hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 究竟屎水點先肯交牌?
開啟左側

[其他] 究竟屎水點先肯交牌?

樓主| 053h4 發表於 2021-6-10 10:40 | 顯示全部樓層

簽名被屏蔽
psypericarp 發表於 2021-6-10 11:09 來自手機 | 顯示全部樓層
053h4 發表於 2021-6-10 10:40
你盲撐新城目的其實大家都知,  960B係咁加班, 你所在的地區受惠, 大家都知
事實係月票搶到客, 咁都視而不 ...

你盲撐九巴其實大家都知,你攞條960B 960X 加班就好似好勁咁,其實一早已經要加班啦,每次都係俾完鬧到狗血淋頭先去加班,推到d 人企車頂都唔走去加班!
冇933/976/989, 朝朝早西隧頂閘留後又做左d 咩野, 等人地有新車就加班,又真係對原本既人受惠?96x 系都多左人西隧口轉933/976/989, 你咁都視而不見,屯元天人都唔撐你啦
 樓主| 053h4 發表於 2021-6-10 11:11 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
psypericarp 發表於 2021-6-10 13:02 來自手機 | 顯示全部樓層

加班同全日係2樣野,你唔識字嗎?咁遲先加班,你係咪視若無睹 ?你發唔發聲又如何,又幾有Guts? 你同九巴在人地d 聯營時段出九巴車有咩野分別, 自私自利
 樓主| 053h4 發表於 2021-6-10 13:03 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
PV4082 發表於 2021-6-10 13:47 | 顯示全部樓層
053h4 發表於 2021-6-10 11:11
我一向支持960B/968X全日, 出雙向分段搶屎水7系D客
希望運吉唔好盲保屎水啦唔該
重有, W1點解唔拉去東區而 ...

你買九巴月票先再講野啦

其次,W1係運吉ban佢唔比佢入CWB在先的。

唔夠人講就講960B笑死。
PV4082 發表於 2021-6-10 13:49 | 顯示全部樓層

053h4 發表於 2021-6-10 10:40
你盲撐新城目的其實大家都知,  960B係咁加班, 你所在的地區受惠, 大家都知
事實係月票搶到客, 咁都視而不 ...

同一個post有人指出290 2個鍾冇車,你同意比290城巴做?

#比tum自己踩第一次見
 樓主| 053h4 發表於 2021-6-10 13:51 來自手機 | 顯示全部樓層
 樓主| 053h4 發表於 2021-6-10 13:52 來自手機 | 顯示全部樓層
JH_LE4612 發表於 2021-6-10 16:07 來自手機 | 顯示全部樓層

053h4 發表於 2021-6-10 13:03
你要運輸署批先得GA, 而家呢D都係"加班車"
不如你叫運輸署, 正式批九巴加班好過啦, 可能九巴好想一次過全 ...

駛咩運輸署批呀,九巴請咁多前運輸署高層翻嚟做乜架 (閣下自己講嘅),疏通架嘛,依家嗰班唔聽咪請多啲 ex popo出下聲囉,臨時加班車呢啲大把線成日私底下加開架啦,仲唔一定開喺自己時段添。

可能九巴咁耐以嚟一直都想將 960B X全日嘅,但要一定要等到城巴堆新線開哂先嘔到一兩架車出嚟 (定係又抽960呀),定係運吉又為左保屎水而hold住唔比佢加班呀?

唔比改 W1落 CWB/東區但又比 W2 W3加站,咁究竟又係運吉保屎水所以想幫佢斷捨離條 W1,定係根本運吉嘅 preference 就係另一間公司所以比佢不斷試辦加站?