hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 城巴 780 788 789 暗地調整班次
開啟左側

[路線消息] 城巴 780 788 789 暗地調整班次

932gz6061 發表於 2020-11-12 23:27 | 顯示全部樓層

053h4 發表於 2020-11-12 17:28
一日跑每部車要跑五千幾蚊生意先有數圍, 繁時3分鐘非繁10分鐘一班, 即係繁時資源係非繁三倍車, 除開每日一 ...

788下繁班次企人都係少數?

你搵日出黎5點到6點,企係入境到數788

10班以上有企人你退出i talk

10班以下有企人我退出i talk

玩唔玩?
932gz6061 發表於 2020-11-12 23:28 | 顯示全部樓層
一日跑每部車要跑五千幾蚊生意先有數圍, 繁時3分鐘非繁10分鐘一班, 即係繁時資源係非繁三倍車, 除開每日一 ...

所以話你真係唔識柴小,唔識788

788係上繁雙向都坐滿企人

多客過98小小咁樣lor

(拿又準備797啦,一聽到98就高潮架啦)
932gz6061 發表於 2020-11-12 23:31 | 顯示全部樓層

最好笑係搬967出黎做例子

你連967下繁救唔番非繁個死人客量都唔知

大佬,唔好咁樣啦

真係個個都知你出黎9up架

同埋72呢,就算係華貴呢條so call老人邨呢,都係有賺嘅

ATENU135 發表於 2020-11-13 00:04 | 顯示全部樓層

053h4 發表於 2020-11-12 18:49
九巴出名有心做, 地區反對30X改道, 但九巴為左爭取更多乘客, 30X咪入如心, 事實上條線睇真係多左客WOR, 而 ...

如心有客 倒哂前段客
HN745 發表於 2020-11-13 00:30 | 顯示全部樓層
053h4 發表於 2020-11-12 18:49
九巴出名有心做, 地區反對30X改道, 但九巴為左爭取更多乘客, 30X咪入如心, 事實上條線睇真係多左客WOR, 而 ...

每日朝早經過大涌道 同埋 沙咀道

見親30X 都係唔滿 最多係坐到窗口位

祈德尊? 放心 我就係柴灣角街出黎 個站通常唔多人

所以邊到多人? 非繁就時好時壞啦 但好多時都係好空

Tummy 發表於 2020-11-13 01:12 | 顯示全部樓層

大家眞係好有心覆佢 其實對住個落一日半日柴灣
就當睇晒成個 full picture 嘅人嚟講
唔使咁認眞嘅

我見到佢話抽走 789 行柴灣道
之後 788 就會多人坐到要開全日 88X
都已經得啖笑

其實我都唔係第一次話 88X 全日做唔過
甚至 789 改行呢度嗰度做唔過㗎
唉啲三幅被嘢我都唔想晒時間講十九幾次喇
我畀條 link 大家啦
但有樣嘢想補充 佢話有區議員要求 88X 全日喎
係㗎 不過係中西區 ;P
卽係柴小自己都冇講過要全日 88X 囉
係佢幻想到 88X 可以好似救世主咁打救一班柴小客囉 ;P
不過 sorry 我就唔會坐嘞 啲位你留返嚟運空氣啦 ;P

Tobychow : 大窩口巴士服務全葵青最差
053h4 發表於 2020-11-13 04:03 | 顯示全部樓層

簽名被屏蔽
053h4 發表於 2020-11-13 04:05 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
053h4 發表於 2020-11-13 04:07 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
053h4 發表於 2020-11-13 04:09 | 顯示全部樓層

簽名被屏蔽