hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 消費著數及飲食資訊 (A11) 大家去唔去/有無去冒險樂園玩的?
開啟左側

大家去唔去/有無去冒險樂園玩的?

JX9097 發表於 2006-8-10 23:36 | 顯示全部樓層

原帖由 2ac 於 2006-8-10 22:03 發表
唔講一件事, 講起就火起
有時見到有d「海盜尋金」機
果塊玻璃同支q中間有罅隙
結果一入個銀落去會直落
果陣時最難中變左係兩個「30」..

另問:
有無人玩過「小丑貝洛」?
即係排好7個銀不重覆就贏1200票果部機
* 極多人的煲機之選
有無發現: 如果你中左4個以上又無「撻死」果陣
再落銀就會有延遲出銀既情況?
係咪部部都係呢?
她的姊妹機「黃金雨」又唔咪咁喎

30真係唔算難中...
50真係有d講運氣

小丑貝洛我都覺得好難中到「jackpot」
但就有好多人煲呢隻機
 樓主| 2ac 發表於 2006-8-10 23:39 | 顯示全部樓層
原帖由 owen1234 於 2006-8-10 23:33 發表

舊時我成日玩架,
不過d金幣成日跌落側邊個兩格
(唔知係咪叫做lucky draw),
有陣時仲見到d人玩到講粗口

係呀, 中左1/9格 (行家稱)
係抽獎, 中晒中晒3個燈一排可得分數x5 (兩個一局就x6) 的票數
easy中獎攻略:
只要令credit數字大, 就「30」分都有得你中
如果次次入1個玩3次就中到「3」分都偷笑了

講粗口? 濕碎啦~
打爛人部機都見過呀
西九一時代 (西九龍中心低層果間) 我有次親眼見有個人中左「24」
如下:

2 3 x 5 6 7 8

之後去搏中個4, 點知唔中, 個師奶一手用個銀鑿埋部機塊玻璃度
結果塊玻璃裂左
俾綠衫嘈要求賠償
始終都係 978  第 1 - 50 集
 樓主| 2ac 發表於 2006-8-10 23:53 | 顯示全部樓層
原帖由 JX9097 於 2006-8-10 23:36 發表
30真係唔算難中...
50真係有d講運氣

小丑貝洛我都覺得好難中到「jackpot」
但就有好多人煲呢隻機

「30」, 尤其是個「E」
小弟素有「3個金幣不中雙倍賠銀」之說~

小丑貝洛要中晒7個當然難
但係中5個, 6個唔太難
5個, 如果你開到 2x456 或者係 234x6就真係坐定粒六
23x56就差d, 有d難度
最衰最衰就係果d要補幾粒的格局
例如23xx67, 23x5x7, 23xxx78等等
囉又唔咪博又唔咪
我直頭遇過中4個都一票不得
當然就係2x4x6x8啦~ (又稱大四喜)

玩小丑貝洛最好當然係去一d中晒有bonus的地方/機玩啦~

JX9097 發表於 2006-8-10 23:56 | 顯示全部樓層

原帖由 2ac 於 2006-8-10 23:53 發表
「30」, 尤其是個「E」
小弟素有「3個金幣不中雙倍賠銀」之說~

「E」..只要支桿放右d
基本上...超過80%會中
 樓主| 2ac 發表於 2006-8-11 01:51 | 顯示全部樓層
小丑貝洛最多人玩
唔咪既話冒險樂園唔駛假紅磡黃埔舉辦「小丑貝洛大賽」
果日真係萬人空巷, 場面墟冚, 差在未衣香鬢影~  

原帖由 JX9097 於 2006-8-10 23:56 發表
「E」..只要支桿放右d
基本上...超過80%會中

都係既
有時見人玩個銀落番黎重玩, 但係都送兩張俾玩家
係settings既漏洞定係bug呢?

** 見過有d人專門用野塞住重玩的金幣出口
然後過一段時間去囉積存的金幣
此舉乃違法行為, 切勿以身試去 **
 樓主| 2ac 發表於 2006-8-17 19:13 | 顯示全部樓層
話口未完, 之前至講過話有人塞住出幣口「cat」銀
出事了!!

最新消息:

尋日見到報紙有賣話牛頭角淘大商場冒險樂園有人因為賣幣俾人拉左!!
我見到呢段新聞嚇了一跳
唔知住果頭的板友有無見過類似的人物週圍「兜客」呢?

*實話實說, 這樣一定會影響玩的心情同埋成個場館的風氣
學一d人話齋: 「個場呀, 最近兵多過賊」!!

JX9097 發表於 2006-8-19 00:11 | 顯示全部樓層

原帖由 2ac 於 2006-8-11 01:51 發表
都係既
有時見人玩個銀落番黎重玩, 但係都送兩張俾玩家
係settings既漏洞定係bug呢?

我覺得係佢可能「服務」得耐
所以有d「遲鈍」
kychung 發表於 2006-8-19 01:07 | 顯示全部樓層
十幾年前仲係小學生果時就真係成日去歡樂天度玩ge
不過上左中學之後就再無去過呢D地方玩lu
直到半年前拍拖果時就去過一兩次冒險樂園
變左ge野就唔算好多
不過以前真係用一個個代幣玩
出ge又係一條條ge飛
感覺實在好多
唔似而家咁係玩數字遊戲
除左"倒錢落海"ge推銀機之外
(不過而家好似日常生活ge消費都變晒做數字遊戲)
南粵急行 rail.kychung.com
AMN47 發表於 2006-8-19 21:57 | 顯示全部樓層
自從小弟1998年有第一部電腦之後都冇再玩lu
爛Gag不散播 正是大罪過