hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 巴士攝影作品貼圖區 (B3) 祝站友AMN1早日康復
開啟左側

祝站友AMN1早日康復

Eddie 發表於 2006-11-30 20:12 | 顯示全部樓層

原帖由 Fuko 於 2006-11-30 10:11 發表
我覺得樓主最好將標題改為「祝站友AMN1早日康復」會比較恰當,
要不別人以為架巴士真的已經出左事架
如果係架巴士跌落海應該冇乜可能「康復」
da54 發表於 2006-11-30 23:55 | 顯示全部樓層
原帖由 HY671 於 2006-11-30 17:34 發表
第一,唔係有人咁樣貼出黎,我相信冇咁多人知果單新聞講既係
該板友 ...

唔同人唔同睇法啦,AMN1 兄可能唔滿意,
不過的確如果唔係呢篇文,好多人亦唔知道
原來佢遭遇不幸,A15iii 板關於佢的祝福亦未必
有破該板紀錄的回覆數目。個人希望 AMN1
板友可以正面 d 去睇,其實 italk 有好多人都
想佢康復的。
HY671 發表於 2006-12-1 00:01 | 顯示全部樓層
原帖由 da54 於 2006-11-30 23:55 發表

板友可以正面 d 去睇,其實 ital ...

睇黎講咁耐,你地部份人唔明白/唔知道有d人唔多鍾意俾
咁多人知道自己有病或住緊醫院。

既然知道有人唔鍾意咁,send個imsg俾相熟既人搭句問候
都得既姐。俾你講得點有道理,人地唔鍾意就係唔鍾意。
永遠懷念MJ
chickenbus 發表於 2006-12-1 00:10 | 顯示全部樓層

原帖由 HY671 於 1-12-2006 00:01 發表

咁我又想問下,點解有板友係 A15iii 板一直貼出 AMN1 板友既狀況
(包括邊日係醫院轉病房),又冇人出聲既呢?

係 A15iii 板都有唔少板有因為知道呢件事,而向 AMN1 板友送上祝福啦,
唔通樓主係 B3 度用另一種媒介送上祝福就唔得?
有少少講唔通喎

小弟仲記得同 AMN1 板友同車遊過兩次車河,第一次係綠扒行 1A,
第二次係佢請小弟搭綠 AP 行 104,希望 AMN1 板友早日康復啦

petcity 發表於 2006-12-1 00:13 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
dennislokawai 發表於 2006-12-1 00:16 | 顯示全部樓層
原帖由 da54 於 2006-11-30 11:55 PM 發表
板友可以正面 d 去睇,其實 italk 有好多人都
想佢康復的。
原帖由 chickenbus 於 2006-12-1 12:10 AM 發表
咁我又想問下,點解有板友係 A15iii 板一直貼出 AMN1 板友既狀況
(包括邊日係醫院轉病房),又冇人出聲既呢?

係 A15iii 板都有唔少板有因為知道呢件事,而向 AMN1 板友送上祝福啦,
唔通樓主係 B3 度用另一種媒介送上祝福就唔得?
有少少講唔通喎

或者咁講,
開文者本身無錯,
大家可能都想AMN1兄快d康復,
但既然AMN1兄唔想"以AMN1巴士貼相去帶出他今次事件",
亦應尊重。

我諗講左咁耐,
大家似乎唔多明白點解晌A15iii板講得但B3板唔得,
重點我諗唔係AMN1唔想大家知或唔想大家關心,
而係唔希望大家以巴士相帶出今次事件,
我諗為著事主的意願,
我地都係唔好晌度借巴士發揮了。
youtube.com/c/dennislokawai
da54 發表於 2006-12-1 00:28 | 顯示全部樓層

原帖由 HY671 於 2006-12-1 00:01 發表

這當然知道,但係首相兄已表明佢係唔鍾意呢個方式,
而唔係唔想俾人知道。That's why 我就建議 AMN1 睇開 d,
大家都係祝福,無謂因為形式唔同就激親自己,影響病情。

又或者會唔會係當時人唔想呢個消息貼係流量高的 B3 板,
而唔係唔想人貼相安慰呢? (即係如果係 A15iii 貼相就無問題)

樓主用意我不願推測,我只是從我角度去睇呢件事。
我已認識 AMN1 板友多年,雖非朋友,但見面都會 Hi 返聲,
實無必要在此「抽水」。

都係果句,心情平和康復也快,希望首相兄等與他來往較多的
弟兄們亦可以向他多加安慰及勸解,讓他早日康復。

我也不在此繼續討論這個問題了,作為對 AMN1 的一種尊重。

teddybus 發表於 2006-12-1 10:24 | 顯示全部樓層
原帖由 HY671 於 2006-11-30 17:34 發表

有人認為咁樣冇問題唔表示人人都認為冇問題。

第一,唔係有人咁樣貼出黎,我相信冇咁多人知果單新聞講既係
該板友;第二,正如dennislokawai兄所言,有另一板專用黎關心人
;第三,咁樣開文貼相黎「慰 ...

咁我又想問既然個位人兄可以有力睇post
點解又唔親自上黎講?
託人帶訊息呢d 行為好難令人信服
https://www.hkitalk.net/HKiTalk2/index.php?mobile=yes
teddybus 發表於 2006-12-1 10:28 | 顯示全部樓層
原帖由 petcity 於 2006-12-1 00:13 發表

或者咁講,究竟有時邊D人用心祝福,邊D人借機生事
相信當事人係最清楚

或者咁講,如果當事人希望大家唔好用呢個方式表示祝福
點解仲要咁做呢?咁究竟係祝福還是強人所難呢

我唔覺得有d 咩強人所難
佢唔鐘意可以唔睇
無人阻到佢r
但咁唔代表可以禁止人地出文
特別係自己唔親自處理
走去搵人帶訊息既時候

仲有,我好想知bold 個句咩意思?
原來講自己既想法=借機生事 ?
https://www.hkitalk.net/HKiTalk2/index.php?mobile=yes
dennislokawai 發表於 2006-12-1 10:29 | 顯示全部樓層

原帖由 teddybus 於 2006-12-1 10:24 AM 發表

咁我又想問既然個位人兄可以有力睇post
點解又唔親自上黎講?
託人帶訊息呢d 行為好難令人信服

仲有二個可能性,
第一個就係首相睇到篇文同番AMN1兄講,
引起AMN1兄不滿,
不過解釋唔到點解首相話AMN1致電俾佢。

第二個可能性係AMN1其實身體已好轉,
亦可以自行上網,
見到篇文後只係打俾首相呻左兩句,
但首相好心地為佢出頭。

啱啱睇路人兄既回應仲有第三個可能,
就係AMN1手部可能受傷。

youtube.com/c/dennislokawai