hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 消費著數及飲食資訊 (A11) 大家去唔去/有無去冒險樂園玩的?
開啟左側

大家去唔去/有無去冒險樂園玩的?

樓主| 2ac 發表於 2006-8-8 05:17 | 顯示全部樓層

原帖由 JX9097 於 2006-8-7 01:18 發表
我就會咁睇...
你喺嬴飛嘅同時
亦都嬴到歡樂
呢樣係無價嘅

說得一點也不錯

實話實說, 「策略型」玩法
可能一日會「傾家盪產」 - 狂玩一部機例如推銀/ 小丑貝洛
又可能隨時會一日一個幣都玩唔到 - 因為無機會「埋手」
這樣玩其實真係幾「無引」架

話時話
大家有無見過一d專去冒險樂園「找著數」的人?
例如週圍「莊」看看有無人跌金幣,然後拾之據為己有等?
始終都係 978  第 1 - 50 集
JX9097 發表於 2006-8-8 22:37 | 顯示全部樓層
原帖由 2ac 於 2006-8-8 05:17 發表
說得一點也不錯

實話實說, 「策略型」玩法
可能一日會「傾家盪產」 - 狂玩一部機例如推銀/ 小丑貝洛
又可能隨時會一日一個幣都玩唔到 - 因為無機會「埋手」
這樣玩其實真係幾「無引」架

話時話
大家有無見過一d專去冒險樂園「找著數」的人?
例如週圍「莊」看看有無人跌金幣,然後拾之據為己有等?

其實我係有「目的」咁去玩
我會玩d基本上實有飛出嘅多
(e.g.海盜船,旋轉木馬)

我就唔會刻意去搵
但見到有飛冇人攞/有幣冇人要
我都會去執ga^.^
 樓主| 2ac 發表於 2006-8-9 02:34 | 顯示全部樓層
原帖由 JX9097 於 2006-8-8 22:37 發表
其實我係有「目的」咁去玩
我會玩d基本上實有飛出嘅多
(e.g.海盜船,旋轉木馬)

我就唔會刻意去搵
但見到有飛冇人攞/有幣冇人要
我都會去執ga^.^

海盜船.. 我估你講果部係「海盜尋金」
部機要中6個「PIRATE」字, 中晒就有大獎
如下:

[6]  [6]  [6]
P     I     R

[30] [50] [30]
  A      T     E

不過「旋轉木馬」... 我真係諗唔到係邊部 ><

至於執飛執幣的問題
其實唔少人都係甘做
所以實在司空見慣
dydx 發表於 2006-8-9 07:19 | 顯示全部樓層

原帖由 2ac 於 2006-8-9 02:34 發表
不過「旋轉木馬」... 我真係諗唔到係邊部 ><

係咪機身白色,有幾個窿窿轉下轉下,玩果陣彈個
波入去,跟住停響D窿度果部? (描述得好差... )
Wright---AVW16 發表於 2006-8-9 09:06 | 顯示全部樓層
由小三左右已經唔玩
JX9097 發表於 2006-8-10 00:03 | 顯示全部樓層
原帖由 2ac 於 2006-8-9 02:34 發表

海盜船.. 我估你講果部係「海盜尋金」
部機要中6個「PIRATE」字, 中晒就有大獎
如下:

P     I     R

A      T     E

無錯^.^
德福&#22000;幾部最好玩
因為d釘冇拆走
變相好易中Jackpot
(我紀錄係15個幣就嬴到)

原帖由 dydx 於 2006-8-9 07:19 發表

係咪機身白色,有幾個窿窿轉下轉下,玩果陣彈個
波入去,跟住停響D窿度果部? (描述得好差... )

我諗你講緊&#22000;部就係我講&#22000;部
旋轉木馬係一個輪盤,內有10個洞
當中5個係中獎,5個係空白
5個中獎&#22021;分別為1/2/3/4/5(1係Jackpot)

一入幣就會有一個波波彈出&#22175;
之後就彈佢上個輪盤度
中到1&#22000;格就會中到Jackpot
 樓主| 2ac 發表於 2006-8-10 00:27 | 顯示全部樓層

" PIRATE " 的 "ATE" () 週不時會兩邊入位少釘架
德福竟然無拆釘? 等我找一日去拜訪下先~

通常會拆成甘:
A : 只剩右面釘
T : 兩邊都無釘
E : 只剩左面釘

唔知德福個JACKPOT「底」係幾多呢?
同埋有無如果唔中就加分上

小貼士:
中E 就要將只Q長Q向右, Q既右上貼緊「水面」果條線
中A 就不妨將Q向著I 偏左, 要做到一落個銀之後個銀擱在Q同埋釘上面
然後再向左「fig」便成
至於中T 就真係運氣便然, 唔好覺得直放支Q一定得
我見過有人差個T, 我企旁邊數住, 玩左68個至中呀陰功
JX9097 發表於 2006-8-10 15:57 | 顯示全部樓層
原帖由 2ac 於 2006-8-10 00:27 發表
" PIRATE " 的 "ATE" () 週不時會兩邊入位少釘架
德福竟然無拆釘? 等我找一日去拜訪下先~

通常會拆成甘:
A : 只剩右面釘
T : 兩邊都無釘
E : 只剩左面釘

唔知德福個JACKPOT「底」係幾多呢?
同埋有無如果唔中就加分上

小貼士:
中E 就要將只Q長Q向右, Q既右上貼緊「水面」果條線
中A 就不妨將Q向著I 偏左, 要做到一落個銀之後個銀擱在Q同埋釘上面
然後再向左「fig」便成
至於中T 就真係運氣便然, 唔好覺得直放支Q一定得
我見過有人差個T, 我企旁邊數住, 玩左68個至中呀陰功  

"ATE"的確成日會冇咁D釘
但都仲有D未拆&#22021;~
以我記憶,暫時我去&#21655;十幾廿間
都有三四間係冇拆&#22021;

德福Jackpot係最抵玩&#22021;250
但就唔會入一個幣加一張飛
我記得有間分店個底都係250
但每入一個幣就加多一張飛

想中"T"的話
一定唔可以垂直支桿
否則玩死都未中到
要中"T"固然要講運氣
但想快D中的話
可以將支桿輕輕向右斜放(&#21873;&#21873;食正箭咀個位)
咁就會比較「近榜」,會易D中
 樓主| 2ac 發表於 2006-8-10 22:03 | 顯示全部樓層
原帖由 JX9097 於 2006-8-10 15:57 發表
... 略

唔講一件事, 講起就火起
有時見到有d「海盜尋金」機
果塊玻璃同支q中間有罅隙
結果一入個銀落去會直落
果陣時最難中變左係兩個「30」..

另問:
有無人玩過「小丑貝洛」?
即係排好7個銀不重覆就贏1200票果部機
* 極多人的煲機之選
有無發現: 如果你中左4個以上又無「撻死」果陣
再落銀就會有延遲出銀既情況?
係咪部部都係呢?
她的姊妹機「黃金雨」又唔咪咁喎
owen1234 發表於 2006-8-10 23:33 | 顯示全部樓層

原帖由 2ac 於 2006-8-10 22:03 發表
另問:
有無人玩過「小丑貝洛」?

舊時我成日玩架,
不過d金幣成日跌落側邊個兩格
(唔知係咪叫做lucky draw),
有陣時仲見到d人玩到講粗口