hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 元天A E線改行屯赤仲慢咗
開啟左側

元天A E線改行屯赤仲慢咗

PF2802 發表於 2021-6-27 13:00 | 顯示全部樓層

arfung 發表於 2021-6-26 18:13
請教一下,剛見到北行A37改落龍門路,之後用杯渡硌出番屯公。其實有無指定改路走法? (還是司機有空間臨場 ...

唔知算唔算得上指定

不過上次改行龍門路係屯赤白衫指落去
所以我估應該都算係官方
TR5774
arfung 發表於 2021-6-27 14:19 | 顯示全部樓層
PF2802 發表於 2021-6-27 13:00
唔知算唔算得上指定

不過上次改行龍門路係屯赤白衫指落去

謝。
因為昨天傍晚在屯門中南一帶,有留意一下改路情況。
A37北行改龍門青雲,右轉杯渡路左轉屯公。
A33過泳池不上皇珠屯公去屯官屯轉,反而改行豐景園和安友替代。
在兆麟果邊逗留了一會,當時未見有A/E36/37改行豐景園和安友。

星期六既六點幾發現週圍都塞塞地,唔知平日係咪都係咁:
杯渡路東行Vcity燈口消化唔曬,龍尾屯門警署行人過路處,不過郁得算快。
鄉事會路北行仁政街燈口消化唔曬,龍尾B3X總站,郁得好慢。
鳴琴路北行石排燈口消化唔曬,龍尾過青雲站,唔太郁,似山景果邊有排塞,右轉建安就走得甩。

供大家參考一下。
NA4179x賢 發表於 2021-6-28 02:31 | 顯示全部樓層
PF2802 發表於 2021-6-27 12:50
咩話原來唔係長期受害者 怨到你咁款以為你好慘添

其實路況係點係人都知

改道咁多日理應收好多數據
無理由淨係得某日上繁某日下繁架
咪收收埋埋啦
FB個個都話遲得你一個話正常
仲要尾站到尾站咁無誠意
E36A都記錄到,記埋E36E37上下繁難唔到你啦

對我影響力細唔代表對我無影響力架喎
你呢啲咩纙輯思維黎架
2021年仲有人覺得要識煮飯先可以評好唔好食
唔好啦,咁樣做人太幼稚

PF2802 發表於 2021-6-28 09:11 | 顯示全部樓層

NA4179x賢 發表於 2021-6-28 02:31
改道咁多日理應收好多數據
無理由淨係得某日上繁某日下繁架
咪收收埋埋啦

你識唔識字? 我有話正常? 重睇啦
尾站之後條路有咩分別? 唔知係咁提做乜
你都唔會話元朗公園上車著數咗啦
E36A+E37我都share過三四次, 都唔算係收埋嘅
E36留比你啦 話哂你無咁多機會返寫字樓時間 會有說服力啲
唔爭再share埋今朝喇0702 天水圍站
0709 富泰
0712 紅橋
0719 屯市
0744 東環

同埋留意返
我冇話影響唔到你呀, 煮飯呢啲罐頭金句都唔係好關事
我係話緊你第樣

TR5774
b123as 發表於 2021-6-28 09:40 來自手機 | 顯示全部樓層
屯赤隧道水浸,應該行番青馬大橋再屯公?
kmb63x 發表於 2021-6-28 11:02 | 顯示全部樓層
PF2802 發表於 2021-6-28 09:11
你都唔會話元朗公園上車著數咗 ...

今朝搭A36, 遲你十分鐘左右經過屯市元公落屯公少少慢車但去到屯市段路好順

係屯市個底先開始排上30橋...
所以我可以同意你GE講法無錯

平時朝早八點左右就算有無AE3637行屯赤都係塞
(參考返隔離講960X個POST)
啲人遲到可以賴行咗屯公屯赤, 係有關係, 但係咪真係塞得咁誇張, 又唔係
以前行大欖都有機會未入大欖又塞汀九橋又塞上青馬又塞
個人覺得係宜家FB啲人會喜歡借題發揮, 有咁大吹到咁大, 客觀主觀應該要自己分返..
lrv1092 發表於 2021-6-28 18:58 | 顯示全部樓層

NA4179x賢 發表於 2021-6-23 13:45
等多人生一個十年,2031年30橋雙線完工,"應該"有轉機

單線上橋,轉彎雙線,落橋單線,有咩用 咁短路程單雙單,cut線搞到撞車機會更大就真

平田 發表於 2021-6-28 19:57 | 顯示全部樓層
lrv1092 發表於 2021-6-28 18:58
單線上橋,轉彎雙線,落橋單線,有咩用 咁短路程單雙單,cut線搞到撞車機會更大就真

...

重點係 青雲路加設直上龍富高架橋,可以直接上屯赤
應該可以疏導返
不過以宜家,冇乜機場客/港珠澳都咁塞!
到時回復正常,30橋應該龍尾係富泰,開始時時塞
天空之神 發表於 2021-6-28 20:19 | 顯示全部樓層
nwfb1601 發表於 2021-6-27 02:42
巴打你係咪唔記得0左 07-09 年0既錦鏽事件,班貨櫃佬同錦鏽居民撐得幾衡。  ...

https://zh.m.wikipedia.org/wiki/錦綉花園大道通行權爭議

果條私家路黎架.....點同
.
天空之神 發表於 2021-6-28 20:23 | 顯示全部樓層

PF2802 發表於 2021-6-28 09:11
你都唔會話元朗公園上車著數咗 ...

師兄早左小小入屯門再遲返 15-30 分鐘就精彩

不過 E36A 係好過 AE3637 可以用屯市屯興路插隊
.