hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (C) Transport 交通討論區 海上交通及船隻(C3) 噴射飛航網上訂票試過未呀
開啟左側

噴射飛航網上訂票試過未呀

santi_celestial 發表於 2007-2-5 22:15 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

各路英雄有冇試過用噴射飛航網上訂票呢?
個人認為如果噴射飛航可以著名.每15分,30分,
45分,及正點大致用乜船作為網上訂票參考之用,
大家認為可行嗎?

我真係見過D客 因為有D客話有細路同老人家指明要坐Jetfoil...
(窗口D售票叫Jetfoil 叫"細船")

因公務而往返澳門,趕時間又怱忙好少揀船搭,但綜合往返澳門咁密,歸納
下來基本上,15,45,都係929,但有時30分會係tricat, 正點多數
係Tricat and Foilcat.但有時45分都係tricat....
其實依家Tricat, 929 同Foilcat 開邊班我有時都唔係好清楚..

我都試過閒日4:00搭北星, 星期六下晝3:30 搭929...
但夜航有時正點,30分會用929..

所以好難明噴射飛航個Time schedule pattern係點...

請各路高人指點........

澳門售票處個螢光幕有列名邊種船行邊班.

但我又覺得會唔會網上訂票預售28日,會唔會對於顯示邊
種船行邊班.有困難呢...

正因為加班,調動船種冇可能太早知亦可能有誤
差..

各路英雄請多指教..

barca_399 發表於 2007-2-5 22:53 | 顯示全部樓層
我試過,呢幾日已經在TURBOJET新O既網上訂飛網訂了十多張新年飛,
呢個網比起中旅網O既訂飛網好用,中旅網有好多加班班次都未有顯示出黎,
而飛o既限額似乎都係中旅較少.

p.s. 你大可向你朋友請教呢,佢應該比我們任何一人清楚,又或者親自叫上黎講解下,順便益o下街坊
 樓主| santi_celestial 發表於 2007-2-5 23:00 | 顯示全部樓層
原帖由 barca_399 於 2007-2-5 22:53 發表
我試過,呢幾日已經在TURBOJET新O既網上訂飛網訂了十多張新年飛,
呢個網比起中旅網O既訂飛網好用,中旅網有好多加班班次都未有顯示出黎,
而飛o既限額似乎都係中旅較少.

p.s. 你大可向你朋友請教呢,佢應該比我 ...

噴射飛航網上訂票真係幾好用至真..