hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (C) Transport 交通討論區 海上交通及船隻(C3) MK2005的秘密武器出現了!
開啟左側

MK2005的秘密武器出現了!

santi_celestial 發表於 2006-11-11 01:14 | 顯示全部樓層

原帖由 barca_399 於 2006-11-11 01:00 發表

表達意見係冇問題, 不過你係咪應該睇一睇上文先發表文章?
在#31 回復中已提及過:"川崎929都停左好耐啦"
而你在#34 又再話去川崎買929,
之後又要guia 兄再講一次,
這不是"純屬表達" ...

似乎不應再說此話題,因為偏離版題,這絕不是我想在此處所
得到的,如本版標題:資訊,分享,和諧,互助
barca_399 發表於 2006-11-11 01:21 | 顯示全部樓層
原帖由 santi_celestial 於 2006-11-11 01:14 發表

似乎不應再說此話題,因為偏離版題,這絕不是我想在此處所
得到的,如本版標題:資訊,分享,和諧,互助

冇偏離,這是關乎各版友閱讀文章的事.
而你的重複性問題亦唔係各位想在此處所
得到的
santi_celestial 發表於 2006-11-11 01:22 | 顯示全部樓層
原帖由 guia 於 2006-11-11 01:13 發表

閣下唔洗咁激動住
"你咪玩啦"係指 前文已提及kawasaki停左929生產線而你又重複閣下論點

另外想問下閣下意見
仲有無任何跡像kawasaki會去用大量人力物力重開929生產線呢?
信德有冇興趣用 ...

Guia 網友,絕無激動,我與你無怨無仇,言語間誤會乃小事一樁.
而你問我既題目,老實說我也想知,不介意的話,可否另開板題
多多指教一下
santi_celestial 發表於 2006-11-11 01:28 | 顯示全部樓層

原帖由 barca_399 於 2006-11-11 01:21 發表

冇偏離,這是關乎各版友閱讀文章的事.
而你的重複性問題亦唔係各位想在此處所
得到的

我意思係版題係"MK2005的秘密武器出現了"
barca_399 發表於 2006-11-11 01:34 | 顯示全部樓層
原帖由 santi_celestial 於 2006-11-11 01:28 發表

我意思係版題係"MK2005的秘密武器出現了"

係~~
不過我目的係想你知問題所在,
你知o既就冇問題了.
wwc 發表於 2006-11-11 17:44 | 顯示全部樓層
wwc 發表於 2006-11-11 17:51 | 顯示全部樓層

santi_celestial 發表於 2006-11-11 21:01 | 顯示全部樓層

回覆 #46 wwc 的帖子

WWC 網友:Thank you for your information! 秘密武器仲有人想試....調節水翼角度.....即係話測試仲未完咁話la,睇來你要多D收下料上來同我地share下至得lor,唔該斤酉哂呀

你所指既"新南"係BALSA and PRAIA 既製造商,係唔係遠東當年係因為價錢.平過foilcat好多之所以幫襯呢?
查實[南北]同[日祥]出廠日期點知內部出咗D矛盾呢,可否一答呀 唔該.......

what means 某人返咗袓家呀??透露下la...hahaha
仲有一個愚問,南星係咪Turbojet 第一首 買走既船
呀,點解要 買走既, 其實Turbojet攪咁多野,都係想令
tricat定D,stable D,既然係咁,何乎買走D 929 同PS-30
呢? 多謝指教
大家响度傾吓咪幾好!唔好為咗D字面野執着啦!
我有D舊相...請問點可以貼上來呀?各位師兄師父師袓?
唔知會唔會'洩露機密'.....程翔翻版?
santi_celestial 發表於 2006-11-11 21:04 | 顯示全部樓層
原帖由 santi_celestial 於 2006-11-11 21:01 發表
WWC 網友:Thank you for your information! 秘密武器仲有人想試....調節水翼角度.....即係話測試仲未完咁話la,睇來你要多D收下料上來同我地share下至得lor,唔該斤酉哂呀

你所指既"新南"係BAL ...

Sorry 大家响度傾吓咪幾好!唔好為咗D字面野執着啦!
我有D舊相...請問點可以貼上來呀?各位師兄師父師袓?
唔知會唔會'洩露機密'.....程翔翻版?

呢個paragraph paste 錯左 sorry once again...
kenchan_0710 發表於 2006-11-11 23:29 | 顯示全部樓層

原帖由 wwc 於 2006-11-11 17:44 發表
回覆2010兄:santi_celestial 兄

小弟呃餐飯吃咋!唔係知咁多...
1.震過貓王係有份試船D人講既.我無試過.
2.ACS係波音公司既'AUTOMATIC CONTROL SYSTEM"用電子訊號control前後翼共六隻翼仔既獨立油壓積 ...

既然你識得有份試船既人,希望你能夠回答小第幾個問題:
1, 新加的水翼是否只有板友影到的部分,有沒有伸延至船底之下呢﹖
2, 到底加翼的目的是什麼﹖因為所見的水翼都在水面以上,不可能使船身升起,是否用作穩定船身呢﹖
3, 加翼是否turbojet自己的研究,外國有沒有相關的改裝呢﹖
抗戰二十年