hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) 單身快樂人:>
開啟左側

單身快樂人:>

daiteioh 發表於 2007-1-24 11:24 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

小弟沒有工作,小弟唔想識女仔,因為沒有錢,要支出,何來收入呢?
小弟沒錢送禮物給女子,何來女子喜愛呢?
所以小弟是只是單身一個,為了唔想成為女朋友的負累,決定唔拍拖 ,
小弟喜愛單身一個,希望變成單身快樂人
Ketsu 發表於 2007-1-24 17:19 | 顯示全部樓層
希望呢個真係你既真心話啦...

實際上有好多冇錢唔靚仔同事業麻麻(甚至冇野做)既男人
都以呢個想法黎安慰自己...

(阿Q精神都係好既... )
Abusing dead rule -> Denial of reality
~誰@359~ 發表於 2007-1-24 21:47 | 顯示全部樓層
暫時泥講,拍拖對於我泥講仍然會係一件極高消費既事情
單身男士不妨同自己講自己冇錢拍拖…
字大只顯得人自大
N38 發表於 2007-1-24 22:55 | 顯示全部樓層

原帖由 Ketsu 於 2007-1-24 17:19 發表
希望呢個真係你既真心話啦...

實際上有好多冇錢唔靚仔同事業麻麻(甚至冇野做)既男人
都以呢個想法黎安慰自己...

(阿Q精神都係好既... )

你第二段講既野100%講緊我

1.唔靚仔
2.事業麻麻(7-8k一個月),加上危危乎隨時俾人炒
3.學歷唔高(degree都無)

不過我就唔會點安慰自己
自係怪自己以前唔勤力讀書,樣生得唔好
份工夠養自己算偷笑
寂寞都無辦法

07年24歲lu.
都唔抱住有拖拍既希望

喜愛過的花兒 全都被人摘去了
dennislokawai 發表於 2007-1-25 13:20 | 顯示全部樓層
原帖由 N38 於 2007~1~24 10:55 PM 發表

1.唔靚仔

不過我就唔會點安慰自己
份工夠養自己算偷笑
寂寞都無辦法

07年24歲lu.
都唔抱住有拖拍既希望

我仲以為你呢段係影射我添~

我自己唔止唔靚仔仲又肥又瘦又滿面暗瘡,
仲有唔識打扮著衫極求其,
事業得果6K差d連自己都樣唔起,
仲要會考得果6分咁大把...
同你一樣,
07年就24歲了。

不過無拖拍呢學野我就唔駛安慰自己既,
反正拍拖又唔係必須既,
有咪有無咪算囉~~~
youtube.com/c/dennislokawai
Ketsu 發表於 2007-1-25 17:30 | 顯示全部樓層
原帖由 N38 於 2007-1-24 22:55 發表

1.唔靚仔

不過我就唔會點安慰自己
份工夠養自己算偷笑
...

我講緊自己咋...

況且有時事業同學歷高低都唔一定成正比既
有事業有學歷甚至靚仔亦都唔一定搵到真愛
上面既成分只係一d 優勢令你易d 搵到女朋友
但就唔係有因必定有果既硬道理
有時我反而相信運氣
你有冇果種桃花運
我見唔少一d 唔靚仔冇乜學歷冇乜事業既人
甚至連憐香惜玉係乜都唔知
比「御宅族」更甚既「蕃薯」
都一樣有個條件唔錯既女朋友...問你服未...

所以唔靚仔冇事業冇學歷既人都唔使太過介懷
因為或者只係時臣未到o者...
Abusing dead rule -> Denial of reality
2ac 發表於 2007-1-26 04:55 | 顯示全部樓層

送首歌俾大家, 應該會對單身vs有伴之別
小弟詞窮, 寫得唔好大家見諒
(以前post過, 宜家再post)

無戀愛緣 (古巨基 愛得太遲)

有晚我 坐巴士 想去賣醉
我懶理 椅背後面坐著誰
唔開心 飲汽水 若然無伴侶 都算戇居

自問亦算好仔 都幾吸引
無愛侶 卻高薪 苦惱自尋
如果失左信心 自彈還自唱 我就夠心up

我乜野事 無戀愛緣?
我想戀愛 點解都算我自私?
人人亦有個 誰人還呆呆地等?
為左有伴侶 我確實有d不智

無寫錯字 我不怕直言
兩張幾野 寡佬一個似白癡!
為何在放肆? 我要叫喊我心思
至怕我叫到失聲也好 等到死我都未可以

你愛我 我居然 左看右看
到我愛 竟要備受你冷落
唔想講 都要講 若喉嚨在渴 給你喉糖       

道白後 你居然 苦苦深究
你看似 要諗諗 想去或留
如果甘 都要嬲 未能陪伴我 愛在那深秋?

我乜野事 無戀愛緣?
我想戀愛 等左千百個日子
仍然未介意 然而仍然求下簽
為左有伴侶 哪怕做野有不智?

無寫錯字 我不怕直言
兩張幾野 寡佬一個似白癡
為何在放肆 我要叫喊我心思
至怕我叫到失聲也好 等到死我都唔會在意!

依家我一個有d乜好笑? 幾好笑
唔覺又覺又老一d 又老d 等到棚牙黃掉

雖則無運 一味怨別人
拍拖相愛 哪需刻意去白等?
回來大覺訓 他朝先諗點擁吻
或者無伴侶 我會有更多興奮
我都算笨 作歌去話人  
怕且今晚 我都需要繼續等
無人做配襯 我有網友做配襯
我信我要比心機去等 等到搵阿Q入深圳

(單身一個唔會有興奮 遺憾)

評分

參與人數 1aPower +5 收起 理由
kp3011 + 5 精品文章

查看全部評分

始終都係 978  第 1 - 50 集
MEMPHIX 發表於 2007-1-29 21:40 | 顯示全部樓層
我曾經都好鐘意自己一個人
但係有時緣份到左既時候
你就唔想一個人

總知,無論單身又好,有伴侶又好,一家又好
只要開開心心都係好事
老婆打老公?因住比雷劈呀妳!
ricky 發表於 2007-2-3 00:00 | 顯示全部樓層
一切都是隨緣,拍拖或不拍拖不是好還是差。

若果事業未成,覺得拍拖是負累的話,你可以暫時不拍拖,待你覺得自己應付得到,你就自然拍拖了
前荃葵青區居民
CardCaptor 發表於 2007-2-4 03:33 | 顯示全部樓層

從來都是單身
因此不會覺得單身有甚麼好~~
只覺得現在都很快樂

但的確如大家所說的
等待適當時機吧
到時就真是會講"單身真好"云云...
(那個"她"好像連小弟都不願見到,唉...)
不定期舉辦各類代購活動, 詳情PM.