hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 新城宣佈全體員工強制無薪假 + Cut OT + 各項政策/津貼 ...
開啟左側

[小道消息] 新城宣佈全體員工強制無薪假 + Cut OT + 各項政策/津貼

tkglobe 發表於 2020-12-17 19:53 來自手機 | 顯示全部樓層

053h4 發表於 2020-12-17 19:48
而家人地就係減時欚工時減福利,變相長遠影響港島乘客。

其實你唔洗刷存在感wor,因為今次你又睇錯, 新 ...

成日都話人睇錯,頭從來都唔知自己錯,不斷比好多人圍攻你都仲覺得啱就真係犀利,呢啲唔係叫止蝕行動,只係借勢執一執間公司姐

tkglobe 發表於 2020-12-17 19:56 來自手機 | 顯示全部樓層
053h4 發表於 2020-12-17 19:51
我就唔係反九我一向支持九巴行動。
佢有做錯咩?無wor,, 眾所周知九巴好有心做,797行偉業街原因係你講tim ...

一時又話邊有人咁樣做生意,一時又話自己支持,你啲人格分裂都幾犀利,真係冇人會知你噏乜,我勸你都係慳返啖氣啦,冇必要再堅持你嘅理論,因為連巴士公司都唔會咁做,或者你搵到有人支持你先算啦
053h4 發表於 2020-12-17 20:03 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
tkglobe 發表於 2020-12-17 20:33 來自手機 | 顯示全部樓層

053h4 發表於 2020-12-17 20:03
而家唔係我要搵人支持。

九巴行動有錯咩?無wor,但九巴行動下導致今日的結果,而核心問題係監管。

你連最基本嘅嘢都唔明,個問題就係冇人覺得有問題,得你一個覺得有問題,亦都係得你一個講所謂嘅交牌,活係自己嘅世界梗係唔使人支持啦,最基本嘅認同都冇,次次唔夠人講就走咗去,你都唔知有幾多版友問題未答

講返正題,監管一直都冇問題,除咗你覺得有問題之外,5A 延長冇人覺得有問題,797冇乜人覺得佢可以行觀塘道,巴士公司覺得有需要或者問題自然會出聲,人地都冇出過聲有問題,咁仲有咩問題呢
S3bl430 發表於 2020-12-17 20:41 來自手機 | 顯示全部樓層

我諗,cut福利總好過好似國泰咁對大裁員

睇返澳門對中國通關後賭業仍然 一厥不振,睇黎就算中港通關,依一兩年中港人員交流好大可能會明顯減少。再加上各地封城嚴重打擊航空交通,機場和過境線暫時生唔出金蛋,紅隧過海線就黎被東鐵過海打瓜,新城條線只會愈來愈紅
A19-AD4807 發表於 2020-12-17 21:04 來自手機 | 顯示全部樓層
A19-AD4807 發表於 2020-12-17 21:09 來自手機 | 顯示全部樓層

A19-AD4807 發表於 2020-12-17 21:09 來自手機 | 顯示全部樓層
PK9394 發表於 2020-12-17 22:23 | 顯示全部樓層
A19-AD4807 發表於 2020-12-17 21:09
咁又咁講 ,輕鐵同港鐵巴士係因為政府政策問題, 先要接手九巴同埋小巴。 30年過去啦, 西鐵開始有錢賺, ...

聽到你咁講就想到又系保鐵政策羸晒。邊個接新城都系輸。由其東鐵都過埋海後。只糸1個爛灘子。可惜!
ma212223 發表於 2020-12-17 22:36 來自手機 | 顯示全部樓層

053h4 發表於 2020-12-17 20:03
而家唔係我要搵人支持。

九巴行動有錯咩?無wor,但九巴行動下導致今日的結果,而核心問題係監管。

等你講交牌好耐
要做就做盡啲
成個專營權交返俾政府
唔好攞去賣錢

你話K66連嶼巴都想做
攞堆線出嚟招標
到時肯定嶼巴 進智 九巴一齊搶

善水出得錢買得新城
證明新巴城巴將來有得賺

九巴有九龍新界專營權
自己地頭拉自己線有咩問題?
你新巴投線,憑咩九龍區亂改?