hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) Nokia N73 , SE K800i , Sharp 903SH / 904SH
開啟左側

Nokia N73 , SE K800i , Sharp 903SH / 904SH

JX9097 發表於 2006-9-1 00:07 | 顯示全部樓層

原帖由 AVD1 於 2006-8-30 10:52 發表
PS 一問
K800i 同 N73 可唔可以插 2G sim 卡 呢 ?

2G sim卡?????
應該係memory卡吧

N73官方好似寫1G
但網上面有人用到2G
307 發表於 2006-9-1 17:54 | 顯示全部樓層
原帖由 JX9097 於 2006-9-1 00:07 發表
2G sim卡?????
應該係memory卡吧

N73官方好似寫1G
但網上面有人用到2G

定係佢想問到底可唔可以用返2G service呀?
應該無問題,
我部K800i 2G/3G都有用過。

仲有,除非係過K8的閃光燈太猛,
根本係無可能會對K8的閃燈唔滿意。

只罵不建議=不負責任
 樓主| AVD1 發表於 2006-9-2 15:23 | 顯示全部樓層
原帖由 307 於 2006-9-1 17:54 發表

定係佢想問到底可唔可以用返2G service呀?
應該無問題,
我部K800i 2G/3G都有用過。

仲有,除非係過K8的閃光燈太猛,
根本係無可能會對K8的閃燈唔滿意。

o..
姐係 K800 同 N73 都可以用 2G Service ~~~
其實我想個燈 作 電筒咁用 ~
但係 K800 係閃光燈 , 唔可以長開個個燈

PS. N73 係 閃光 定係 補光 ?
LJ7006 = MF5119 = AVD1
kachun28 發表於 2006-9-3 00:18 | 顯示全部樓層

原帖由 AVD1 於 2006-9-2 15:23 發表
N73 係 閃光 定係 補光 ?

N73係補光,同6280 果d 補光一樣咁唔掂。
我去過flagship store 玩過部n73,佢既反應真係慢到冇朋友......
同埋N73個樣我覺得真係唔係好得......
如非必要真係唔好入手。
 樓主| AVD1 發表於 2006-9-3 17:08 | 顯示全部樓層
原帖由 kachun28 於 2006-9-3 00:18 發表

N73係補光,同6280 果d 補光一樣咁唔掂。
我去過flagship store 玩過部n73,佢既反應真係慢到冇朋友......
同埋N73個樣我覺得真係唔係好得......
如非必要真係唔好入手。

姐係都係 K800 好 D ?
kachun28 發表於 2006-9-3 18:39 | 顯示全部樓層
原帖由 AVD1 於 2006-9-3 17:08 發表

姐係都係 K800 好 D ?

影相我唔敢話邊部係最好,因為我都係上網睇人地d demo 相。
不過論實際使用情況(因為我試玩過) 同埋網上d 人既口碑,
我就可以同你講 N73 唔係一部咁好用既電話囉。
因為 S60 既機反應緩慢,而且hang 機情況都幾咁"唔嚴重",
同埋有Carl Zeiss 鏡頭影既相都唔可以高人一班。

加上好多用家都話近期Nokia 既機既QC 比起 SE 新機更加差。
無論係 6280, N80, N73......
而我都係 6280用家之一我就更加可以話你知 Nokia 既QC有幾差......
咁你就真係要認真考慮一下入唔入手N73 喇。
 樓主| AVD1 發表於 2006-9-3 19:41 | 顯示全部樓層

原帖由 kachun28 於 2006-9-3 18:39 發表

影相我唔敢話邊部係最好,因為我都係上網睇人地d demo 相。
不過論實際使用情況(因為我試玩過) 同埋網上d 人既口碑,
我就可以同你講 N73 唔係一部咁好用既電話囉。
因為 S60 既機反應緩慢,而且hang 機情況 ...

見你地咁講 , 都係買 K800i 好 D (個價都 okay ~ $ 3580)
昨日去左 Wilson 問過 ~~~

不過 N73 起 Nokia 個網度睇個規格 , 真係好勁 ~~~
PS. 通常我用 1.5 ~ 2 年先會換一次手機 , K800i 係唔係真係咁好
如果係 , 我可能會起我生日個日會去 Wilson 買左佢 ~~~
JX9097 發表於 2006-9-4 00:02 | 顯示全部樓層
原帖由 AVD1 於 2006-9-3 19:41 發表

見你地咁講 , 都係買 K800i 好 D (個價都 okay ~ $ 3580)
昨日去左 Wilson 問過 ~~~

不過 N73 起 Nokia 個網度睇個規格 , 真係好勁 ~~~
PS. 通常我用 1.5 ~ 2 年先會換一次手機 , K800i 係唔係真係咁好 ...

N73規格真係好勁
但...QC真係好差
呢個亦都係我遲遲未入手嘅原因
 樓主| AVD1 發表於 2006-9-4 16:26 | 顯示全部樓層
原帖由 JX9097 於 2006-9-4 00:02 發表

N73規格真係好勁
但...QC真係好差
呢個亦都係我遲遲未入手嘅原因

第二批 N73 會唔會好 D ?
JX9097 發表於 2006-9-4 16:29 | 顯示全部樓層

原帖由 AVD1 於 2006-9-4 16:26 發表

第二批 N73 會唔會好 D ?

呢層唔知...因為依家仲係第一批貨