hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 點解九巴唔宣布96R, 289R, 275R停駛?
開啟左側

點解九巴唔宣布96R, 289R, 275R停駛?

053h4 發表於 2020-8-2 21:12 來自手機 | 顯示全部樓層

lsc04d11 發表於 2020-8-2 21:14 來自手機 | 顯示全部樓層
咁係咪個個住西貢先? 275R都可以話駁大埔區內  96R就擺明接區外客   要去郊外唔一定要去得遠。
neoplan720p 發表於 2020-8-2 22:55 | 顯示全部樓層
053h4 發表於 2020-8-2 21:12
為自己好,為香港好,醫院爆煲啦,控制下自己私慾啦。

咁係咪如果呢隻病毒拖幾年都搞唔掂,你會日日留守係屋企唔出街?

我驚你唔中武肺反而有精心問題。
古生死左,大家終於可以支持返青衣有合理既巴士服務啦。
EX-TL 發表於 2020-8-3 00:08 | 顯示全部樓層

castanopsis 發表於 2020-8-2 18:11
行山唔一定要大group
如果同同住家人行,或者獨行,風險唔見得高過返工
唔全面停工停課,禁止人行山唔見 ...

行少一次啫, 唔好講到禁止行山咁大件事, 我自己幾歲開始行山, 掟我喺山上面唔怕蕩失路, 揼低我喺旺角反而唔識行嗰隻, 行山絕對係好事.

但都不要忘記先前三四月行山好似旺角一樣咁多人排住隊咁上山, 個個一行就胡亂棄置口罩, 污染環境, 有機會傳播病毒, 雖說二人限聚令生效, 我在普通街道屋邨都隨處可見違規人士時, 所謂山高皇帝遠, 行山人士係咪個個都嚴格遵守限聚令, 實在令人存疑.

當唔係人人都遵守法例, 又有幾個月前的前車之鑑, 趁天氣差減少野外活動, 不單止對環境衛生有幫助, 跣低搵人救都會少左, 留番好天, 疫情冇咁壞先再去, 保住條命先係上策.

還好, 頭先《東張西望》影今日西貢勁少人, 絕對係good news!
HV9990 發表於 2020-8-3 00:56 | 顯示全部樓層
首先唔該搞清楚係邊個搞到香港而家咁

71慶回歸啲人喺酒樓食飯跳老舞搞到大爆發你唔去鬧?
香港政府唔封關,幾十萬人免檢疫入嚟播毒
先搞到第三波大爆發你唔去鬧?

應鬧嗰啲又唔去鬧,走去限制市民活動就支持
又唔見你出聲叫人全面停工?
垃圾政府垃圾防疫政策但係仲有啲人覺得個政府做得好好
KCRC . Keep Moving
horivhyc 發表於 2020-8-3 02:19 來自手機 | 顯示全部樓層
不如樓主應該講,所有交通全面停駛啦好嗎?既然你唔希望人地郊遊,咁其實最應該叫人唔好出街架喎,你叫人停D唔停D好唔organic囉好冇?
053h4 發表於 2020-8-3 02:19 來自手機 | 顯示全部樓層

horivhyc 發表於 2020-8-3 02:20 來自手機 | 顯示全部樓層
horivhyc 發表於 2020-8-3 02:19
不如樓主應該講,所有交通全面停駛啦好嗎?既然你唔希望人地郊遊,咁其實最應該叫人唔好出街架喎,你叫人停 ...

邊個一踏出家門全家一齊踎終身,樓主你肯唔肯講?
053h4 發表於 2020-8-3 02:23 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
horivhyc 發表於 2020-8-3 02:25 來自手機 | 顯示全部樓層

053h4 發表於 2020-8-3 02:23
咁睇你如何理解反社會行為呢樣野啦。自己病無所謂,但因不必要活動而影響到其他人就唔係咁好。
...

我而家問樓主野,請問關你咩事呢?