hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 巴士攝影作品貼圖區 (B3) 2312 最後班次 獅隧管道內壞車
開啟左側

[即日快報] 2312 最後班次 獅隧管道內壞車

LN9267 發表於 2021-3-27 01:12 | 顯示全部樓層

I20091157 發表於 2021-3-27 00:38
KZ2356 last day會唔會又係咁,迫哂人上車跟住死火呢?
我諗九巴分分鐘要有心理準備喇
今晚批巴迷應該飽到 ...

這個情況只影不坐就最穩妥,上次3ASV行81C結果在總站頂閘了。

尤其是九巴喜歡玩捉迷藏遊戲,派那輛車到處走,要追的話很花心神。
愛車:九巴ATE189(LN9267)、新巴5787(VX1817)
HV9990 發表於 2021-3-27 03:16 | 顯示全部樓層
js904 發表於 2021-3-27 00:31
幾乎送殯變陪葬,平時好日都冇咁多人搭,坐爆就連架車都要自行了斷
以後巴士公司仲敢唔敢搞呢啲活動
...

其實就應該唔關坐爆事,本身係最後嗰轉先真係坐爆
應該係個佬今日踩得太盡,臨尾一日仲俾你chur到咁恆

KCRC . Keep Moving
nwfb1601 發表於 2021-3-27 09:33 | 顯示全部樓層
短 Trident 集團主席、愉景灣之友暨 sica何洛瑤 fans:Dbay116
Waiyin12 發表於 2021-3-27 09:59 來自手機 | 顯示全部樓層

I20091157 發表於 2021-3-27 00:38
KZ2356 last day會唔會又係咁,迫哂人上車跟住死火呢?
我諗九巴分分鐘要有心理準備喇
今晚批巴迷應該飽到 ...

KZ2356係九廠車,可能好似KV6795, KW1624咁尾日跑大西北

然後屯公/欖隧中間跪低
MJ8352@671 發表於 2021-3-27 10:35 | 顯示全部樓層
I20091157 發表於 2021-3-27 12:07 | 顯示全部樓層
LN9267 發表於 2021-3-27 01:12
這個情況只影不坐就最穩妥,上次3ASV行81C結果在總站頂閘了。

尤其是九巴喜歡玩捉迷藏遊戲,派那輛車到處 ...

所以last day我都只係去總站影吓就算,唔同班人要追就追
講真,部車行咗十幾年,D人唔去影,點解要去到臨退前一日先至話影唔夠呢?扮威?
KC8249 發表於 2021-3-27 14:45 | 顯示全部樓層

KC8249 發表於 2021-3-27 14:46 | 顯示全部樓層
I20091157 發表於 2021-3-27 12:07
所以last day我都只係去總站影吓就算,唔同班人要追就追
講真,部車行咗十幾年,D人唔去影,點解要去到臨 ...

咁既然架車last day 點解唔可以去影?扮清高?
384047x 發表於 2021-3-27 15:33 來自手機 | 顯示全部樓層
I20091157 發表於 2021-3-27 12:07
講真,部車行咗十幾年,D人唔去影,點解要去到臨 ...

尋日去左第一城你會發現係一班小學生,然後得幾個所謂大哥哥lead住

我覺得平日大家返工返學冇時間影,而且周街都係,到last day得番三部先影好正常,物以罕為貴,呢個係人類既特質
Man@MFHK 發表於 2021-3-27 19:21 | 顯示全部樓層

nwfb1601 發表於 2021-3-27 09:33
上報了。

https://hk.appledaily.com/breaki ... NRAETMLYDTAOBJZ3YE/

陳區議員都係巴迷?
Volvo B8L