hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 舊文庫 生活資訊舊文庫 傳播媒介/流動多媒體/動漫畫 有線娛樂新聞台最新消息
開啟左側

有線娛樂新聞台最新消息

~☆凍檸樂☆~ 發表於 2006-7-31 12:56 | 顯示全部樓層

原帖由 peterchu 於 2006-7-31 01:03 發表

我睇曾志偉開台宣傳個廣告好似得條樓梯黎扮兩層架咋wor

主播可能真係行個條梯上去.....

樓主| 265B 發表於 2006-7-31 20:33 | 顯示全部樓層
CEN 今日(31/7) , 從中午12:30午間娛樂新聞報道開始,
轉用咗一個新嘅台徽, 雖然設計同以前嗰個一樣,
但出場時就變咗先嚟幾下自轉,
而個台徽亦轉咗顏色,比以前嗰個更深色

另外,從中午12:30開始, CEN個台徽片段亦都轉咗

至於首次嘅午間娛樂新聞報道, 就由黃素璧同王慧妍主持,
午間娛聞報道張主播檯同啲佈景, 好似唔係固定於一個位置,
因為張主播檯同啲佈景係放喺平時張主播檯前面,
(當然,鏡頭盡量都影唔到後面張檯)
所以我估計午間娛聞報道張主播檯同啲佈景係有車輪嘅
pakchi70 發表於 2006-8-1 01:02 | 顯示全部樓層
5102_-_KV3603 發表於 2006-8-2 15:03 | 顯示全部樓層

原帖由 pakchi70 於 2006-8-1 01:02 發表
今日睇過,佢地用個幾得意既方法,會報埋報紙既新聞,
仲可以畫野上去,不過有d無謂,希望佢地可以遲d轉做scan份報紙入去....

畫野真係好無謂..又畫得肉酸畫完都唔知畫左乜出黎..

另外播放既片段方面我就有D失望..
有好多都係播番前一晚播過既片段..
可能我期望太高啦..
我之前expect佢係全部都係新片..
 樓主| 265B 發表於 2006-8-2 20:34 | 顯示全部樓層
原帖由 5102_-_KV3603 於 2006-8-2 15:03 發表

畫野真係好無謂..又畫得肉酸畫完都唔知畫左乜出黎..

另外播放既片段方面我就有D失望..
有好多都係播番前一晚播過既片段..
可能我期望太高啦..
我之前expect佢係全部都係新片..

唔係呀,佢有啲都係即日嘅新片,
而且,大家唔好忘記CEN每日報嘅都係即日新聞,
但報紙新聞一定遲一日先出街,咁午間娛聞報道又係報當日報紙頭條,
所以播番前一晚播過嘅片段並唔出奇

另外一問,
其實午間娛聞報道係咪淨係1230係LIVE, 而其餘1300同1430係重播呢?
因為今日我見1230同1430主持嘅對答係唔同(連食螺絲位都唔一樣),
但我睇首日嘅1430午間娛聞報道就係重播1230
5102_-_KV3603 發表於 2006-8-3 19:00 | 顯示全部樓層
原帖由 265B 於 2006-8-2 20:34 發表

唔係呀,佢有啲都係即日嘅新片,
而且,大家唔好忘記CEN每日報嘅都係即日新聞,
但報紙新聞一定遲一日先出街,咁午間娛聞報道又係報當日報紙頭條,
所以播番前一晚播過嘅片段並唔出奇
...

所以我自己就唔太鍾意佢要配合d報紙新聞而播曾經播過既片段..
btw,, CEN即日新聞其實唔多,, 大部分都係之前一日既娛聞..

我第一日之後都冇睇到其他鐘數既午間娛樂新聞
我覺得之後應該係重播..
佢廣告都剩係話1230之嘛
但根據以往既晚間娛樂新聞,,
如果食螺絲食得勁既話,, 係會再錄過黎重播既
不過你講到對答都唔同就唔知喇..
peterchu 發表於 2006-8-3 21:00 | 顯示全部樓層

原帖由 5102_-_KV3603 於 2006-8-3 19:00 發表

所以我自己就唔太鍾意佢要配合d報紙新聞而播曾經播過既片段..
btw,, CEN即日新聞其實唔多,, 大部分都係之前一日既娛聞..

一個朝早你期望有幾多個娛樂function會搞到
娛樂function通常都係在下晝搞, 唔會在朝早搞
咁有線都無辦法架
娛樂新聞唔同一般新聞wor
無function就無藝人出現黎做訪問
所以我覺得呢樣野無得咁樣怪佢地
收費電視
pakchi70 發表於 2006-8-3 21:27 | 顯示全部樓層
limited 發表於 2006-8-4 11:39 | 顯示全部樓層
原帖由 pakchi70 於 2006-8-3 21:27 發表

經過呢兩三日發現佢係12:30-1:00就最新
之後D新聞就重複
不過係唔係LIVE就唔知

得半個鐘好似短左D,可能睇慣一個鐘

4點個 live 都係半個鐘啦

都係個句, 唔到夜晚娛樂新聞都唔會多
pakchi70 發表於 2006-8-5 02:04 | 顯示全部樓層