hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (C) Transport 交通討論區 海上交通及船隻(C3) TURBOJET翻新座椅???
開啟左側

TURBOJET翻新座椅???

2700 發表於 2007-2-12 03:44 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

昨晚經過港碼,見到帝皇星泊在靠岸的一邊,船內座椅用獨立透明膠袋包住,

那些係咪新座椅?還是只係清潔內籠?
。DY 2528。JB 5571。KP 8761。
santi_celestial 發表於 2007-2-12 08:04 | 顯示全部樓層
原帖由 2700 於 2007-2-12 03:44 發表
昨晚經過港碼,見到帝皇星泊在靠岸的一邊,船內座椅用獨立透明膠袋包住,

那些係咪新座椅?還是只係清潔內籠?

2700兄, 我在上星期五下午3:30都見到帝皇星full load 行返(不是拖回信德)信德靠岸泊位.全部座椅都用透明膠袋包住,隻船似岩維修回來,船上有很多工程人員,稍後又被工
程船拖走

複製 (2) -IMGP5074.JPG
a396 發表於 2007-2-12 10:37 | 顯示全部樓層
睇佢個樣, 好似o岩o岩翻油喎.
獨派交通迷同政治學人
wwc 發表於 2007-2-12 11:57 | 顯示全部樓層

santi_celestial 發表於 2007-2-12 22:39 | 顯示全部樓層
原帖由 wwc 於 2007-2-12 11:57 發表
擒晚黄昏拖出碼頭.....大排出來行定咗個電羅更先.趕新年前驗船行得.....
今日驗船...要影驗船相就快D捕個靚位!.....
座椅唔係新野...包住係唔俾工程人員整汚糟咁解!
你睇地台板無地ૉ ...

星期五果日由林士街停車場地下行入信德準備過澳門,岩見有隻船
準備泊最近林士街停車場近岸泊位,(A or D?)
如雷貫耳的引擎聲駛至先見到原來係Lilau,當時 船上面好多"靑蛙王子"

wwc兄,好多謝你既提示,不過太"蚊"了...今日驗船?......已經趕唔切影驗船相lor....
呢幾日仲有冇船驗ar...下次比D貼士早DD好wor... 仲有"要影驗船相就快D捕個靚位"

"靚位"你有乜提議?分享下好嗎?

多謝赐教

複製 -IMGP5057.JPG
santi_celestial 發表於 2007-2-12 23:34 | 顯示全部樓層
原帖由 a396 於 2007-2-12 10:37 發表
睇佢個樣, 好似o岩o岩翻油喎.

睇近D先.......應該係翻油左勒
複製 -IMGP5055.JPG
wwc 發表於 2007-2-13 11:09 | 顯示全部樓層

MK2010 發表於 2007-2-13 20:22 | 顯示全部樓層
原帖由 wwc 於 2007-2-12 11:57 發表
擒晚黄昏拖出碼頭.....大排出來行定咗個電羅更先.趕新年前驗船行得.....
今日驗船...要影驗船相就快D捕個靚位!.....
座椅唔係新野...包住係唔俾工程人員整汚糟咁解!
你睇地台板無地ૉ ...

小心比你上司棉叔發現你放這張相呀,他一定知是誰在船上影出來的,
比佢知道你爆公司咁多消息,實比封警告信你就唔係幾好,

快d冊除幅相 la ,怕你收到警告信,出年就無一個月花紅就唔係幾好,
只是好心提提你,冊唔冊除,除你喜歡
santi_celestial 發表於 2007-2-13 22:03 | 顯示全部樓層
原帖由 wwc 於 2007-2-13 11:09 發表
影試航前工作就响林士街行人天橋
要影試飛就係南丫發電厰出面....有D難度架.岸上影無長炮唔掂..
你影到lilau係响度試車...作温度.撻車的最後調整.
擒日下午都返咗入塢鋪地 ...

Lilau 尋日試左船拿?
咁Lilau 鋪埋地毡係咪行得?定抑或再返ABCD泊泣再試車撻車先至
開始投入新年既服務呢?

複製 -IMGP5071.JPG
MK2010 發表於 2007-2-15 21:11 | 顯示全部樓層

原帖由 wwc 於 2007-2-13 11:09 發表
各位!我收口.....
既然有人唔想我講...
我知!我講多咗....果個咩叔.....電腦盲黎既!
花紅?警告信?....我地大家都知.大橋起好.各位都返歸!....他朝君體也相同!
大家响度吹吓水....唔使嚇我 ...

錯就要認,唔好發爛咋,比d風度
你放相上來都唔好放得咁楊,拖緊船都放上來,鬼唔知你係船上咩
比你公司d二五仔見到這張相,實楊開去,到時比人調查這張相就唔好la,

下次醒少少la師兄