hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) 愚問︰關於「亮碧思集團(香港)有限公司」 ...
開啟左側

愚問︰關於「亮碧思集團(香港)有限公司」

238X 發表於 2006-12-14 16:33 | 顯示全部樓層

原帖由 Ketsu 於 2006-12-14 14:46 發表

我有d 野要補充
我果所謂既「六日」係「上當」既時間...

其實我當日係乃念在朋友份上
諗住俾少少錢幫下佢r
之後就鍾意就玩下唔鍾意就唔理佢r
結果證實左我既做法係大錯特錯!

咁你似乎真係踩深左少少...

如果話追魂 call 我就仲未脫呢個階段,
但錢就真係點都唔會俾囉...
(之前個 version 唔係幾吉利,收返先)

推文或跟推文者帖,一律舉報,不作通知
superbus 發表於 2006-12-14 21:06 | 顯示全部樓層
我遇過兩次
第一次係舊同學打黎叫我去銅鑼灣
好彩問另一 D 舊同學
先至冇上當
第二次就係前幾日返緊工
有人走過黎"縷\",問我有冇興趣再做份兼職r
一聽就知又係呢間野
即刻大耍太極溜去
HY671 發表於 2006-12-14 22:48 | 顯示全部樓層
原帖由 fatku 於 2006-12-13 23:27 發表

正是!
我掙扎了很久才能「逃脫」!

如果你前後一粒鐘已走得甩,算係同類冇落踏例子中最快走得
甩既一個喇。

早在大半年前,其他幾個非巴士既大討論區都有好多人講佢地
既經歷,通常冇三五七個鐘都走唔到人.....(肯落踏既當然唔洗
坐咁耐...)
永遠懷念MJ
fm1234 發表於 2006-12-17 15:32 | 顯示全部樓層

如果被左自己屋企地址佢地..會唔會有危險呢?
被佢地用來虛報住址申請借貸..咁就麻煩...
zoom...zoom...M6
Ketsu 發表於 2006-12-18 13:43 | 顯示全部樓層
果陣我有個朋友
更係胡里胡塗咁俾左個身分證佢個同學影印
(就係呢條友帶我果位已同我反面既朋友上去既!)
我個朋友戇居居做左member都唔知
(但佢之後死人都唔肯再返去)

其實呢d 人 約你出黎話「傾生意」「搵野搞」都仲好d
我果日出去根本係完全係冇乜跡象可睇
不過係之前佢約我出去bbq
之後再叫我去睇相
結果疊就落左
相就一張都冇見過...

(雖則我都發覺果日 bbq既氣氛都有唔妥)
Abusing dead rule -> Denial of reality
BL69 發表於 2006-12-18 16:12 | 顯示全部樓層
我最記得中七畢業果年send e-mai搵工,
竟然俾間傳銷公司(康X萊)呃左我去聽talk
之後叫我買一set貨試用
(佢地話樽野增肥又得,減肥又得 )
我最後話返去問亞媽意見先走得出佢地OFFICE,
之後隔左幾日佢打黎問我,我咪話亞媽唔俾,
跟住就無晒聲氣喇
Show Blocked User - eric278
FBI2 發表於 2006-12-18 18:28 | 顯示全部樓層

原帖由 238X 於 2006-12-13 23:29 發表

唔駛掙扎的... 用下軟功同班人嘻嘻哈哈就可以走人...
不過可能要哂多你兩個鐘...

我就樣衰 d,因為個頭開得唔好,足足用左七日先「甩到身」
不過無俾錢就真。

問多句:你果個咩朋友來架?

我都在幾年前中過招,好彩最後損失唔大.
不過,而家見慣左D傳銷野,覺得好有趣,一見到有FRIEND想搵我上去傾計,
我一定赴會...去呢D地方開會好似同緊一班高手(係咪真係高手,一試就
知)較量咁...當你唔怕俾人催眠幾個鐘,又想睇下班SALES有幾好功力,
你好容易可以全身而退之餘,仲玩番人地轉頭,浪費晒佢地D功夫.
我視呢D野為捉象棋現實版.........
屎巴特色: 亂PLAN線,燒銀紙,趕乘客,保冗員,乞政府,屈特工
FBI2 發表於 2006-12-18 18:29 | 顯示全部樓層
原帖由 fm1234 於 2006-12-17 15:32 發表
如果被左自己屋企地址佢地..會唔會有危險呢?
被佢地用來虛報住址申請借貸..咁就麻煩...

千祈唔好俾你信用卡和身份証俾佢地,咁就得架啦...
佢點都唔會SERVE你十個鐘掛.
屎巴特色: 亂PLAN線,燒銀紙,趕乘客,保冗員,乞政府,屈特工
df9321 發表於 2006-12-18 21:41 | 顯示全部樓層
原帖由 FBI2 於 2006-12-18 18:28 發表

我都在幾年前中過招,好彩最後損失唔大.
不過,而家見慣左D傳銷野,覺得好有趣,一見到有FRIEND想搵我上去傾計,
我一定赴會...去呢D地方開會好似同緊一班高手(係咪真係高手,一試就
知)較量咁...當你唔怕俾人 ...

我幾年前都俾我某親戚既一個信字做左排 , 但做落有 D 唔妥走左佬 ...
跟住而家見返果陣 D 乜爵物爵話搵十萬果 D 人 ,
一 D 就渣緊台 VAN , 一 D 就渣中型貨車 , 佢地都認得我 , 我見到都想潤下佢地 ...
無聊中......
Ketsu 發表於 2006-12-19 09:09 | 顯示全部樓層

我果間就比較有型
間野係以隻白鴿黎做logo既
佢地係賣蘆薈產品
我睇過佢地播一段片
係一班上線響錦拍佢地既名車
有林寶堅尼、法拉利、平治、寶馬等名車
其中林寶堅尼既車主更播埋同「谷底王」響法國
玩三級方程式賽車既片
而且更話佢請埋佢既下線去法國睇佢比賽...

想當日我就損失左二百幾蚊
同埋一位朋友既友情囉...
Abusing dead rule -> Denial of reality