hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 巴士攝影作品貼圖區 (B3) 馬拉松:新城特見
開啟左側

馬拉松:新城特見

HV7025 發表於 2006-12-22 19:19 | 顯示全部樓層

原帖由 kmb~mcw1 於 2006-12-22 13:14 發表
無也人想貼的特見
103用短蘭

117用短龍

102用NC豪
http://i104.photob ...

103 而家平日夜晚應該多左部短車柯打
雖然間中都仲有其他班次出短蘭短豪, 果D班次就肯定係特見

另外樓上有VA65@796A既相, 不過唔知幾時影?
因為有段時間VA65係幾乎每日都行796A的

同埋講真14字軌33xx出走雖然常見, 但始終都係特見來既, 呢樣唔可以否定
好似九巴咁, 203E既KY5837同KY6311都無咩幾可行掛牌線啦, 但佢地行其他線, 定義上始終係特見黎
不明白 到底辱了你哪裡 總覺得世界與你為敵
KT5549 發表於 2006-12-22 19:45 | 顯示全部樓層
原帖由 HV7025 於 2006-12-22 19:19 發表

同埋講真1 ...

都係個期影的
係年尾來,邊年就唔記得只係記得好似個陣係出左KJ牌
頭文字TRIDENT 發表於 2006-12-22 20:05 | 顯示全部樓層
今日其中一個特見:

如果係發生在4年前就唔叫係 lor............
'*^*''*^*' 「女包黑絲」即將啟動  '*^*
nwfb1601 發表於 2006-12-22 20:15 | 顯示全部樓層

咁呢單算唔算?

頭先貼過。
短 Trident 集團主席、愉景灣之友暨 sica何洛瑤 fans:Dbay116
 樓主| Keo 發表於 2006-12-22 20:37 | 顯示全部樓層
原帖由 nwfb1001 於 2006-12-22 18:17 發表

27唔係經常有16xx行走?

果兩部無o左電視喎 ~

原帖由 nwfb1601 於 2006-12-22 20:15 發表
咁呢單算唔算?

112常用車當然係特見喇

Crotone 發表於 2006-12-22 20:46 | 顯示全部樓層
How about this ...are they belong to 特見??
CTB 580@171
CTB 690@1
One Door Closes Another Door Opens
頭文字TRIDENT 發表於 2006-12-22 20:54 | 顯示全部樓層

http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/ ... &extra=page%3D1
仲有:
229x@南區線
仲要係右邊車身同一個廣告
'*^*''*^*' 「女包黑絲」即將啟動  '*^*
shtsang 發表於 2006-12-22 21:19 | 顯示全部樓層
原帖由 fw1321 於 2006-12-21 22:53 發表
九鐵都有特見o既, 只不過九鐵本身巴士數目比新巴、城巴為少,
加上九鐵本身派車冇掛牌制度, 所以大家唔覺得九鐵有乜特見
o且。好似雙層巴士行 K53, plaxton 富豪行 K52 都算係九鐵特見
O架。

仲有K73用富豪都係啦.同埋A73用熱狗
以前A59/521用冷馬都好特下架.
其實K51正常班次用單層都算得架喇,不過
聽講每朝都有一架單層車行半轉囉.
話時話,呢一年應該冇雙層車再行K53掛.
祖記保方抵死,做壞事係會有報應
nwfb23 發表於 2006-12-23 00:11 | 顯示全部樓層
原帖由 HV7025 於 2006-12-22 19:19 發表

同埋講真1 ...

103 0個部唔係柯打0黎0架.......城巴103都無其他線order,order其他線就有
只不過近排下午轉0左交易羅車,成日俾返0的單層返0黎,唔夠十一米車,
咪要係3B度拉架短車過去
nwfb23
HV7025 發表於 2006-12-23 00:17 | 顯示全部樓層

原帖由 nwfb23 於 2006-12-23 00:11 發表

103 0個部唔係柯打0黎0架.......城巴103都無其他線order,order其他線就有
只不過近排下午轉0左交易羅車,成日俾返0的單層返0黎,唔夠十一米車,
咪要係3B度拉架短車過去

呢排果班短車時間好固定
約1945到竹園
行兩轉
幾乎每個平日晚上都有
不明白 到底辱了你哪裡 總覺得世界與你為敵