hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 消費著數及飲食資訊 (A11) 大家去唔去/有無去冒險樂園玩的?
開啟左側

大家去唔去/有無去冒險樂園玩的?

JX9097 發表於 2006-8-2 01:16 | 顯示全部樓層

原帖由 2ac 於 2006-8-2 01:02 發表
宜家果d夾公仔的「扒」看似有力
實則力都唔力下
未放夾之前個夾撞到膠邊/ 玻璃彭彭聲
到你夾果下, 就有如果陣個扒俾人整斷手筋一樣
到你夾上黎就十居其九中空氣

同埋宜家d扒多數都係三腳
無晒四腳扒
聽師 ...

我覺得現時夾公仔機真係好唔抵玩
完全夾唔到公仔嘅=.="
jorg 發表於 2006-8-2 09:38 | 顯示全部樓層
原帖由 JX9097 於 2006-8-2 01:16 發表

我覺得現時夾公仔機真係好唔抵玩
完全夾唔到公仔嘅=.="

講得好岩
因為佢個鉗真係好鬆
警HKP察
useatnet 發表於 2006-8-2 12:14 | 顯示全部樓層
原帖由 ~☆凍檸樂☆~ 於 2006-8-1 23:56 發表

但係我記得當年個個位好多人架喎.......係之後唔知無啦啦關左
之後有一兩個月好似係無冒險樂園,跟住先係2樓開返,但係個陣好細反而無咩人去咁

我都覺
西九龍冒險樂園最旺時期應該係最初o係六樓o既時間.....
搬落二樓應該係經濟轉差所致
之後o既暴龍樂園都唔及前身冒險樂園...
 樓主| 2ac 發表於 2006-8-2 13:24 | 顯示全部樓層

嗯... 即係我的想法要更改一下
原來冒記在6樓暴龍之前都做得旺
謝謝提出 ;)

另問:
天水圍自從銀座果間摺左之後, 各散東西
宜家天頌 (定天富?) 係咪有一間? 定係兩間並存?
如果我無記錯天富果間個主題叫「大隻仔」..

至於公仔扒既問題
之前已經透露:
由4腳轉3腳開始, 已經係積弱左
其實你一放落去, 他個扒伸到大一大, 試問點食力?
(迴音from簡炳墀: 「都唔食力既!!」)

不過有時相信顧客既眼睛係雪亮既
個扒細細, 但係d公仔大過自己個身的都有
果d就根本無可以扒到
仲有宜家有d變種夾公仔機, 唔知大家有無玩過
係例如夾d乒乓波去一個位然後4連環中獎/ 某d位置中獎等等
又有d係夾走條鎖匙就中獎等等 (d鎖匙插晒在一塊板上面)

始終都係 978  第 1 - 50 集
fv682 發表於 2006-8-2 13:41 | 顯示全部樓層
原帖由 useatnet 於 2006-8-2 12:14 發表

我都覺
西九龍冒險樂園最旺時期應該係最初o係六樓o既時間.....
搬落二樓應該係經濟轉差所致
之後o既暴龍樂園都唔及前身冒險樂園...

咁我就唔知喇
不過以前6樓暴龍做得起
同管理果班好有關係

幾個經理(白衫)係唔會點鬧d 0靚
大家都做得開心
寓工作於娛樂

D人做得開心
對客自然上心
咁D客去玩得開心
亦都自自然然去玩多D

呢個就係當年暴龍贏冒險既原因
駐屯門記者FV682報導
useatnet 發表於 2006-8-2 18:21 | 顯示全部樓層
原帖由 2ac 於 2006-8-2 13:24 發表
仲有宜家有d變種夾公仔機, 唔知大家有無玩過
係例如夾d乒乓波去一個位然後4連環中獎/ 某d位置中獎等等
又有d係夾走條鎖匙就中獎等等 (d鎖匙插晒在一塊板上面)

呢種夾公仔機o係銅鑼灣世貿namco 最多
其實仲有好多款
1. 全機只有一隻小公仔(目標),夾中就俾你o係櫃中揀一隻大公仔
2. 夾波子量重量,達到目標就又係俾你揀禮物
等等....
dydx 發表於 2006-8-2 20:58 | 顯示全部樓層

只講用飛換果D獎品...

以前細個去歡樂天地o既年代都係玩具居多
又以公仔最為普遍

而家大至家庭電器,小至零食都可以做獎品
(可能而家呢D地方唔係只有細路先去啦~)
nwfb1601 發表於 2006-8-2 21:00 | 顯示全部樓層
原帖由 jorg 於 2006-8-2 09:38 發表

講得好岩
因為佢個鉗真係好鬆

個鉗直情鬆到令人難以置信!

我見過有 D 鉗鬆到就咁 fing 兩 fing 件0野都會
跌落0黎......
短 Trident 集團主席、愉景灣之友暨 sica何洛瑤 fans:Dbay116
 樓主| 2ac 發表於 2006-8-2 21:17 | 顯示全部樓層
其實得一隻公仔做目標果d機好日都無人玩
可能真係見的「野」唔吸引掛

果d奪命扒真係好過份
夾住慢慢行返黎都會跌番去
主要原因, 一來個扒係鬆
二來當你鉗到野果陣, 個扒會郁得好勁
個扒會感應到你有無野鉗到, 有就會勁搖
* 有d鉗糖機如果你鉗唔到糖, 會俾你鉗到有為止
這是同一道理
因涉及商業機密故講到呢度

至於獎品問題
其實如果係由會員提出想換乜 (電器/數碼產品)
個價多數會set到超高
不過他們都唔咪好好多
以一張sandizk 512mb sd普通咭計
印象中好似要7850票
以冒記$1約等於30票計
即係要$261至換到
呢個價錢夠買一張1gb兼食到餐好了~~

不過有樣禮品好受歡迎:
就係現金券
百佳惠康大家樂佐記
甚至係周生生周大福都有
我見過有人話可換「金券」等同變相賭錢之說

始終都係 978  第 1 - 50 集
JX9097 發表於 2006-8-2 21:25 | 顯示全部樓層

原帖由 nwfb1601 於 2006-8-2 21:00 發表

個鉗直情鬆到令人難以置信!

我見過有 D 鉗鬆到就咁 fing 兩 fing 件0野都會
跌落0黎......

當然啦...點會咁輕易就俾你夾到嘢走呀