hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) 佢,已經知道一切
開啟左側

佢,已經知道一切

N38 發表於 2006-10-7 01:44 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

相關文章
http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/ ... &extra=page%3D1

話說
頭先同班同事賞月
自從轉左PART-TIME之後
我少左見佢地
講開工作上既野

有2個同事同我講
佢,即係我鐘意果個女仔
O係果晚食完自助餐(請參考相關文章)之後
我同一位男同事去左海旁睇夜景
而佢地就O係我地後面傾計

佢問我2位同事,我係唔係對佢有意思
佢同我2個同事解釋因為佢睇得出我係
我2個同事默認左

而佢知道左後....講左幾句說話

1.佢都明知我有男朋友,點解仲要咁呢?
2.如果佢真係同我表白,佢想我有D咩反應俾佢呢?
3.不過都好既,起碼多一個人對我好

呢2位同事話,
應承左佢唔好話俾我知
結果隱瞞左我一個月
佢地終於忍唔住口出左聲......

我心知100%同佢無可能
不過
我聽完,覺得第3句
佢對我既態度維持不變
不過,佢果晚既行為,
又係俾人睇得出佢玩緊我

但成個9月佢見到我
佢都無話點對我黑面避忌
仲同我講笑同埋玩
我知,呢D都係因為佢當我係同事
講得難聽D,即係一件玩具

我O係度唸
我仲應唔應該維持現狀咁對佢呢?
如果繼續對佢好
佢又可能間唔中又玩下我
我唔想任佢佈
又唔太想決絕對佢差D......
有無板友幫到我呢?

P.S.可能我心情未能平伏
有點詞不達意,請見諒.

喜愛過的花兒 全都被人摘去了
fatfatwil 發表於 2006-10-7 09:58 | 顯示全部樓層
算la, 死心la, 比我就搵過第2個~

d咁既女仔比我都唔要..
238X 發表於 2006-10-7 10:03 | 顯示全部樓層
我都遇過差唔多既情況...

即係咁,如果你仲有少少尊嚴既話,
你其實真係唔好被自己感情支配...
當佢普通朋友喇。

果 D 咩死心之類既說話就絕左少少,
而且就算真係咁都唔代表你要對佢唔好。
推文或跟推文者帖,一律舉報,不作通知
1815lcw 發表於 2006-10-7 22:53 | 顯示全部樓層

N38兄,想問問佢同佢BF既感情好唔好咖?穩唔穩定?
依家d人好多時玩玩下咖喎,現時係咁,可能將來又再有機呢!
joeli16 發表於 2006-10-8 15:37 | 顯示全部樓層
其實你同佢只係同事,冇多冇少,
佢呢番話唔係當住你面講,
雖然係難頂,
不過都係聽完就算罷啦。
佢對你係咁諗,
你唔駛諗到自己咁卑賤喎。

你都係一早心淡,
依家知道事實只係一時難以接受。

你只要淨係當佢係同事就ok。
 樓主| N38 發表於 2006-10-10 22:38 | 顯示全部樓層
無...
星期日見到佢r

佢唔鐘意就無理取罵我
鐘意就同你有講有笑無事....

佢無理取罵,我嬲左一陣
佢知我嬲,唔出聲

最後見佢工作上有困難
結果心軟幫左佢r
佢又無咩野
仲問我份新工返成點

唔理佢黑面對佢r
對大家無好處
我就好似因為佢唔揀我而嬲佢r
好小器

同佢做friend
佢鐘意就無理取罵
一句講晒
我呢家根本就係任佢佈
238X 發表於 2006-10-10 22:59 | 顯示全部樓層

原帖由 N38 於 2006-10-10 22:38 發表
無...
星期日見到佢r

佢唔鐘意就無理取罵我

佢無理取罵,我嬲左一陣
佢知我嬲,唔出聲

最後見佢工作上有困難
結果心軟幫左佢r
佢又無咩野
仲問我份新工返成點

唔理 ...

如果你唔著緊佢,其實呢 D 態度根本就唔係咩一回事...

唔係我冷血,但都係果句,我都試過...
推文或跟推文者帖,一律舉報,不作通知
 樓主| N38 發表於 2006-10-11 09:26 | 顯示全部樓層
原帖由 238X 於 2006-10-10 22:59 發表

如果你唔著緊佢,其實呢 D 態度根本就唔係咩一回事...

唔係我冷血,但都係果句,我都試過...

佢就係知我緊佢r
所以先有咁既行為

或者我一路都握緊自己
話咩死心死心
但其實......

如果佢認為係咁係好過d既
我幾唔開心任佢佈都無咩所謂
佢開心就算啦.....

我知一定會有人話我傻
一定會有人話我花時間

我對佢好,我唔開心,佢會開心
我對佢唔好,我都係唔開心,佢會唔開心難受,
因為少一個人同佢玩,無人任佢佈......
joeli16 發表於 2006-10-11 17:15 | 顯示全部樓層
原帖由 N38 於 2006-10-11 09:26 發表

佢就係知我緊佢r
所以先有咁既行為

或者我一路都握緊自己
話咩死心死心
但其實......

如果佢認為係咁係好過d既
我幾唔開心任佢佈都無咩所謂
佢開心就算啦.....

我知一定會有人話我傻
一定會 ...

到明你係佢既水泡啦,
鍾意就玩,唔鍾意就丟,
你唔係傻,
心甘情願咁俾佢玩。
講得直D其實即係唔識轉彎,
失去左自我。

世界上無左佢地球一樣會係咁轉。