hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 大埔區議會要求加強白石角公共交通服務及W3增設大埔區站 ...
開啟左側

[路線計劃/RPP] 大埔區議會要求加強白石角公共交通服務及W3增設大埔區站點

Oliver_ME16 發表於 2020-10-1 21:48 | 顯示全部樓層

0q9w8e 發表於 2020-10-1 21:45
Day 1就入好難講佢頂唔頂得起嫁喎

你唔知唔代表大埔區議員唔知,大埔人大家有眼睇o既

我...
Oliver_ME16 發表於 2020-10-1 22:08 | 顯示全部樓層
0q9w8e 發表於 2020-10-1 21:47
佢冇評論廣福需求高唔高喎

如果係咁點解佢想抽W3離開廣福?就係因為佢主觀地認為W3一田上落客率會高過廣福,
而呢樣野係之前火車提早停駛時段時,
已証明係唔正確的

我...
Toz 發表於 2020-10-2 00:54 | 顯示全部樓層
不如實際D, 爭取運吉同九巴先開返條線仲實際啦.
kitarolo 發表於 2020-10-2 01:15 | 顯示全部樓層

Oliver_ME16 發表於 2020-10-1 21:20
咁樣行會慳時間過停廣福?
我係咪要笑?

有話過要慳時間?
情況類似74E雖然係74X
之中抽車,但呢批客本來都係出
大中搭74X,某啲人睇落咁行好似
多鬼餘,但起碼維持到分拆後班次
如果做多一個新興花園站都接受唔到
真係唔適宜搭巴士。
kitarolo 發表於 2020-10-2 01:19 | 顯示全部樓層
Oliver_ME16 發表於 2020-10-1 21:23
https://www.facebook.com/photo.p ... 7143&type=3&theater
D人一定係路過,唔係等巴士o既,嘿嘿
...

呢種情況屬於 邊個應邊個係
廣福呢個站本來要承擔一部分
客來自新達/運頭塘一帶,唔係全部
都幫襯0066嘅。

再睇埋#32,食錯藥而傻笑
無問題,無犯法、係自由嚟嘅。
tkf_2005 發表於 2020-10-2 02:24 | 顯示全部樓層
271_N271 發表於 2020-10-1 12:45
兩繁廣福迴旋處加南運路塞啲,定太和路塞啲?
真係唔知邊個玩緊

近排南運路近人造草場2邊斜坡仔劈樹我以為有工程擴闊行車路,
點知純粹美化市容擴闊視感,

又種番樹係斜坡底...
唔好話兩繁, 一落雨或者中午開始大中入面已經塞到傻,
昌運恆生2封1 ,阻埋巴士出車,
大埔墟周生生個虛擬的士站塞到頂番寶鄉橋...
然後廣福回旋處其實唔少車由吐公入大埔上番舊路走線,都可以加番掉頭路口,比車唔洗入回旋處霸實成個回旋處

至於白石角...會唔會再加到本身入科學園堆通勤線(272s/43p...)
早繁入科學園前/晚繁出科學園後加多單做埋白石角
集中早繁白石角做0700-0800出市區,
晚繁入白石角就等頭轉由科學園開果批班次(1700-1800)做多單入白石角...

Oliver_ME16 發表於 2020-10-2 02:52 來自手機 | 顯示全部樓層

kitarolo 發表於 2020-10-2 01:19
呢種情況屬於 邊個應邊個係
廣福呢個站本來要承擔一部分
客來自新達/運頭塘一帶,唔係全部

哈哈, 原來廣福咁偉大㗎, 我真係今日先知 運頭塘同新達人, 出市區 會落廣福邨上車喎。
之前唔係好多版友話廣福霸住曬啲巴士唔畀運頭塘人坐嘅咩?
Oliver_ME16 發表於 2020-10-2 02:55 來自手機 | 顯示全部樓層
kitarolo 發表於 2020-10-2 01:15
有話過要慳時間?
情況類似74E雖然係74X
之中抽車,但呢批客本來都係出

原來w3,唔停廣福走上去新興富善兜個圈, 係可以令到佢嘅班次更穩定?

我諗食錯藥嗰個唔係我, 而係有呢個諗法嘅人
kitarolo 發表於 2020-10-2 05:53 | 顯示全部樓層
Oliver_ME16 發表於 2020-10-2 02:55
原來w3,唔停廣福走上去新興富善兜個圈, 係可以令到佢嘅班次更穩定?

我諗食錯藥嗰個唔係我, 而係有呢 ...

我就答緊 #8 73X 74X 分拆建議
#9 話行完善路就當做咗 我回應佢
唔應該當大埔海濱公園當做咗富善
點知就假設我答緊 W3 兜新興

食錯藥會引起視覺混亂㗎

kitarolo 發表於 2020-10-2 05:57 | 顯示全部樓層

Oliver_ME16 發表於 2020-10-2 02:52
哈哈, 原來廣福咁偉大㗎, 我真係今日先知 運頭塘同新達人, 出市區 會落廣福邨上車喎。
之前唔係好多版 ...

74X 907B 就話有特別班
運頭塘早繁班次出市區咋
係唔係廣福嘅路線全部有
咁嘅安排先……枉你住大埔