hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 查實新界九龍路線,星期六朝早入新界客量係點? ...
開啟左側

[經歷分享/報告] 查實新界九龍路線,星期六朝早入新界客量係點?

NA4179x賢 發表於 2020-11-11 11:55 | 顯示全部樓層

「其他去新界嘅路線,尤其係新東 (新西就通常客量無咁好)」
呢個結論點黎 ? 好多勞工星期六都要返工

評分

參與人數 1aPower +1 HugeC +10 收起 理由
258X + 1 + 10 英雄所見略同

查看全部評分

who_r_u 發表於 2020-11-11 12:12 | 顯示全部樓層
其他去新界嘅路線,尤其係新東 (新西就通常客量無咁好)

新西 38 42C 268C 笑而不語

評分

參與人數 1aPower +1 HugeC +10 收起 理由
258X + 1 + 10 英雄所見略同

查看全部評分

258X 發表於 2020-11-11 19:21 | 顯示全部樓層
RyanPun 發表於 2020-11-11 19:29 來自手機 | 顯示全部樓層

血肉長城 發表於 2020-11-11 11:39
條友講到 89D 冇 12.8 米咁

平日日間,星期六日間開10分12分都可以頂閘,又難怪有人成日話89D派直梯就夠、冇需要用12.8,根本仲衰過啲地圖黨。

我幾時都話新界東喺某啲人眼中賤過地底泥。
RyanPun 發表於 2020-11-11 19:35 來自手機 | 顯示全部樓層
258X 發表於 2020-11-11 19:21
派去邊條線先

唔知啱啱出牌嘅XA3383頭幾日派去咩線呢?
再掃早少少,主廠出牌嘅E6X、最終上牌上咗咩線呢?洗唔洗我話個答案你知?
271_N271 發表於 2020-11-11 20:23 來自手機 | 顯示全部樓層
258X 發表於 2020-11-11 19:21
派去邊條線先

74X says hello
kwn1029 發表於 2020-11-11 20:24 | 顯示全部樓層

師兄又唔駛咁關照我地既.. 我地又唔係睇唔清楚你文D字,唔駛放咁大架喎, 又唔係字大D就會好睇D易明D

其實就咁既, 我地緊係冇權去影響九巴派D 12.8 行咩線架啦,
但係我又唔明, 派幾多 12.8, 同條線客量好唔好, 有直接關係既咩?
大家都係吹水, 做下判官咁囉

你得閒上去 ACROSS 睇下, 人地 89S 日日都幾部 12.8 輪住行, 唔通又代表 89S 好好客咩?

車還返車, 線還返線, 客量好唔好, 似乎都係放返個著眼點落班次, 唔同時段需求量實際D囉
請時刻保持感恩及包容的心
andy1010 發表於 2020-11-11 21:04 | 顯示全部樓層
74X 入大埔
朝早返工客+行山客都滿瀉
MCMoore 發表於 2020-11-11 21:27 | 顯示全部樓層
85X上繁入新界好客過出九龍喎
血肉長城 發表於 2020-11-12 20:25 | 顯示全部樓層

依家 89D 嗰堆 3ATENU 係咩嚟?
你連咁都唔知,我驚你連 book 醫生都唔識咋

醫生呢,我就唔幫你 book 喇,睇怕你都冇得醫