hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 巴士攝影作品貼圖區 (B3) 12月7日 -- S1A + S1B + 特見(他終於康復了) ...
開啟左側

12月7日 -- S1A + S1B + 特見(他終於康復了)

teddybus 發表於 2006-12-8 09:45 | 顯示全部樓層

原帖由 lok1032 於 2006-12-8 09:40 發表

一向都係咁
http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/ ... &extra=page%3D1
http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/ ... &extra=page%3D1

比如容小姐有事, 霍文希 ...

咁請問呢度個某某首相係咪第一架九巴man既經理人
唔係既話 你個concept 好有問題

仲有,要話人唔該先知道自己做過咩
人地唔鐘意 佢又貼呢篇文?
等人地仲當佢係friend 同佢呻人地貼相....

原帖由 lok1032 於 2006-12-8 09:36 發表

照你咁講, 即係貼肥X張相出來係合情合理合法啦

Yo駛咩驚呀, 一於留番張相啦

其實n281都係做好心, 俾大家知肥X識行識走, 等大家唔駛為佢擔心

貼佢個大相係有d商確
不過有人之前連貼巴士都話要投訴
我會好doubt 呢個人既behavior

https://www.hkitalk.net/HKiTalk2/index.php?mobile=yes
HY671 發表於 2006-12-8 10:00 | 顯示全部樓層
本文現時既題目已修改,原文既題係唔知乜鬼S1A/S1B「大特見」之類
既誇張題目,我入黎睇先知所謂特見原來係影到某人。

從相中所見,該人明顯是在不知情下被拍下,而其在相片內明顯是相
中的主體,加上該人是本站板友,故拍攝者貼才前應預計貼出來後會
帶出的問題。若果係我,第一我唔會三唔識七特登影人,即使影左亦
唔會貼出黎「獻世」。

至於代言人問題,熟真熟假不太重要,若有人自認代言人而當時人發
現有人借佢過橋,一樣可以投訴有關人仕發布假消息,故大家根本不
用擔心代言人的真確性。

至於上文有人話貼祝福區既留言,我印象中當時人係不滿有人借祝福
而貼相,但從無表示不可在祝福區留言,若其真係不滿,為何祝福區
的文章仍無事?

講到尾,樓主貼人地相,將人地當成一件事黎討論,但未必個個都喜
歡被其他人討論呢。
永遠懷念MJ
HY671 發表於 2006-12-8 10:04 | 顯示全部樓層
原帖由 teddybus 於 2006-12-8 09:45 發表

貼佢個大相係有d商確
不過有人之前連貼巴士都話要投訴
我會好doubt 呢個人既behavior

請別歪曲事實,當時係有人不滿有人借關心之名貼相為實。
講到尾,傷者係「唔想」大家咁做,點解唔可以尊重下「傷
者」既意願?

舉例,有一日有人因為性病入院,之後有人知道,四圍同人
講某某因性病入院,叫身邊既人去探下佢支持下佢,咁你認
為訓係醫院既會唔會因為大家既關心而開心呢?幫佢四圍宣
傳既究竟係幫佢想佢好定害佢呢?
永遠懷念MJ
Citybus10 發表於 2006-12-8 12:43 | 顯示全部樓層

o係香港法律冇肖像權加上道德規範的情況下,
部分回應者係咪應該刪除番講相中人係邊個有關o既言論呢﹖
nwfb1001 發表於 2006-12-8 14:49 | 顯示全部樓層
原帖由 lok1032 於 2006-12-8 09:40 發表

一向都係咁

比如容小姐有事, 霍文希出來交代下咁

我唔覺得有咩問題

奇怪,當會員AMN1臥病在床時,由他人代言亦不足為過,但有關人士現在已康復出院,
為何仍假手於人代其發言?

加上,不是有站規規定不可代他人貼文? (<-有錯請指正)
admin22 發表於 2006-12-8 14:58 | 顯示全部樓層
各站友切勿作離題討論
站務文章
admin22 發表於 2006-12-8 15:00 | 顯示全部樓層

原帖由 lok1032 於 2006-12-8 09:36 發表

照你咁講, 即係貼肥X張相出來係合情合理合法啦

Yo駛咩驚呀, 一於留番張相啦

其實n281都係做好心, 俾大家知肥X識行識走, 等大家唔駛為佢擔心

雖然合法,但違反站規,希望閣下不要鼓吹站友違反站規,並刪除有關字眼,
否則有機會被處分
站務文章
HY671 發表於 2006-12-8 15:15 | 顯示全部樓層
原帖由 admin22 於 2006-12-8 14:58 發表
各站友切勿作離題討論

請板主先介定何部份為「不離題」。(因樓主原文內容部份是
討論某站友)
永遠懷念MJ
admin22 發表於 2006-12-8 15:26 | 顯示全部樓層
原帖由 HY671 於 2006-12-8 15:15 發表

請板主先介定何部份為「不離題」。(因樓主原文內容部份是
討論某站友)

由於討論其他站友的為離題及違反站規內容,請各位集中討論樓主關於
S1A及S1B的相片。

而本人亦會等待今晚限期前,再作任何關於貼出違規圖片的行動
站務文章
DuLL 發表於 2006-12-8 15:36 | 顯示全部樓層

會唔會將件事情搞到複雜&#21655;呢??