hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) 超過100人聯署, 要求馬力道歉!!!
開啟左側

超過100人聯署, 要求馬力道歉!!!

monkey_bsw 發表於 2007-5-16 19:47 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

http://www.petitiononline.com/june4th/petition.html

未簽既朋友們快d去簽呀~~~~~~
要俾馬力知道佢講既野有幾大問題!!!

(佢到而家都只係話用D例子唔好, 死不認錯!)
238X 發表於 2007-5-16 22:20 | 顯示全部樓層
好聽 D 講:
你都識講佢死不認錯喇,我寧願「祝」佢早 D 死...

難聽 D 講:
呢排已經好多 D 離奇古怪既聯署,
好不幸我好多時對發起人既動機抱有懷疑。
推文或跟推文者帖,一律舉報,不作通知
 樓主| monkey_bsw 發表於 2007-5-17 01:55 | 顯示全部樓層
原帖由 238X 於 2007-5-16 22:20 發表
好聽 D 講:
你都識講佢死不認錯喇,我寧願「祝」佢早 D 死...

難聽 D 講:
呢排已經好多 D 離奇古怪既聯署,
好不幸我好多時對發起人既動機抱有懷疑。 ...

呢排聯署的確好多,但呢個算不上係「離奇古怪」吧?
238X 發表於 2007-5-17 02:04 | 顯示全部樓層

原帖由 monkey_bsw 於 2007-5-17 01:55 發表

呢排聯署的確好多,但呢個算不上係「離奇古怪」吧?

咁講喇...

1.
係唔係都搞聯署即係迫人表態、歸邊。
容乜易有 D 好事之徒又搞聯署聲援馬力?
個社會已經好分化,無謂再做幫兇。
而且我總覺得響應呢 D 聯署係做緊政治工具。

2.
網上聯署真確性好難證實。我簽左代表左 D 咩?
好似剷中大學生報果份聯署,就有人冒劉遵義、何培斌既名去簽。

3.
好似 R1 板某板友經常係個板度為左條沙中線發表偉論,
我就唔介意佢搞聯署囉。

推文或跟推文者帖,一律舉報,不作通知
lok1032 發表於 2007-5-17 10:59 | 顯示全部樓層
原帖由 monkey_bsw 於 2007-5-16 19:47 發表
http://www.petitiononline.com/june4th/petition.html

未簽既朋友們快d去簽呀~~~~~~
要俾馬力知道佢講既野有幾大問題!!!

(佢到而家都只係話用D例子唔好, 死不認錯!) ...

簽完又點? 只要佢覺得無錯, 你地點嘈都無用
LNChickenRice 發表於 2007-5-17 11:21 | 顯示全部樓層
對呢種人講耶穌基督救佢全家,又有何用?
(大家mindset已經完全南轅北轍,根本收唔到~
講來仲有用麼?)

叫馬先生好自為之啦~
因為天地容不下此「殺人千刀」之惡棍...
(小弟恕不救助:另加代恩師先生份上,踩多兩腳~
忍唔住想講:用高達Mk II隻腳
影住馬先生被Mk-II追住來踩0既場面
「0個邊0既MP(馬力),你都惡得耐啦!」)
(注意:戲劇效果,不可當真~)

嶺南雞飯老矣 尚能飯否??
MEMPHIX 發表於 2007-5-17 16:29 | 顯示全部樓層

某人有某個目的既
歷史自會評價佢

有啲“馬匹”可能認為當時啲人係自殺又或者係扮死
燒屍人體自燃
軍隊啲槍係水槍
坦克車…可能係坦克蘭
至於血跡亦有機會係黑白相片誤導後世
公佈死四千人應該係當日北京自然死亡人數
而又有可能64當日係拍戲或者軍民演習

只係一連串既巧合令人以為係屠城

又或者啲“馬匹”認為要好似日本仔時代南京大屠殺先叫屠城,所以死幾千人點算屠城呢?
老婆打老公?因住比雷劈呀妳!
AD18 發表於 2007-5-17 19:11 | 顯示全部樓層

回復 #1 monkey_bsw 的帖子

呢單野再嚴重 d 既話
分分鐘會做番 2003 年既翻版都似

如果馬生唔道歉既話
分分鐘會引起更多人上街示威
仲有既係
亦會引起自己班黨員對佢有不滿
要針對ADL呢間如此垃圾既車廠,理由唔需要多
volvo58x 發表於 2007-5-17 22:02 | 顯示全部樓層
原帖由 MEMPHIX 於 2007-5-17 16:29 發表
某人有某個目的既
歷史自會評價佢

有啲“馬匹”可能認為當時啲人係自殺又或者係扮死
燒屍人體自燃
軍隊啲槍係水槍
坦克車…可能係坦克蘭
至於血跡亦有機會係黑白相片誤導後世
公佈死四千人應該係當日北京自然死亡人 ...

哈哈...好諷刺....如果佢咁樣都諗得出...
佢真係唔適合做一個政客...佢應該去青山驗驗
Love is all we need!!!
Cantona 發表於 2007-5-17 22:30 | 顯示全部樓層

原帖由 AD18 於 2007-5-17 19:11 發表
呢單野再嚴重 d 既話
分分鐘會做番 2003 年既翻版都似

如果馬生唔道歉既話
分分鐘會引起更多人上街示威
仲有既係
亦會引起自己班黨員對佢有不滿 ...

只是一番謬論而已,應該不會好似2003年般罷了!?

不過,馬力這番言論,將深深地記在港人心中
2008立法會選舉,也許對民建聯有少許影響