 顯示全部樓層
arfung 發表於 2020-4-20 11:02
59A不停屯轉,下繁係特快。
見過 6-7PM 千色店已經要企,可能有人因座位問題會去番搭59M。

福來邨上唔晒

59A飛屯轉, 下繁係有明顯優勢, 荃灣都有唔少人特登等
最愛猛男
fly831 發表於 2020-4-20 14:24 | 顯示全部樓層

arfung 發表於 2020-4-20 13:44
58M今早兆邦苑直出屯仁街特車,見到轉出屯公時仍有位坐…

超豪上斜慢,巴士線時段很不受歡迎,頂住後面 ...

8點幾開既屯仁街特車一向係少D人, 有位坐就比較少見, 但相信唔關開超豪事

小弟近日坐58M見上繁係開番密D, 有時過埋轉車站上層都仲有位(當然要睇彩數)

但非繁依舊收得就收, 上星期最離譜嗰陣開到18分一班, 今日見開緊12-15, 已經係皇恩浩蕩
最愛猛男
GD1570 發表於 2020-4-20 15:36 | 顯示全部樓層
fly831 發表於 2020-4-20 14:24
8點幾開既屯仁街特車一向係少D人, 有位坐就比較少見, 但相信唔關開超豪事

小弟近日坐58M見上繁係開番密D ...

剛望到15:30依段時間58M返屯門方向開緊9-11分鐘一班,平均10分鐘一班,
算係比較正常。

之前依個時段都係9-10分鐘一班的。
你有你可愛,我有我好笑。
arfung 發表於 2020-4-20 15:48 | 顯示全部樓層
fly831 發表於 2020-4-20 14:24

小弟近日坐58M見上繁係開番密D ...

58M屯仁街特車夠快受良景歡迎,同意就算平時八點幾一樣滿。可能疫情影響的確部份人無需上班。
可能我講得不清楚,超豪是回應另一師兄講59X超豪時提及車速。

提外話今早八點幾尾段時58M屯轉往葵芳拖四卡,我搭那一部樓上仍有5-6排2人位無人坐。

58M前排平日和假日非繁成12-15分才一班,未出到紅橋已經企曬人…
加埋68A今日非繁開番15分一班,希望今日後會好一些,尤其屯公三站尾水位。
arfung 發表於 2020-4-20 15:52 | 顯示全部樓層

fly831 發表於 2020-4-20 14:17
福來邨上唔晒

59A飛屯轉, 下繁係有明顯優勢, 荃灣都有唔少人特登等

黃昏班次千色企人福來頂閘,即是隨時荃灣都上到30-40人。59A貴D仲要有機會無位坐,即是飛屯轉慳到既時間吸引力好大。

59M屯轉上客耐,黃昏時又要排長龍埋站,以荃景圍天橋起步計,59A隨時快到10分鐘以上。
(部份醒目59M司機屯轉插隊入站除外)