hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 屯赤第二階段路線重組計劃修訂
開啟左側

[路線計劃/RPP] 屯赤第二階段路線重組計劃修訂

053h4 發表於 2021-5-8 16:32 來自手機 | 顯示全部樓層

GU9338 發表於 2021-5-8 16:28
係可見未來 E33/P 唔會再點樣加強服務 , 連試辦個兩班 P 都收返
虹橋如果真係要求 E 車往返東涌 / 後勤
...

係咁打人地D線主意。

其實E 車做屯門係唔work ga, 你同人講本身架車直行直過,遲下入紅橋,變相要食埋D客境客,如果要裝行李,考慮埋出入站,架架車個個站停多兩三分鐘好過引?

而家紅橋連B3有B3X下都唔停,屯門自己巴士線都唔係必停站,重想拉慢人D線。
GU9338 發表於 2021-5-8 16:34 | 顯示全部樓層
053h4 發表於 2021-5-8 16:32
係咁打人地D線主意。

其實E 車做屯門係唔work ga, 你同人講本身架車直行直過,遲下入紅橋,變相要食埋D ...

唔使講咁多喎
如果而家虹橋要求有 E 車去東涌 / 後勤你會點回應 ?

唔好話有 E36A 喎 , 連順東路都唔經 , 真係夠晒垃圾
請用文明來說服我。
Sita1004-1017 發表於 2021-5-8 16:35 來自手機 | 顯示全部樓層
係可見未來 E33/P 唔會再點樣加強服務 , 連試辦個兩班 P 都收返
...

為咗一個紅橋站搞咁多嘢?E33P仲係兩味果陣 大半個屯門夠要去轉E33啦

去東涌有E36A解決,後勤區非繁有咩客?再唔係咪A36<>S64囉
elmmoo 發表於 2021-5-8 16:35 來自手機 | 顯示全部樓層

053h4 發表於 2021-5-8 16:22
正正經經同巴士公司協商開區內線好過啦。而家又唔係唔想做。

無啦啦扯龍運落水。 ...

巴士想做都應該開唔到 一來運吉唔比 二內可能無肉食
如果唔係點會有雙向分段出現

一直覺得大西北咁賺錢因為無咩區內線(錦田除外)
新東荃葵全部區內啲數全部都唔靚仔
GU9338 發表於 2021-5-8 16:40 | 顯示全部樓層
Sita1004-1017 發表於 2021-5-8 16:35
為咗一個紅橋站搞咁多嘢?E33P仲係兩味果陣 大半個屯門夠要去轉E33啦

去東涌有E36A解決,後勤區非繁有咩 ...

仲係回望兩味個陣
大佬而家 2021 年喇
咁鐘意回望過去又唔見有人話 63X 未行西廊咪又係慢碌改乜野特快

後勤區除咗 10-2 呢段時間比較靜
其他時間都有人 on shift 返放工架喎
E33 E34A 下晝三四點企人出東涌都唔係罕見囉
請用文明來說服我。
053h4 發表於 2021-5-8 16:41 來自手機 | 顯示全部樓層
elmmoo 發表於 2021-5-8 16:35
巴士想做都應該開唔到 一來運吉唔比 二內可能無肉食
如果唔係點會有雙向分段出現

運吉無話唔批。巴士公司亦無話唔做。反而超城巴咁基於車輛調配擴大客源就明顯有得傾。

明明係屯赤已經無快過,日間紅橋一段經常慢車,重好意思叫人地停站,即係直頭慢過而家?

thorchan 發表於 2021-5-8 16:44 來自手機 | 顯示全部樓層

...

其實依家朝早東涌去屯門都好多人,淨係東涌客本身都夠一架車,執埋元天已經夠客。E36A入東涌會去屯市係因為一路以嚟好多人寧願喺屯市搏有無位坐。而去元朗方向就做返近乎以前屯公轉車站的轉車模式,等D客有車去屯門西北同洪水橋,市廣場、虹橋同新墟街市就應該攞嚟做接駁站先會話停。E33就留返俾後勤區通勤同要入VIP區的東涌客。E33P隨時會喺E36A做開一段時間之後再減班都有可能。
053h4 發表於 2021-5-8 18:09 來自手機 | 顯示全部樓層
GU9338 發表於 2021-5-8 16:34
唔使講咁多喎
如果而家虹橋要求有 E 車去東涌 / 後勤你會點回應 ?

你咁問,人地咪用番E33P全日個答案回應。

NA4179x賢 發表於 2021-5-8 18:46 | 顯示全部樓層
GU9338 發表於 2021-5-8 14:05
你梗係想地區人士瞓咗啦,自己區乜都唔使付出就可以享受人地條 A43P
而家風水輪流轉到自己 A36 身上咪 ...

只怪北區人特別豬囉
為咗E43有得落地,幾垃圾走線都受
A43P比人拉入去都唔講句說話

其他區豬唔豬就唔知喇,我淨係知屯門人特別叻

口講屯元天幾有益,實際想市中心特快入機場東涌,死R爛R停站
寧願E33A33X減班點都R到停站好在唔係同會員2076住同區

希望第三段計劃見唔到A43行屯赤啦,可以R站停又可以叫幾飛
陰乾33系都無所謂

thorchan 發表於 2021-5-8 18:52 來自手機 | 顯示全部樓層

NA4179x賢 發表於 2021-5-8 18:46
只怪北區人特別豬囉
為咗E43有得落地,幾垃圾走線都受
A43P比人拉入去都唔講句說話

又唔好咁講,運桔的態度其實都幾關事,因為當初北區的A線都係求出嚟。之後唔好話龍運,運桔自己都有份踢人去A車。

運桔其實都幾硬唔想開北區E線,依家肯話俾試都叫執返身彩,睇下之後北區點樣同運桔鍊過。