hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 睇嚟,在 sogo 門口等巴士的費用要加 $ 5000 ...
開啟左側

[突發!] 睇嚟,在 sogo 門口等巴士的費用要加 $ 5000

eternalflame 發表於 2021-7-5 00:21 | 顯示全部樓層

hokwanlam 發表於 2021-7-5 00:13
係中央政府俾自由我地去買任何國家既野,同其他省市睇齊,
東江水你同我都飲緊,係屬於中國,唔岩痾番出 ...

呢個自由好似係英國人留落黎架喎, 關你個政府咩事?
東江水買左返黎就係香港架啦
如果你真係咁愛國, 點解唔去嘔返晒美英澳加嘅食品出黎先?
改革開放係幾時發生架呢? 參與嘅係香港人唔係你國人喎
我唔出力又點解要移民? 宜家係大躍進人民公社呀?

HN745 發表於 2021-7-5 00:21 | 顯示全部樓層
hokwanlam 發表於 2021-7-4 23:57
你冷靜啲先師兄,我都冇話質疑係犯法,問題係用咩方法去質疑嘛,
你上網打幾句質疑冇問題喎,一路放火堵 ...
做中國既親生仔好過做外國既二奶仔啦

親生仔??

等公屋十年

醫院急症郁啲就等7個鐘 6個鐘

教育學位當年又要同大陸人搶

你去外國 話Scotland 要離開英國獨立 啲人會唔會告你分裂國家?

做外國二奶仔 享有既野比中國母親既多喎?
你唔愛佢,咁佢可以一啲資源都唔俾你,再沒收你擁有既野喎
你估個個都想要?

人與生俱來既野 又懶係大愛施捨比你 呢啲叫愛?

你比我揀 我唔會想要,我唔介意你整死堆反對既香港人架

做人冇尊嚴,你生存黎做咩?
eternalflame 發表於 2021-7-5 00:23 | 顯示全部樓層
hokwanlam 發表於 2021-7-5 00:17
因為我地擁有既野係中央俾囉,
97以前就還97前,過左去大家都冇法子番轉頭,
你鬧得佢唔尊重得佢,就預左 ...

你未答大家喎, 係唔係winnie the pooh俾你老竇老母緊要?
係喎, 鬧佢就係引蛇出洞之後將你打成右派架, 你個winne the pooh教過你未?

eternalflame 發表於 2021-7-5 00:25 | 顯示全部樓層

hokwanlam 發表於 2021-7-5 00:19
移民,就係最好斷絕關係既方法,
既然下定決心,何不怒斬哩條絲?要日鬧夜鬧,喊打喊殺?
我從未聽過斷絕 ...

當年係邊個國家唔俾香港人自決?
cky 發表於 2021-7-5 00:26 來自手機 | 顯示全部樓層
hokwanlam 發表於 2021-7-5 00:17
因為我地擁有既野係中央俾囉,
97以前就還97前,過左去大家都冇法子番轉頭,
你鬧得佢唔尊重得佢,就預左 ...

比喻錯晒,不值一哂
hokwanlam 發表於 2021-7-5 00:26 | 顯示全部樓層
eternalflame 發表於 2021-7-5 00:21
呢個自由好似係英國人留落黎架喎, 關你個政府咩事?
東江水買左返黎就係香港架啦
如果你真係咁愛國, 點解 ...

咁香港係屬於中國架嘛,只不過唔可以攤大手板問中央拎野走咁解,
留落黎,即係2021年既自由都係中國俾架啦,假如佢冇沒收到,
點解要嘔?呀爺俾我地買架嘛,唔通英國人用番英國野?美國人用番美國野?
咁成個貿易架構咪崩潰囉,所以呀爺從來冇迫我地只買國產貨
eternalflame 發表於 2021-7-5 00:29 | 顯示全部樓層

HN745 發表於 2021-7-5 00:21
親生仔??

等公屋十年

文革時期成日話爹親娘親不及毛主席親
估唔到呢度一個成日報特見嘅竟然咁偉光正
緊係要表揚一下啦

eternalflame 發表於 2021-7-5 00:30 | 顯示全部樓層
hokwanlam 發表於 2021-7-5 00:26
咁香港係屬於中國架嘛,只不過唔可以攤大手板問中央拎野走咁解,
留落黎,即係2021年既自由都係中國俾架 ...

係咪沒收左都要甘之如飴? 要三跪九叩去拜謝「祖國」之恩?

HN745 發表於 2021-7-5 00:34 | 顯示全部樓層
hokwanlam 發表於 2021-7-5 00:26
留落黎,即係2021年既自由都係中國俾架 ...
咁成個貿易架構咪崩潰囉,所以呀爺從來冇迫我地只買國產貨
岩呀,我支持趕哂堆外國企業走

咩無良印品,H&M 呢啲經常發表危害國家言論既企業唔應該繼續做中國人生意

次次見到一班中國人好似彊屍咁衝入去搶 都唔知話佢愛國定唔愛國

但又好神奇講完堆危害國家言論既企業又會令到人支持國企 唔買外國貨

咁叫唔叫危害中國個貿易架構?
hokwanlam 發表於 2021-7-5 00:35 | 顯示全部樓層

HN745 發表於 2021-7-5 00:21
親生仔??

等公屋十年

咁你要諗下點解你要等公屋等足十年啦,我岩岩有個朋友上左公屋,土生土長香港人,
唔夠30,岩岩結左婚,排左3-4年,單人係難啲既,十年係must,
醫院就真係抵鬧啦,試過夜晚註診得一個,不過有私家嘛,貴?買保險囉,包既,
點解要整死?整死有咩好處?冇,
有能力,覺得哩度已經係盡頭,走,最好解脫,
鬧,打都改變唔到香港係中國固有領土既一部分