hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 960提早平日建生頭車、960B加強服務
開啟左側

[路線消息] 960提早平日建生頭車、960B加強服務

AtrHenu 發表於 2020-10-30 11:55 | 顯示全部樓層

GD1570 發表於 2020-10-30 10:29
今朝開ETA睇就真係有05:00依班車嘅出現..
05:00-05:30依段時間開13分鐘一班。

沒有的,因為呢班960屯門頭車到灣北出面個落客站後拍卡打卡簽到就經紅隧私返屯門,而且呢班車多數出硬巨無霸掛牌(有時好彩更有E6X/V6X特見)
AtrHenu 發表於 2020-10-30 12:03 | 顯示全部樓層
GD1570 發表於 2020-10-30 11:50
講真,望到49S嗰條路線,返屯門有得揀都唔會搭佢啦..
加上城巴北行經停屯門,入到去轉N260甚至的士都快過 ...

講真馬生條49S真係一日衰過一日之餘仲要慢碌九龍鬧市而且仲要有緣人班次.(坐N969去屯轉N260仲快過它,只係貴到離譜)

btw,既然49S唔想做款應該要運吉介入俾城巴和九巴重組N962,962N後兩者全晚之後容許N930,R960來回全晚化迫馬叔叔放手49S.
天空之神 發表於 2020-10-30 12:19 | 顯示全部樓層
GD1570 發表於 2020-10-30 11:50
講真,望到49S嗰條路線,返屯門有得揀都唔會搭佢啦..
加上城巴北行經停屯門,入到去轉N260甚至的士都快過 ...

小九汽係出19 座果間
621/622/623

至於九汽嘛,如果有雙向分段其實應該改哂 N269 N368 入屯轉洗牌
N260 市中心調頭去碼頭良田
N269 市中心 元朗公路 天水圍
N368 市中心 元朗公路 元朗 高埔
.
GD1570 發表於 2020-10-30 12:19 | 顯示全部樓層

AtrHenu 發表於 2020-10-30 12:03
講真馬生條49S真係一日衰過一日之餘仲要慢碌九龍鬧市而且仲要有緣人班次.(坐N969去屯轉N260仲快過它,只係 ...

運輸署根本就係闊佬懶理。

49S依啲咁嘅服務一早就應該要處理,無理由仲可以去到今時今日依然健在,
好明顯就係運輸署夜媽媽當睇唔到囉...

少做少錯唔做唔錯,或者同區議員反映吓都可能仲有用過直接搵交咨會嘅投訴組囉!

你有你可愛,我有我好笑。
GD1570 發表於 2020-10-30 12:20 | 顯示全部樓層
天空之神 發表於 2020-10-30 12:19
小九汽係出19 座果間
621/622/623

N269同N368就肯肯定唔會入屯轉架喇..
望吓N969要單向入屯門就知咩事...

所以根本唔會洗到牌...

天空之神 發表於 2020-10-30 12:21 | 顯示全部樓層
AtrHenu 發表於 2020-10-30 12:03
講真馬生條49S真係一日衰過一日之餘仲要慢碌九龍鬧市而且仲要有緣人班次.(坐N969去屯轉N260仲快過它,只係 ...

49S 支標係同44,45 一齊

明明應該係用 日間線收入補貼,而家剩係識賺44 但 49S 服務咁差

早就應該成組線再Jill Bill

或者好似某人講到 590 咁會有公司有heart 做

評分

參與人數 1aPower +3 收起 理由
neoplan720p + 3 咁都抽到水 lol

查看全部評分

.
ccchhhuuunnn 發表於 2020-10-30 12:45 來自手機 | 顯示全部樓層

天空之神 發表於 2020-10-30 12:19
小九汽係出19 座果間
621/622/623

有轉車站通宵線就好應該做轉車站定點
元朗天水圍經埋屯門公路用屯轉都無所謂,橫掂深夜行車時間唔差得遠。
市區一條港島,一條尖沙咀至旺角,一條荃灣至深水埗,甚至一條東九龍
另一邊,新界兩條屯門一條天水圍一條元朗
全部線入曬屯轉定點,轉車就唔使點等
AVBWU291 發表於 2020-10-30 13:21 | 顯示全部樓層
ccchhhuuunnn 發表於 2020-10-30 12:45
有轉車站通宵線就好應該做轉車站定點
元朗天水圍經埋屯門公路用屯轉都無所謂,橫掂深夜行車時間唔差得遠 ...

經屯轉唔係問題,只要唔好慢碌藍地至屏山嘅青公就ok,橫掂屯公夜媽媽都唔會塞車。最大問題係元朗點搞先?天水圍行完一轉先去元朗?好似N30S?唔太掂喎
將軍澳係收視保證🫡 I mean 討論
JC8385 發表於 2020-10-30 13:35 來自手機 | 顯示全部樓層
GD1570 發表於 2020-10-30 12:20
N269同N368就肯肯定唔會入屯轉架喇..
望吓N969要單向入屯門就知咩事...

N30S嘅行法咪無問題囉
但N969咁呢就真係不知所謂
GD1570 發表於 2020-10-30 14:29 | 顯示全部樓層

JC8385 發表於 2020-10-30 13:35
N30S嘅行法咪無問題囉
但N969咁呢就真係不知所謂

城巴插定旗,唔駛畀對家借啲意入到洪水橋