hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) ASU真係咁差
開啟左側

[車型及機械] ASU真係咁差

HV9990 發表於 2021-1-1 18:58 | 顯示全部樓層

nickk 發表於 2020-12-31 07:12
你錯喇,我成日搭40或42C搭到ASU,行龍呈翔道其實比MMC更舒適,因為ASU椅厚,緩衝咗震動

我琴晚正正係呢 ...

真係唔好意思,搭過一次PC6429@40,同埋平時間唔中坐開ASB,完全唔覺有閣下既體驗,只能夠講一句「所有雞乸就是垃圾」

ASU行龍呈祥道舒服過MMC?唔係下嗎你講笑咋
嗰次坐6429,又搖又chok又浪,仲要個地台好似地震咁,呢啲極品我真係唔識欣賞
KCRC . Keep Moving
teddybus 發表於 2021-1-1 19:09 來自手機 | 顯示全部樓層
HV9990 發表於 2021-1-1 18:58
真係唔好意思,搭過一次PC6429@40,同埋平時間唔中坐開ASB,完全唔覺有閣下既體驗,只能夠講一句「所有雞 ...

係某會員眼中,只要無啪啪啪,就係好車!
咁請問ASU有無啪啪啪?
darrelclever 發表於 2021-1-1 19:19 | 顯示全部樓層
HV9990 發表於 2021-1-1 18:58
真係唔好意思,搭過一次PC6429@40,同埋平時間唔中坐開ASB,完全唔覺有閣下既體驗,只能夠講一句「所有雞 ...

40啲掛牌MMC全部垃圾黎, 避震硬過鬼, 應該咩款都好過佢
金雞真係一部部, 中過PC3851同樣行40, 不知幾舒服(當然佢係L櫈)
PC6429坐過行39A都麻麻, 不過一定好過樓主嗰部

印象中比較好嘅有2625 3112 3851 6346
2872 4xxx幾部虧到喊

darrelclever 發表於 2021-1-1 19:25 | 顯示全部樓層

teddybus 發表於 2021-1-1 19:09
係某會員眼中,只要無啪啪啪,就係好車!
咁請問ASU有無啪啪啪?

人地scania歐洲砌又點會啪啪啪
喺珠海砌嘅劣車唔啪係你執到
紅fl部部交響樂咁款

shakugan2005 發表於 2021-1-1 19:27 | 顯示全部樓層
1320 發表於 2020-12-31 13:35
其實佢係屯門公路表現唔差

行屯門公路唔差就唔洗調返哂出荔廠
樂仔〞 發表於 2021-1-1 19:51 | 顯示全部樓層
shakugan2005 發表於 2021-1-1 19:27
行屯門公路唔差就唔洗調返哂出荔廠

嗰陣調入屯門傳聞中好似係有野整有野試先入屯門咋喎
整完試完咪出返荔廠
shakugan2005 發表於 2021-1-1 19:53 | 顯示全部樓層

樂仔〞 發表於 2021-1-1 19:51
嗰陣調入屯門傳聞中好似係有野整有野試先入屯門咋喎
整完試完咪出返荔廠
...

咁調入屯門前係四廠各分五部, 仲咩依家基本上都係荔廠後備
Kirino 發表於 2021-1-1 20:22 來自手機 | 顯示全部樓層
darrelclever 發表於 2021-1-1 19:19
40啲掛牌MMC全部垃圾黎, 避震硬過鬼, 應該咩款都好過佢
金雞真係一部部, 中過PC3851同樣行40, 不知幾舒服 ...

上次坐部3522@42C都唔錯,夠力水兼唔算太凳
teddybus 發表於 2021-1-1 20:25 來自手機 | 顯示全部樓層
shakugan2005 發表於 2021-1-1 19:53
咁調入屯門前係四廠各分五部, 仲咩依家基本上都係荔廠後備

一半咋喎,基本上?
Kirino 發表於 2021-1-1 20:32 來自手機 | 顯示全部樓層

darrelclever 發表於 2021-1-1 19:25
人地scania歐洲砌又點會啪啪啪
喺珠海砌嘅劣車唔啪係你執到
紅fl部部交響樂咁款

唔多關邊度砌事,E400 咪又係一樣珠海砌,凳還凳,但冇啪呀,本身E500 mmc個車身設計就有問題,你邊度砌都一樣係會啪