hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 部份意見試圖以載客率去否定減班唔現實 ...
開啟左側

[其他] 部份意見試圖以載客率去否定減班唔現實

PV4082 發表於 2021-5-24 12:54 | 顯示全部樓層

053h4 發表於 2021-5-24 12:52
公司睇成本做人。
蝕本生意救唔返,無人肯基於成本價補貼差額下,敗走其實係出路。

邊到黎人反對巴士重組計劃?灣仔區會都係叫屎水比方案望一望先炸wo

咩都唔比郁當然要貼啦鬼唔知咩

區會學你諗野就死啦,巴士公司做乜第一句就ban,第一句就冇得救,之後鬧全世界唔比idea,自己淨係識叫人交牌。
天空之神 發表於 2021-5-24 12:55 | 顯示全部樓層
053h4 發表於 2021-5-24 12:48
13D去寶達,16去藍田。

提醒你一點,你不如睇下服務相約的九巴10號收幾錢。

咁你又用同樣行太子道東既1A 做比較
同埋 20A 到今日為止都無去過柯士甸道以南,憑咩叫尖沙咀?

你既意思係城巴既新線已經跟左老九scale 定價
你死你賤啦

咁608 $9.3 又咩黎,686/989 同682B 賣緊賤價
933 去遠過930/934 咁多又點計?

.
天空之神 發表於 2021-5-24 12:58 | 顯示全部樓層
其實以今日976 既客量,其實有幾班同樓主既5B 特差唔多

唔知 0 生點睇有潛質既線呢
.
 樓主| 053h4 發表於 2021-5-24 12:58 | 顯示全部樓層

簽名被屏蔽
 樓主| 053h4 發表於 2021-5-24 12:59 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
 樓主| 053h4 發表於 2021-5-24 13:04 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
天空之神 發表於 2021-5-24 13:06 | 顯示全部樓層

053h4 發表於 2021-5-24 13:04
城巴九龍路線真係唔洗死。

人地話港島路線而已。而區議員及立法會議員真係針對港島路線。

城巴賤價搶標都係事實
你睇下 20A 唔使招標咪定到貴一貴囉
.
PV4082 發表於 2021-5-24 13:11 | 顯示全部樓層
053h4 發表於 2021-5-24 12:58
咁加幾多先? 唔見你有講過收到幾多錢港島服務可以收支平衡wor

重有,而家地區是否一面對反對重組取消減 ...

搞笑,我點可能講得出實際數字?我點會知佢地港島蝕成點

但例如流水線(5B 2)加到約5.5係可接受範圍

面對反對?咪由佢地囉,好嚴重咩?

交牌講就好聽,睇落好易,但後面堆野你又唔諗下?
PV4082 發表於 2021-5-24 13:13 | 顯示全部樓層
053h4 發表於 2021-5-24 12:59
今年巴士公司有無提交重組計劃,地區是否全數支持,例如1P取消下繁服務,5B計劃停止上繁一班特車。

事實 ...

其實個重組計劃就講緊大重組計劃嘅,我都講明係灣仔區會問個個啦,你理解力低下冇人救到你架

個個區佬都反對減班架啦,你第一日係香港生活?
 樓主| 053h4 發表於 2021-5-24 13:13 | 顯示全部樓層

簽名被屏蔽