hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 消費著數及飲食資訊 (A11) [列舉]大家覺得邊間電器舖同相機舖係好店/黑店? ...
開啟左側

[列舉]大家覺得邊間電器舖同相機舖係好店/黑店?

a396 發表於 2006-8-6 00:19 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

其實我打呢個問題之前, 曾經諮詢
過其中一位板友, 佢話我值得去貼
o既, 所以我就去做喇.

因為我要準備去買 DSLR, 我去過
旺角同銅鑼灣果幾間電器舖同相
機舖格價, 發覺時代廣場東面果間
百 x 匯 sales o既服務態度可以接
受, 之後去旺角o既 x成 同 shop@
dcfexer 問價, x成o既 sales 就 ok,
而當我去 shop@dcfever 問價果陣,
有位女 sales 仲好好笑容同有禮貌.

我自己覺得銅鑼灣時代東面果間百
x 匯 ok (同一層西面o既另一間我
就唔清楚), 旺角o既 dcfexer 都 ok.
其實我o係三年前去過百 x 匯買手
電,o的 sales o既服務態度唔錯, 仲
肯同我推介o的新o野. 但係我o係旺
角某間百 x 匯問價, 有位 sales o既
態度就一般, 但係未致於令人唔可
以接受果類.

不過我到依家為止, 仲未遇到o的
態度差得好緊要o既 sales, 或者我
好彩o卦?

大家覺得仲有邊o的電器舖同相機
舖係好店? 邊o的係黑店? 我好想
知. Thx!

獨派交通迷同政治學人
2ac 發表於 2006-8-6 00:24 | 顯示全部樓層
個人覺得啦:

龍d真係唔咪好得
有時望多兩望都唔鍾意
想問資料又唔理你

其實有關龍d的料, 有唔少網站都有講

而我覺得w成幾好
解說清楚
始終都係 978  第 1 - 50 集
echan318 發表於 2006-8-6 00:32 | 顯示全部樓層
泰x同國x的態度都唔多好,
兩次有心去買野都愛理不理,

最後都去左百老匯.
但去百老匯都要選擇靜的時間,
佢地會好心機d去sell.

仲有一間叫直x中心都信唔過,
成間黑店咁.

ChickenTong 發表於 2006-8-6 14:16 | 顯示全部樓層

nwfb1601 發表於 2006-8-6 18:26 | 顯示全部樓層
原帖由 echan318 於 2006-8-6 00:32 發表

最後都去左百老匯.
但去百老匯都要選擇靜的時間,
佢地會好心機d去sell.

唔一定0既......我係半年前係沙田百老匯幫老豆買 Pentax A10,0個
陣都幾多客係度,當時我問0左好多關於部機0既問題,D 職員都好
細心咁答,仲送0左好多贈品。
短 Trident 集團主席、愉景灣之友暨 sica何洛瑤 fans:Dbay116
AVD1 發表於 2006-8-6 18:37 | 顯示全部樓層
我覺得 旺角 百 x 匯 係黑店

當年 , 我個 FD 起旺角買 DC o既 時候 , 見到有人話當時仲新 o既 K700i 手機 有 D 問題 
結果換左部新 o既 比佢 , 之後個個人就走左

大約 3 ~ 5 分鐘後 , 又有人睇仲左 K700i , 點之個個 Sales 比部頭先個個人話有問題 o既 手機佢 ~~

仲有好多人都話起 百 x 匯 買手機 , 仲有 D 相係部機 o既 記憶體度 (唔係自己影) ~~~
LJ7006 = MF5119 = AVD1
kkt 發表於 2006-8-6 22:23 | 顯示全部樓層

原帖由 AVD1 於 2006-8-6 18:37 發表

當年 , 我個 FD 起旺角買 DC o既 時候 , 見到有人話當時仲新 o既 K700i 手機 有 D 問題 

大約 3 ~ 5 分鐘後 , 又有人睇仲左 K700i ...

所以我買手機
多數都o係台或者各手機品牌o既專門店買
貴又唔係貴好多
而且有時八x薈, "瘋擇"送埋d無謂"贈品"
我覺得無咩用囉

仲有可能遇到上述版友o既問題: 買到其他客人退回o既新貨

另外,個人意見
買手機真係唔好去有"總部"之稱o既先達度買喇
十間有十一間都賣有問題o既機或者鬼機
不過去o個度睇下有咩新o既水貨都ok o既
echan318 發表於 2006-8-7 00:44 | 顯示全部樓層
原帖由 kkt 於 2006-8-6 22:23 發表

所以我買手機
多數都o係台或者各手機品牌o既專門店買
貴又唔係貴好多
而且有時八x薈, "瘋擇"送埋d無謂"贈品"
我覺得無咩用囉

仲有可能遇到上述版友o既問題: 買到其他客人退回 ...

而家買手機,多數會在衛x買,
價錢同其他店差不多,
但服務態度好,同贈品實用.
AVD1 發表於 2006-8-7 11:13 | 顯示全部樓層
原帖由 echan318 於 2006-8-7 00:44 發表

而家買手機,多數會在衛x買,
價錢同其他店差不多,
但服務態度好,同贈品實用.

我都會起 衛x買
一就近我屋企
二 , 佢又服務態度好 ~
LJ7006 = MF5119 = AVD1
kenny_hou 發表於 2006-8-8 02:37 | 顯示全部樓層

原帖由 AVD1 於 2006-8-6 18:37 發表

大約 3 ~ 5 分鐘後 , 又有人睇仲左 K700i ...

唔知閣下認為旺角 邊間百 x 匯 係黑店呢,因為係旺角都有好多間百 x 匯喎
只有傻大包先可以同小蛮永遠在一起