hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 消費著數及飲食資訊 (A11) 想買NDSL,應該點選擇呢
開啟左側

想買NDSL,應該點選擇呢

pstommy 發表於 2007-2-24 10:38 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

我想買NDSL,但完全唔識,唔知點樣選擇同埋要留意d咩呢?

我見有美版,日版,香港版,有咩分別呢?

係唔係要改機ga?

有d人話要加卡,係咩卡來的,係用來做咩ga?!

當然,係邊到買會相對抵d呢? 最緊要老實

謝謝

更多 @  http://tomican-bus.blogspot.hk
HOMAN 發表於 2007-2-24 12:42 | 顯示全部樓層
原帖由 pstommy 於 2007-2-24 10:38 發表
我想買NDSL,但完全唔識,唔知點樣選擇同埋要留意d咩呢?

我見有美版,日版,香港版,有咩分別呢?

係唔係要改機ga?

有d人話要加卡,係咩卡來的,係用來做咩ga?!

當然,係邊到買會相對抵d呢? 最緊 ...

買行貨啦, 雖然行貨只包人工不包零件,
要做老實人, 就什麼卡都不需買, 呢d卡係用黎玩翻版game,
只需買機+games, 有需要買埋螢幕保護貼同機袋/ 殼就已經好夠.
barking 發表於 2007-2-25 12:07 | 顯示全部樓層
多口:
其實無乜人係 italk 討論遊戲機架, 因為一旦討論, 就好快會入最多人想知想講的核心話題, 就是一些技術性較高的增值操施, 而呢d討論板友都自然聞風喪膽.
當 skip 左那些技術問題之後, 升一個層面, 去討論遊戲軟件本身就自然多番人講啦~

HOMAN 發表於 2007-2-25 12:53 | 顯示全部樓層

原帖由 barking 於 2007-2-25 12:07 發表
多口:
其實無乜人係 italk 討論遊戲機洵陘@旦討論, 就好快會入最多人想知想講的核心話題, 就是一些技術性較高的增值操施, 而呢d討論板友都自然聞風喪膽.
當 skip 左那些技術問題之後, 升一個層面, 去討論遊戲 ...

就算係講遊戲內容, 呢度都不見得多人講,
來來去去都係mm2, train sim, flight sim, 間唔中有電車go!, tokyo bus gudie叫多人講下,
其他遊戲, 絕少有人討論.

觀乎其他綜合討論區, 正版翻版討論依然激烈, 不過我最看不起的,
就是那班老翻使用者, 覺得自己的行為是理所當然....
240SX 發表於 2007-2-25 13:23 | 顯示全部樓層
原帖由 HOMAN 於 2007-2-25 12:53 發表

就算係講遊戲內容, 呢度都不見得多人講,
來來去去都係mm2, train sim, flight sim, 間唔中有電車go!, tokyo bus gudie叫多人講下,
其他遊戲, 絕少有人討論.

觀乎其他綜合討論區, 正版翻版討論依然激烈 ...

係香港根本無可能杜絕老翻, d人覺得玩正版係傻仔..
不過宜家比起以前都多左人玩正版, 算係咁了
人們說愛情就如等巴士...
shima 發表於 2007-3-1 02:50 | 顯示全部樓層
可惜自從給燒錄咭的技術改良及紀憶咭價錢大
跌後,近來於遊戲店所見,購買者幾乎全部均
會同時購入燒錄咭,不少更是家長為其子女購
買,此風實不可長矣。

更令人齒冷的是,於其他網上討論區中,使用
盜版遊戲的用家越來越過份,更大打“民族主義”
牌,聲稱為“愛國”才使用盜版遊戲,更指購買
正版者為賣國賊,此等不分青紅皂白之言論簡
直令人髮指。
