hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 巴士攝影作品貼圖區 (B3) 荃灣賣物會~請巴迷自律!!!
開啟左側

荃灣賣物會~請巴迷自律!!!

Dennis34 發表於 2006-11-13 10:22 | 顯示全部樓層

唉! 啲壞透嘅巴敗又搞事,都唔知佢吔想點?
佢吔面皮厚?不知廉恥?佢吔想累死守法嘅巴迷?
想累到守法嘅一羣都要被人誤會,等佢吔嘅心好過?
(唔知佢吔年紀如何?咁幼稚的事都做得出? )
做事都唔想吓後果,唔為自己行為負責任嘅人,
真係一個都嫌多!

過份到連行緊車嘅引擎都襟熄,係咪要搞到出咗事至開心?
最怕咁落去,遲早連巴士都敢去搶當玩。
佢吔做的事係超越巴敗.......甚至係到社會上嘅滋事份子程度,
破壞社會秩序,甚至可能危害他人安全........

如果俾小弟見到類似嘅事,先影下證據和必定報警,
等搞事嘅人負上責任,承受後果!
要令呢種人改過,非要如此不可!
好心佢吔去反省下!

多言了
九巴AVG=B9之中嘅"病毒"
AD18 發表於 2006-11-13 10:51 | 顯示全部樓層
原帖由 Dennis34 於 2006-11-13 10:22 發表
唔知佢年紀如何?咁幼稚的事都做得出?

我估計多數係 d  10 - 13 歲既巴迷先會咁做
因為過往做得出類似咁既行為
絕大多數都係果個歲數既巴迷

如果有人記得 2005 年頭既 AVBW1 果年事
就會知道我咁樣講既原因
要針對ADL呢間如此垃圾既車廠,理由唔需要多
Dennis34 發表於 2006-11-13 11:00 | 顯示全部樓層
原帖由 AD18 於 13/11/2006 10:19 AM 發表

而家好多巴迷就係咁啦
有時 d 違法既巴迷為左想影某 d 車
就係到對其他都影車既人大大聲聲咁講粗口咁叫佢地走開
搞到 d 路人都望住果 d 違法巴迷

呢種情况小弟亦見過唔少,
有時有啲特見多人影,明知短鏡多(十幾人都有),
架車仲係停在總站有排影,都講粗口叫別人走開嚟遷就佢幾個人,
果種咁自私嘅,可算係巴敗的一類。

小弟亦從朋友聽過佢遇過有啲巴敗(係世運迴旋處),
明知自己部機短鏡,小弟嘅朋友先到,
(小弟嘅朋友貼住欄干企,都唔會阻到長鏡的位)
但那年紀細巴敗竟然一開口就講粗口叫佢走,
(小弟嘅朋友當然唔用粗口話返那巴敗)
之後那巴敗就企到後一後兼開盡變焦影,
一炒相/有行人行過阻到,就大聲講粗口話人。
而且小弟嘅朋友在該處多次遇過相同嘅事,
弄到佢有啲怕去世運......

都唔明而家啲人咁,連他人都被嚇怕,
可見巴敗之厲害.......

註:之後,小弟嘅朋友上隔離個討論區,
睇到那巴敗貼出嘅相並唔好,該文仲被人批

九巴AVG=B9之中嘅"病毒"
JT4686 發表於 2006-11-13 16:44 | 顯示全部樓層

哩d事情不可原諒!應該報警
5480 發表於 2006-11-13 17:07 | 顯示全部樓層
This case is extremely serious . And the case tarnish the reputatuion of bus fan ... O dear
衷 心 感 謝 你 跟 相 ^^
Porcelain 發表於 2006-11-13 18:42 | 顯示全部樓層
我試過等o係總站巴士都俾人問候過,話我好企o係度等巴士阻佢影相

我嬲嬲地直頭企o係架巴士前面(我都唔知做得o岩唔o岩)
DA32EM4321 發表於 2006-11-13 18:46 | 顯示全部樓層

原帖由 Porcelain 於 2006-11-13 18:42 發表
我試過等o係總站巴士都俾人問候過,話我好企o係度等巴士阻佢影相

我嬲嬲地直頭企o係架巴士前面(我都唔知做得o岩唔o岩)

俾我;都會咁做...
kmb_gu657 發表於 2006-11-13 19:43 | 顯示全部樓層
下次有呢類情況,請即向就近警署報案。

呢類細路,唔塔佢地番差館都唔知驚
JT4686 發表於 2006-11-13 19:48 | 顯示全部樓層
原帖由 kmb_gu657 於 2006-11-13 19:43 發表
下次有呢類情況,請即向就近警署報案。

呢類細路,唔塔佢地番差館都唔知驚

冇錯!作為一個好市民應該報警
yoyotown 發表於 2006-11-13 21:12 | 顯示全部樓層

原帖由 EH4312 於 2006-11-13 00:13 發表
...話說到達要停既地方,部車仲未停低..有巴迷竟然突然走去禁熄左engine...........
個司機即時開返........呢下我真係覺得好過份,
你地知唔知行行下突然咁做有幾危險??? ...

干擾行駛中巴士好似可以告架喎!!
活著, 我應該做甚麼!