hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 一份2014年沙田區議會的會議紀錄,踢爆容溟舟想681入亞 ...
開啟左側

一份2014年沙田區議會的會議紀錄,踢爆容溟舟想681入亞公....

FBI2 發表於 2020-9-9 12:55 來自手機 | 顯示全部樓層

小周周呢單野,等如渣渣輝身上俾人寫上『我愛蔡楓華』一樣。
0q9w8e 發表於 2020-9-9 12:59 來自手機 | 顯示全部樓層
RyanPun 發表於 2020-9-9 12:49
87E衰太進取,如果當初唔係建議直接cut錦英直出獅隧,而係美其名路線整合,將87E兜錦英經油站走,呢場風 ...

後來都有話兜
反對果個都係容溟舟
0q9w8e 發表於 2020-9-9 12:59 來自手機 | 顯示全部樓層
10598C 發表於 2020-9-9 12:14
其實區議員不論黃藍都有好嘅唔好嘅,莫講交通議題
區議員唔係交通迷,唔係淨係處理交通問題,區議員仲有好 ...

其他人又肯聽佢支笛先奇。。
RyanPun 發表於 2020-9-9 13:11 | 顯示全部樓層

0q9w8e 發表於 2020-9-9 12:59
後來都有話兜
反對果個都係容溟舟

正如特工咁講,佢呢舖頭痕喇,神又係佢鬼又係佢,今次玩嘢玩出禍。
最愛的、城巴的、667的、一個傻佬
 樓主| DH8737 發表於 2020-9-9 13:27 | 顯示全部樓層
Waiyin12 發表於 2020-9-9 13:46 來自手機 | 顯示全部樓層
leo_ku 發表於 2020-9-9 11:08
有你呢種不分是非短視的選民才是現今區議會質素低落的最大元兇。

所以只有重設委任制才是出路。或者由分 ...

利申返我並唔係富安/大水坑居民,我只係指出一個好common嘅現象; 要記住有唔少唔熟巴士嘅居民只會理自己樓下有咩線

選民選個區議員出嚟,就梗係想佢幫手爭取地區利益
(我唔明點解咁樣做係是非不分)
唔通我選佢出嚟幫我倒走我嗰區原本已經有嘅利益咩

如果有議員犧牲自己區嘅利益去成全其他區得益,就算理性分析上佢係顧全成個市鎮 / 道路網,我諗大部分當區居民會當佢係漢奸; 所以無議員會咁做去倒走自己嘅選票

我唔係認同區議員為咗選票完全唔理其他區嘅需要 / 個big picture,但我理解呢個係區議員工作性質上嘅需要

Waiyin12 發表於 2020-9-9 13:49 來自手機 | 顯示全部樓層

DH8737 發表於 2020-9-9 13:27
286C經自己區,但要求經富豪,車程慢左,佢有冇責任幫自己區市民反映?
唔止286C,當年89D唔經廣黃佢都想 ...

286C佢咁樣做唔知係咪想倒自己米……

不過可能係佢同富豪嗰位議員有幾分交情
0q9w8e 發表於 2020-9-9 13:57 來自手機 | 顯示全部樓層
RyanPun 發表於 2020-9-9 13:11
正如特工咁講,佢呢舖頭痕喇,神又係佢鬼又係佢,今次玩嘢玩出禍。

佢話客量低都有得加麻
雖然個人覺得長遠可以87D縮馬市
87E兜埋利安錦英全日
10598C 發表於 2020-9-9 13:57 來自手機 | 顯示全部樓層
0q9w8e 發表於 2020-9-9 12:59
其他人又肯聽佢支笛先奇。。

如果講姓符嗰件,咁佢係搵返佢啲黨友啫...
jocosben 發表於 2020-9-9 13:59 來自手機 | 顯示全部樓層

香港人好明顯睇政治立場多過單一交通範疇啦