hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (C) Transport 交通討論區 航空(C2) [2018-7] BA032 HKG-->LHR A380 First try
開啟左側

[飛行報告] [2018-7] BA032 HKG-->LHR A380 First try

Oliver_ME16 發表於 2020-9-29 12:57 | 顯示全部樓層

mingfai31 發表於 2020-9-25 17:20
如果真係好似樓上CHING講係CX俾catering
CX catering好似出晒名差
咁基本上樓主都冇咩其他選擇

講個祕密你聽,版友最最最鐘意o既NH/EK(唔知而家仲係唔係),香港一樣用CX catering.
好唔好食,睇airline budget o者.
我未坐過任何亞洲地區airline,
business個餐好食得過國泰,即使係日航成田上個餐
我...
AV296 發表於 2020-9-29 15:47 來自手機 | 顯示全部樓層
Oliver_ME16 發表於 2020-9-29 12:57
講個祕密你聽,版友最最最鐘意o既NH/EK(唔知而家仲係唔係),香港一樣用CX catering.
好唔好食,睇airline bu ...

咁樣如果想避開因餐
最快係要飛去台灣轉機?
 樓主| 英雄 發表於 2020-9-30 08:09 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
Oliver_ME16 發表於 2020-9-30 15:01 | 顯示全部樓層

AV296 發表於 2020-9-29 15:47
咁樣如果想避開因餐
最快係要飛去台灣轉機?

唔駛,食香航個餐咪得囉
止不過味道就........

仲有,因餐台北一樣有得食,
仲好大間
你去到台北都走唔甩的.
高雄就真係純local喇
我...
Oliver_ME16 發表於 2020-9-30 15:02 | 顯示全部樓層
英雄 發表於 2020-9-30 08:09
除非唔食HKG-TPE個餐,不過果餐食雞捲,唔食都罷

正餐時段係食熱餐的,冇因捲你食
我...
LH797 發表於 2020-9-30 18:55 | 顯示全部樓層
Oliver_ME16 發表於 2020-9-29 12:57
好唔好食,睇airline bu ...

咁講~
世界上餐飲最好嘅航空公司,
一定係高麗航空

Btw,
SQ business個餐我覺得好似好過CX喎

Econ 嘅話 TK, TG, JL/NH (只限日本上餐)
遠遠好過CX好多

講真, 我未試過喺香港食一次好嘅飛機餐...
neosan 發表於 2020-9-30 20:02 | 顯示全部樓層

LH797 發表於 2020-9-30 18:55
咁講~
世界上餐飲最好嘅航空公司,
一定係高麗航空

以前SQ個餐都係CX煮,但而家唔sure
AV296 發表於 2020-9-30 20:27 來自手機 | 顯示全部樓層
Oliver_ME16 發表於 2020-9-30 15:01
唔駛,食香航個餐咪得囉
止不過味道就........

除咗中國香港航空之外,我喺香港坐咩機先確保無CX餐食?
不過其他真係好過CX咩...
LH797 發表於 2020-9-30 21:02 | 顯示全部樓層
AV296 發表於 2020-9-30 20:27
除咗中國香港航空之外,我喺香港坐咩機先確保無CX餐食?
不過其他真係好過CX咩... ...

LH, KA, AA, etc.

有一個叫做LSG Sky Chief,
質素同國泰差唔多
~誰@359~ 發表於 2020-10-1 00:15 | 顯示全部樓層

英雄 發表於 2020-9-30 08:09
除非唔食HKG-TPE個餐,不過果餐食雞捲,唔食都罷

我對上兩次去台北,香港出發都專登坐午飯時間(反正機程短遲出發唔洗趕)
一次食焗豬,一次食葡國雞,其實真係唔錯
字大只顯得人自大