hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) 呢個女人,佢咁樣做都得既,真係不知所謂 ...
開啟左側

呢個女人,佢咁樣做都得既,真係不知所謂

~AD9[EU9513]~ 發表於 2006-7-17 22:35 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

前個幾日我去mk買野行街啦...
之後係旺角新之城有個女人拉住我呀...
佢問我有冇$20呀...要我借比佢呀...
我有成$580係身呀...緊係唔比佢啦...
我仲要去80M買野同埋去買VCD呀...
之後又問我有冇$1呀...我話我有但係我唔會比佢既...
之後佢走啦...又去拉其他人啦...
唔知大家有冇係mk見過呢個女人呢?
這位女士佢係肥肥地的!

HY671 發表於 2006-7-17 22:50 | 顯示全部樓層
閣下既標題好有問題!

個女人係不知所謂,但點解要用乞兒黎同佢比?乜宜家d乞兒
好「不知所謂」咩?乞兒有幾衰呀?
永遠懷念MJ
petcity 發表於 2006-7-17 22:55 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
Bristoll5g 發表於 2006-7-17 22:56 | 顯示全部樓層

原帖由 ~AD9[EU9513]~ 於 2006-7-17 22:35 發表
之後又問我有冇$1呀...我 ...

你借唔借俾佢同你身上有幾多錢、要點使有咩關係?
國內的朋友老問我會選誰...額...我真的沒票
ATE24 發表於 2006-7-18 00:16 | 顯示全部樓層
你之前鬧出咁多單大o野都唔當係一回事……

有時o的o野唔講出o黎係好o地o地……
公器公用 香港早要有品
sa 發表於 2006-7-18 00:33 | 顯示全部樓層
原帖由 Bristoll5g 於 2006-7-17 22:56 發表

你借唔借俾佢同你身上有幾多錢、要點使有咩關係?

佢可能會搶你銀包..
raylex 發表於 2006-7-18 08:43 | 顯示全部樓層

原帖由 ~AD9[EU9513]~ 於 2006-7-17 22:35 發表
之後又問我有冇$1呀...我 ...

比我都唔借啦
三九唔識七點還呀?
如果真系要人家幫既幾錢都隨緣啦。
點解一定要廿蚊。
緊急無錢返屋企唔該搵差人啦。
如果我地比錢呢d來歷不明既人,
同合法打劫有咩分別。

小弟以前都試過比個肥仔系旺角火車站問
借廿五蚊返屯門。
當年廿五蚊旺角火車站來回屯門都得喇。
eric278 發表於 2006-7-18 08:51 | 顯示全部樓層
原帖由 sa 於 2006-7-18 00:33 發表

佢可能會搶你銀包..

近日有部份不法之徒,便是以問途人借手機,跟著搶去手機。

千萬要小心提防。
還看香港公交
cx838 發表於 2006-7-18 09:34 | 顯示全部樓層
在街上,如果碰見這類人,第一件事要他自行找警察。
沒有電話嗎?街上還有不少電話亭的,可以讓他們使
用。千萬不要把手提電話借給不認識的人。

這種手法,在大陸很多的。有一次,有人和我在深圳
國貿的巴士站,要求坐車去布吉,說大巴要四十元,
小巴要二十元。結果一台 106 大巴到站,顯示車費是
二元。他便離開了。很多人便是這樣騙錢,但也有很
多同情心的人上當。
HY671 發表於 2006-7-18 09:51 | 顯示全部樓層

標題改左,但內文最尾一句仍帶有侮辱乞兒既成分。

樓主可以的話請再執一執。
永遠懷念MJ