hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 巴士攝影作品貼圖區 (B3) 2020年明星廣告回顧系列- Vol. 1(藝人推介篇-多相) ...
開啟左側

[廣告欣賞] 2020年明星廣告回顧系列- Vol. 1(藝人推介篇-多相)

Cedric_JT5803 發表於 2020-12-31 23:54 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

2020年對於好多人講係一個不易過嘅一年, 除住年初疫情籠罩全球, 好多日常活動同生活習慣都出現大大改變。而睇返今年由於疫情影響經濟, 廣告商落廣告都相對保守, 所以能夠推介嘅唔多。一於簡單D, 呢一集先同大家重溫20位嘅男女藝人廣告。

男星
張智霖
家有囍事2020(1月)

入境事務處(2月/5月)

香港信貸(8月)

衛生署(10月)

張繼聰

肥龍過江(1月)

Panasonic(6月/12月)

BCT銀聯集團(7月)

陳奕迅
精神健康諮詢委員會(7月/9月)

香港電台(10月)

詹瑞文

香港馬百良藥廠(2月)

黃秋生
社會福利署(2月)

死因無可疑(6月)

黃德斌
Nestle 雀巢(7月)

屋宇署(9月)

郭富城
香港金融管理局(2月)

麥路人(9月)

張衛健
香港馬百良藥廠(1月)

黃子華
乜代宗師(1月)

池昌旭
道地(7月)

女星
蔡卓妍
Neutrogena(1月)

MSD(5月/10月/12月)

聖荷西謀殺案(9月)

林嘉欣
實惠(3月/5月)

死因無可疑(6月)

Green Monday(9月)

鄭秀文
渣打銀行(2月)

AXA 安盛集團(7月/10月)

聖荷西謀殺案(9月)

楊千嬅
東華三院(9月)

麥路人(9月)

MY GRATITUDE 25 演唱會2020(11月)

蔡潔
MUSEE Medical Beauty Centre(6月)

阿索的故事(11月)

陳慧琳
雅蘭集團(3月)

美心集團(8月)

宣萱
曼秀雷敦(1月)

DBS 星展銀行(6月)

林穎彤
Cashing Pro 優尚信貸(1月/8月)

趙頌茹
Rx Beauty & Medical Group(7月)

蔡依林
Crest 佳潔士(3月)

歡迎大家跟相或者張貼其他藝人喺呢一年上畫嘅廣告, 多謝觀賞!!
稍後會介紹吓今年嘅全車身藝人廣告。
SPkent 發表於 2021-1-1 22:33 | 顯示全部樓層
Share

張國榮

張國榮

吳鎮宇

吳鎮宇

區瑞偉, 李偉健

區瑞偉, 李偉健

江燁生

江燁生

馬得鐘, 馬在驤

馬得鐘, 馬在驤

林海峰

林海峰

姜濤

姜濤

林得信

林得信

周慧敏

周慧敏

湯洛雯

湯洛雯

胡杏兒

胡杏兒

羅蘭

羅蘭

彭于晏

彭于晏

易洋千璽@TF Boys

易洋千璽@TF Boys

木村光希

木村光希

Billie Eilish

Billie Eilish

Gal Gadot

Gal Gadot
nwfb1601 發表於 2021-1-9 00:27 | 顯示全部樓層

短 Trident 集團主席、愉景灣之友暨 sica何洛瑤 fans:Dbay116
AL_29 發表於 2021-1-31 16:47 | 顯示全部樓層

2020年岩自己心水影既廣告真係唔多,
我會用一個悶字黎去形容
疫情下廣告商可能都少咗投放資源係車身賣廣告(如veeko系列),
而20年上半年好多時有過期廣告/現金身/紅身,係去到下半年先稍有改善

於樓主開既2019回顧post都提過
20年呢兩個廣告會值得影

鄺潔楹既邦民廣告
細到連個樣都睇唔到...不過20年後期邦民都唔搵女星代言囉

gloria既膜艷堂廣告,個人覺得2020年最靚既廣告之一

梁嘉琪既28hse廣告...個人覺得呢個造型極度麻麻

肥湯既森田藥粧廣告,又一次個人覺得,2019年上果條長T banner既造型+pose簡直係災難性
反而2020年呢款廣告相對順眼得多

仲有泳淘呢個廣告個人都幾喜歡

往年kose雪肌精系列基本上都有賣車身廣告
不過2020年則沒有,而咁岩kose另一系列係結衣做代言
否則今年冇得影結衣廣告喔

最後係呢個廣告,花海底色貼係紅車上幾match

自己因為太忙而攪到咁遲先至貼自己心水/最愛廣告(印象中自己回樓主既回顧post都係1月頭果幾日)
但回顧番剛剛過去既2021年1月似乎都仲未有岩心水既廣告值得影
睇黎今年廣告商都仲係偏向會保守些少
即管睇下今年稍後時間會變成點.....