hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 消費著數及飲食資訊 (A11) 一田新便利店消息
開啟左側

一田新便利店消息

樓主| jpoon 發表於 2020-8-4 15:35 | 顯示全部樓層

dogdog002 發表於 2020-8-4 11:14
今次唔同講法便利店唔同超級市場
便利店咁易做既話便利佳就唔會執晒
睇過話便利店主要賣煙酒先最搵到錢

便利佳有幾多係開響自己場先,我知嘅彩園尖咀都唔係自己舖
條數都唔係咁計
http://jpoon9394.blogspot.com/
JX9097 發表於 2020-8-4 16:03 | 顯示全部樓層
jpoon 發表於 2020-8-4 15:35
便利佳有幾多係開響自己場先,我知嘅彩園尖咀都唔係自己舖
條數都唔係咁計
...

以前觀塘嗰間冇記錯就係喺間百佳嘅地面樓梯位開
nokia 發表於 2020-8-27 18:38 | 顯示全部樓層
一田逆市開新店,為零售業注入朝氣!為慶祝一田全新概念的誕生,新店將以「蛋」為開業主題,寓意品牌誕生新一頁,創立新的里程碑。新店將於9月上旬在沙田區正式開業,是一田首間全新概念店,更特設期間限定的開店特典〈蛋の樂園〉,多款新鮮熱辣的趣「誕」煎蛋打卡位將會遍佈店內外不同位置,讓一眾「哈日族」元氣滿滿迎接一田全新概念分店正式登場。

一田特意為全新概念分店設計全新品牌標誌。品牌標誌貫徹鮮綠色的主色調,並以購物紙袋為外型,輔以歡樂笑臉,寓意「Grab & Go」的快速消費概念,為港人提供速買的日式新選擇。
ViviTse 發表於 2020-8-31 02:28 | 顯示全部樓層

會幾時開張?
非【求同存異.和而不同】者一律唔覆
 樓主| jpoon 發表於 2020-8-31 12:25 | 顯示全部樓層

你上一篇回覆講咗9月上旬
http://jpoon9394.blogspot.com/
ViviTse 發表於 2020-9-1 01:04 | 顯示全部樓層
jpoon 發表於 2020-8-31 12:25
你上一篇回覆講咗9月上旬

我原本見仲有1日就9月上旬,以為差唔多會有確實開張日期,anyway thanks
非【求同存異.和而不同】者一律唔覆
Larry93 發表於 2020-9-1 23:52 | 顯示全部樓層

其實係咪即係呢間?
KMBe500 發表於 2020-9-2 00:09 | 顯示全部樓層
Larry93 發表於 2020-9-1 23:52
其實係咪即係呢間?

似乎係開百貨
Larry93 發表於 2020-9-2 16:47 | 顯示全部樓層
dogdog002 發表於 2020-8-4 11:14
今次唔同講法便利店唔同超級市場
便利店咁易做既話便利佳就唔會執晒
睇過話便利店主要賣煙酒先最搵到錢

便利佳 cx city 仲有一間
nokia 發表於 2020-9-3 19:25 | 顯示全部樓層

一田首間全新概念分店「KONBINI便利ストアby YATA」將於9月6日(星期日)全新開幕,新店選址沙田源康街1號帝逸酒店地下,佔地3,770平方呎。新店打破傳統超市的經營模式,揉合了精品超市與日式便利店的概念。

「KONBINI」有日文便利店的意思,一田百貨行政總裁黃思麗表示,新店主打「速買·速煮·速食」的概念,希望可以滿足港人「Grab & Go」的快速消費概念。

新店以「蛋」為主題,除了引入多款日本直送玉子料理,店內外亦有多個期間限定打卡位。值得留意的是,新店與北海道便利店Seicomart自營品牌合作,引入近80款日本製Secoma人氣糧油飲品零食,為顧客提供多一項選擇。

https://ps.hket.com/article/2742983/【新店開幕】超市+日式便利店%20一田便利店登陸沙田!%20引入北海道Secoma人氣糧油飲品零食?mtc=60007