hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) 男人不壞,女人不愛?
開啟左側

男人不壞,女人不愛?

KL631 發表於 2006-7-22 23:18 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

小弟有個朋友,終日自怨自己自己品格唔錯,肯樂於助人,又冇不良嗜好,
但偏覺得自己冇咩異性緣,冇女仔欣賞佢,搞到佢自己好垂頭喪氣。
其實乖乖仔係咪真係零舍難覓伴侶?

歡迎討論

P.S﹕小弟個fd今年廿一歲
六二叉三虎(龍)﹕ES4192 + ES4799 + FY3145
KR7607 發表於 2006-7-22 23:25 | 顯示全部樓層
原帖由 KL631 於 2006-7-22 23:18 發表
小弟有個朋友,終日自怨自己自己品格唔錯,肯樂於助人,又冇不良嗜好,
但偏覺得自己冇咩異性緣,冇女仔欣賞佢,搞到佢自己好垂頭喪氣。

歡迎討論

P.S﹕小弟個fd今 ...

其實有洗咩愁wo...
緣份既野邊有人估到
每個人總會有一位忠實聽眾
只不過而階段呢位聽眾未入場~~
我相信 只要緣份一出現實會有人欣賞你朋友~
其實男不壞 女不愛呢樣野好主觀 每個人追求既野都唔同 男同女都係一樣
有D 女仔貪求新鮮..鐘意壞男仔既生活多姿多彩..
亦有D 男仔鐘意壞女孩,,,呢個世界上無 男人不壞,女人不愛?呢條定律既//
放心啦 仲後生 大把機會wo
JX9097 發表於 2006-7-23 00:09 | 顯示全部樓層
都係嗰句:一切隨緣
要嚟嘅,自然會嚟
唔係你嘅,點追都冇用
hkbw 發表於 2006-7-23 00:12 | 顯示全部樓層

原帖由 KL631 於 2006-7-22 23:18 發表

歡迎討論

夠我慘? 起初有個女仔被個男仔玩, 搵我救佢, 最後我被人打...(救呢個女仔既原因係佢係我
之前鍾意左7年的一個女仔的朋友)
但最後呢個女仔同呢個男仔拍埋拖.....而當時身為呢個女仔的朋友的我, 更被人地男朋友封殺,
唔俾個女仔同我來往...

而家, 有人入左場, 本來佢家人都ok, 但臨時要佢出返場, 兩年之後先可以再入場...
我就真係冇野好講...好無奈...

可能我真係唔夠壞啦...
殺雞焉用牛刀?!
 樓主| KL631 發表於 2006-7-23 00:22 | 顯示全部樓層
原帖由 hkbw 於 2006-7-23 00:12 發表

夠我慘? 起初有個女仔被個男仔玩, 搵我救佢, 最後我被人打...(救呢個女仔既原因係佢係我
之前鍾意左7年的一個女仔的朋友)
但最後呢個女仔同呢個男仔拍埋拖.....而當時身為呢個女仔的朋友的我, 更被人地男朋友封殺,
唔俾個女仔同我來往...

而家, 有人入左場, 本來佢家人都ok, 但臨時要佢出返場, 兩年之後先可以再入場...
我就真係冇野好講...好無奈...

咁你都真係好無辜wor,咁都俾人打,好冇天理
點解果個女仔會臨時出返場ge?係學業問題
六二叉三虎(龍)﹕ES4192 + ES4799 + FY3145
hkbw 發表於 2006-7-23 00:41 | 顯示全部樓層
原帖由 KL631 於 2006-7-23 00:22 發表

咁你都真係好無辜wor,咁都俾人打,好冇天理
點解果個女仔會臨時出返場ge?係學業問題

據悉係parents既問題...
殺雞焉用牛刀?!
winningmok 發表於 2006-7-24 20:59 | 顯示全部樓層

唉!呢個世界有好多野都唔公平架啦!
算啦吧,21歲黎緊仲有大把機會,多d出去應酬下識多d朋友仔機會就大d架喇!
唔使急既~係你就係你架啦!!
simon12 發表於 2006-7-26 10:32 | 顯示全部樓層

歡迎討論

我和你朋友性格一樣,雖然最近同我個女同學取回聯絡,但並非每天大家都有聯絡上,好像MSN,只會見到面才會add她或她add我,甚至有時候會利用SMS或電話。可能她自已比較繁忙要應付學校考試,part-time工作及朋友應酬。其實我自已做定心理準備向她表白,預了吃檸檬,只是不知道要等幾耐呢?

同埋我自已會否有緣份呢?

JX9097 發表於 2006-7-26 11:33 | 顯示全部樓層
原帖由 simon12 於 2006-7-26 10:32 發表

我和你朋友性格一樣,雖然最近同我個女同學取回聯絡,但並非每天大家都有聯絡上,好像MSN,只會見到面才會add她或她add我,甚至有時候會利用SMS或電話。可能她自已比較繁忙要應付學校考試,part-time工作及朋友 ...

唔緊要wo...
我都係嗰句贈你:膽大心細面皮厚
祝你早日成功~!
simon12 發表於 2006-7-26 11:36 | 顯示全部樓層

原帖由 JX9097 於 2006-7-26 11:33 發表

唔緊要wo...
我都係嗰句贈你:膽大心細面皮厚
祝你早日成功~!

我同佢呢幾日都無sms或電話聯絡...